Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Σημίτη στην Αμεση Δράση Αττικής
  • [02] Υπογραφή συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς με ING
  • [03] Στοιχεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία
  • [04] Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για την κίνηση στην αγορά
  • [05] Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά, λόγω Χριστουγέννων
  • [06] Τα κάλαντα έψαλαν στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

  • [01] Επίσκεψη Σημίτη στην Αμεση Δράση Αττικής

    24/12/2001 21:47:03

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης Αττικής, που στεγάζεται στο κτίριο της ΓΑΔΑ, επισκέφθηκε, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το έργο της Αμεσης Δράσης και τον τρόπο λειτουργίας της και στη συνέχεια διαβίβασε ευχές, μέσω ασυρμάτου, στα πληρώματα όλων των περιπολικών και δικύκλων της Αμεσης Δράσης και των άλλων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που εκτελούσαν εκείνη την ώρα υπηρεσία.

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τους άλλους αξιωματικούς, είπε: "Ερχομαι εδώ γιατί πρέπει να προσδώσουμε στους Ελληνες πολίτες την αίσθηση ότι τους βοηθάμε για να ζήσουν σε συνθήκες ασφάλειας, έχοντας παράλληλα μια υψηλή ποιότητα ζωής. Για μας, αυτό είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Βασίζομαι σε σας".

    Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στην οποία μετείχαν ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις κατά της εγκληματικότητας, καθώς και για τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο για την πρόληψη, όσο και για την πάταξή της. "Οι στόχοι που έχουν τεθεί, έχουν επιτευχθεί" ήταν η διαβεβαίωση που έλαβε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [02] Υπογραφή συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς με ING

    24/12/2001 21:30:03

    Την υπογραφή συμφωνίας πρόθεσης στρατηγικής συμμαχίας στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσαν σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς και ο Όμιλος της ING. Η συμφωνία προβλέπει στρατηγική συμμαχία μέσω σύστασης κοινών εταιριών στους τομείς των τραπεζοασφαλειών, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες διάθεσης του δικτύου της τράπεζας Πειραιώς και του δικτύου των ασφαλιστικών εταιριών.

    [03] Στοιχεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία

    24/12/2001 21:28:51

    Στο 10,9% του ενεργού πληθυσμού περιορίστηκε η ανεργία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000, που ήταν 12,1%. Ο αριθμός των ανέργων εκτιμάται σε 476.600, παρουσιάζοντας μείωση κατά 10,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση της απασχόλησης κατά 0,1% μεταξύ των δύο αντιστοίχων τριμήνων του 2001 και 2000. Η αύξηση αυτή χαρακτηρίζεται οριακή από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, η ανεργία μειώθηκε ταχύτερα για τις γυναίκες (1,9%) έναντι των ανδρών (0,7%).

    [04] Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για την κίνηση στην αγορά

    24/12/2001 21:25:04

    Την ικανοποίηση του, για την τήρηση των συμφωνιών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων για το πάγωμα τιμών εν όψει της εισαγωγής του ευρώ, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την ανταλλαγή ευχών με συνεργάτες και στελέχη του υπουργείου και εποπτευόμενων φορέων. Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα θα επιβεβαιώσουν ακόμη περισσότερο αυτή τη διαπίστωση, δημιουργώντας ένα καλό κλίμα και για τις εκπτώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλα,

    διαπίστωσε πλήρη επάρκεια στην αγορά αγαθών

    [05] Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά, λόγω Χριστουγέννων

    24/12/2001 21:23:44

    Αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα στις κεντρικές αγορές, όλων των μεγάλων πόλεων, καθώς βγήκαν οι καταναλωτές για τα τελευταία τους ψώνια, μία μέρα πριν τα Χριστούγεννα. Τα εμπορικά έκλεισαν στις έξι το απόγευμα, τα κρεοπωλεία στις 4, και στις 8 τα σούπερ μάρκετς. Ψωμί για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευθούν οι καταναλωτές, καθώς τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά αύριο, μόνο για ψήσιμο φαγητών, ενώ μεθαύριο, Τετάρτη, θα είναι κλειστά.

    [06] Τα κάλαντα έψαλαν στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    24/12/2001 21:20:06

    Τα κάλαντα έψαλαν χορωδίες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα έψαλαν παιδιά του δήμου Ψυχικού, στον πρωθυπουργό η χορωδία του μουσικού γυμνασίου Αλίμου,

    η οποία τραγούδησε παραλλαγές παραδοσιακών τραγουδιών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, τα κάλαντα έψαλαν παιδιά από το χωριό SOS. Στον αρχιεπίσκοπο τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων και οι πρόσκοποι, οι οποίοι του χάρισαν έναν δίσκο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα παιδιά των παλιννοστούντων έψαλλαν το πρωί τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Τέλος στο δημαρχείο, ο κ.Αβραμόπουλος άκουσε τα κάλαντα από τους πρόσκοπους, πολιτιστικούς συλλόγους, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και την Αθηναϊκή Φιλαρμονική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 December 2001 - 21:30:19 UTC