Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένουν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.
  • [02] Νέα ταλαιπωρία των επιβατών του ΟΣΕ.
  • [03] Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα
  • [04] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.
  • [05] Με 24ωρη απεργία απειλούν οι τραπεζοϋπάλληλοι.
  • [06] Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων.
  • [07] Οι Ελληνες δαπανούν περισσότερα χρήματα για διασκέδαση.
  • [08] Από σήμερα το δώρο στα ταξί.
  • [09] Απεργούν οι περιπτερούχοι της Αθήνας.
  • [10] Η Άργεντινή "επαναστατεί". Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους.
  • [11] Παράνομη η απεργία στο Δήμο Αθηναίων
  • [12] ΟΣΕ-Ταλαιπωρία επιβατών.
  • [13] Κακοκαιρία-Πρόκαιρη ύφεση
  • [14] Βουλή-Προϋπολογισμός
  • [15] Αλέκα Παπαρήγα-Συνέντευξη
  • [16] Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [17] Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας
  • [18] Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
  • [19] Δώρο ταξί

  • [01] Παραμένουν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

    20/12/2001 12:27:06

  • Παρά την υποχώρηση της κακοκαιρίας και την ηλιοφάνεια παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Και σήμερα επικρατεί τσουχτερό κρύο ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος κατέβηκε στους -10 βαθμούς Κελσίου. Στο Νευροκόπι έπεσε στους -27 βαθμούς και στη Λάρισα στους -20. Η συγκοινωνία σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω και του παγετού που έχει δημιουργηθεί. Δεκάδες χωριά παραμένουν και σήμερα αποκλεισμένα ενώ σε αρκετούς νομούς είναι και σήμερα κλειστά τα σχολεία. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει από αύριο το βράδυ, νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές και χιονοπτώσεις.

    [02] Νέα ταλαιπωρία των επιβατών του ΟΣΕ.

    20/12/2001 12:26:54

  • Νέα ταλαιπωρία επιβατών σε δρομολόγια του ΟΣΕ. Η αμαξοστοιχία ΙΝΤΕΡΣΙΤΙ, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Εδεσσα στην Αθήνα, έπαθε βλάβη, χθες το απόγευμα, με 145 επιβάτες στο Δομοκό. Οι επιβάτες παρέμειναν για πέντε ώρες στο τρένο χωρίς θέρμανση, μέχρι να τους παραλάβει άλλη αμαξοστοιχία. Και η αμαξοστοιχία αυτή παρουσίασε πρόβλημα στη θέρμανση, σε δύο βαγόνια, ενώ στη συνέχεια και αυτό το τρένο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα να τους παραλάβει νέα αμαξοστοιχία μετά από πολύωρη καθυστέρηση και να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Θανάσης Θεοδωρόπουλος, απέδωσε τα αίτια της ταλαιπωρίας στις καιρικές συνθήκες και στο πολικό ψύχος. Στο μεταξύ, σώος βρέθηκε το πρωί ο 47χρονος Ευστάθιος Ιωσηφίδης σε σπηλιά στην περιοχή Πριόνια Ολύμπου. Σημειώνεται ότι ο 47χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, είχε αναχωρήσει για ορειβασία στον Ολυμπο την περασμένη Τρίτη, και από τότε αγνοείτο η τύχη του.

    [03] Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

    20/12/2001 12:26:19

  • Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η απεργία των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων. Το δικαστήριο διέταξε την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, ενώ απειλεί με την επιβολή χρηματικής ποινής 100.000 δραχμών σε όποιον εργαζόμενο δεν συμμορφωθεί με την απόφασή του. Στο σκεπτικό της απόφασης, η οποία εκδόθηκε μετά από προσφυγή του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κήρυξη της απεργίας δεν ελήφθη με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Λόγω της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών ενώ οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

    [04] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

    20/12/2001 12:26:11

  • Συνεδρίασε το πρωί το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ασχολήθηκε με την κατανομή των κονδυλίων από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Χθες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πενταετές πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εθνικής προτεραιότητας το θέμα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών αλλά διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα αποποινικοποίησής τους, ή διαχωρισμού τους σε μαλακά και σκληρά, προσθέτοντας ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

    [05] Με 24ωρη απεργία απειλούν οι τραπεζοϋπάλληλοι.

    20/12/2001 12:26:04

  • Με 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 Δεκεμβρίου απειλούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι διεκδικούν ένα μισθό ως πριμ εφαρμογής του ευρώ. Σήμερα, αναμένεται να συναντηθεί το προεδρείο της ΟΤΟΕ, με το αντίστοιχο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σημειώνεται ότι το κοινό πρέπει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές του με τις εφορίες και τις τράπεζες μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, καθώς μέχρι την 31-η του μήνα δεν θα γίνεται καμία συναλλαγή λόγω της προετοιμασίας για τη μετάβαση στο ευρώ.

    [06] Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων.

    20/12/2001 12:25:57

  • Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τη μία μετά το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αφορμή τις απολύσεις και την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ'αυτά. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανδημοσιογραφική συγκέντρωση στο θέατρο Ακάδημος, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους.

    [07] Οι Ελληνες δαπανούν περισσότερα χρήματα για διασκέδαση.

    20/12/2001 12:25:50

  • Οι Ελληνες δαπανούν περισσότερα χρήματα από το εισόδημά τους, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. για να διασκεδάσουν σε ταβέρνες και εστιατόρια και λιγότερα για να ψυχαγωγηθούν σε χώρους που έχουν σχέση με τον πολιτισμό. Αυτό προκύπτει από έκθεση της Γιούροστατ για τη συμπεριφορά του Ευρωπαίου Καταναλωτή. Επιπλέον, οι Ελληνες βλέπουν πολύ τηλεόραση και διαβάζουν ελάχιστα εφημερίδες. Επίσης, οι Έλληνες έρχονται πρώτοι στις δαπάνες για την περίθαλψη και την εκπαίδευση.

    [08] Από σήμερα το δώρο στα ταξί.

    20/12/2001 12:25:43

  • Από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα καταβάλεται το δώρο για τα ταξί το οποίο έχει καθοριστεί στις 265 δραχμές. Σημειώνεται ότι από την 1η Μαρτίου 2002 όλα τα ταξί της χώρας, θα έχουν προσαρμόσει πλήρως τα ταξίμετρά τους στο ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώνονται να αναρτήσουν πίνακα αντιστοιχίας δραχμών-ευρώ, προκειμένου να διευκολύνουν τους επιβάτες.

    [09] Απεργούν οι περιπτερούχοι της Αθήνας.

    20/12/2001 12:25:36

  • Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι περιπτερούχοι της Αθήνας, μετά από απόφαση της Ενωσής τους, αντιδρώντας στον περιορισμό που τους επιβάλει ο δήμος Αθηναίων, σχετικά με τα είδη που διατίθενται προς πώληση στα καταστήματά τους. Για τις 2 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.

    [10] Η Άργεντινή "επαναστατεί". Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους.

    20/12/2001 12:25:29

  • Χάος εξακολουθεί να επικρατεί σε πολλές περιοχές της Αργεντινής, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες, αψηφώντας το προεδρικό διάταγμα να τεθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή τους, για το πακέτο μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει τη διεύρυνση του δημοσίου χρέους και την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς το τελευταίο 24ωρο, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 5 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Σε πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί λεηλασίες καταστημάτων και κυβερνητικών κτιρίων, ενω η αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις, αδυνατεί να θέσει την κατάσταση υπο έλεγχο. Εκατοντάδες διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι και μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης υπέβαλαν χθές τις παραιτήσεις τους, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας Φερνάντο ντε λα Ρούα, έκανε σήμερα δεκτή μόνο την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάγιο. Χθές ο κ.Ντε λα Ρούα, υποσχέθηκε αποδέσμευση κονδυλίων για τους φτωχούς ενω κάλεσε σε σύσκεψη τα πολιτικά κόμματα, τους κυβερνήτες των επαρχιών και τους βουλευτές προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

    [11] Παράνομη η απεργία στο Δήμο Αθηναίων

    20/12/2001 10:22:32

    Παράνομη και καταχρηστική έκρινε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Το δικαστήριο διατάσσει την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων και απειλεί με την επιβολή χρηματικής ποινής 100.000 δραχμών για όποιον εργαζόμενο δε συμμορφωθεί με την απόφασή του. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οτι "η κήρυξη της απεργίας δεν ελήφθη με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΟΠ-ΟΤΑ".

    [12] ΟΣΕ-Ταλαιπωρία επιβατών.

    20/12/2001 10:07:25

    Η αμαξοστοιχία InterCity 61 που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις 4 απο την Εδεσσα με προορισμό την Αθήνα με 145 επιβάτες, όταν έφτασε στο Δομοκό έπαθε βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Τους επιβάτες παρέλαβε αμαξοστοιχία που μετέφερε περίπου 100 επιβάτες πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Βόλο-Αθήνα. Πριν ομως προλάβει να απομακρυνθεί απο το Δομοκό έπαθε και αυτή βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Τρίτη αμαξοστοιχία έφυγε απο το Λιανοκλάδι και παρέλαβε τους επιβάτες, οι οποίοι έφτασαν στη μία τα ξημερώματα.Οι μισοί απο τους επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του Οργανισμού, ενω οι υπόλοιποι συνέχισαν το ταξίδι τους για την Αθήνα, όπου έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

    [13] Κακοκαιρία-Πρόκαιρη ύφεση

    20/12/2001 10:07:18

    Ανοδο της θερμοκρασίας την ημέρα, αλλά παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, ενω απο αύριο θα επαναληφθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Αποκλεισμένα παραμένουν πάνω από 300 χωριά, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια Κοζάνης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, ενω κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα.

    [14] Βουλή-Προϋπολογισμός

    20/12/2001 10:07:12

    Η συμβολή της κυβέρνησης στη κατεύθυνση ενός "βιώσιμου, δίκαιου και ισχυρού ασφαλιστικού συστήματος" βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού του 2002. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ανέφερε οτι θα γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική ναυτιλία με μεταβολή της φορολογίας πλοίων στα πλαίσια των ισχυόντων στις χώρες της ΕΕ.

    [15] Αλέκα Παπαρήγα-Συνέντευξη

    20/12/2001 10:07:06

    Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης. Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα η δεδομένη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτιση που αρχίζει απο την ανεργία και τη λιτότητα στο εισόδημα και κορυφώνεται στην τραγωδία των σεισμών, των πλημμυρών και των πυρκαγιών, δεν πιέζει ούτε συγκινεί την κυβερνηση αν δεν μετατραπεί σε ένα ενωτικό, αλλά παλλαϊκό ρεύμα μαχητικής αφύπνισης που θεωρεί ρεαλιστικό και εφικτό αυτό που συμφέρει τους εργαζόμενους.

    [16] Οικουμενικός Πατριάρχης

    20/12/2001 10:06:59

    "Δεν είναι αναγκαίο να εξαλείψουμε τις μεταξύ μας διαφορές, προκειμένου να πετύχουμε την κοινωνική ειρήνη", είπε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εγκαινιάζοντας στις Βρυξέλλες την Συνάντηση των τριών Μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, , που οργανώνει σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στις κατηγορίες που δέχονται οι θρησκείες και οι θρησκευτικοί ηγέτες για τις "αιματηρές αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς επικρατήσεως".

    [17] Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας

    20/12/2001 10:06:53

    Aύξηση έως και 30% των πριμοδοτήσεων για το αιγοπρόβειο κρέας και διαμόρφωση κανόνων υπολογισμού τους, ώστε να διευκολύνεται ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός και η ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών σ΄αυτόν τον τομέα, υιοθέτησε το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του στις Βρυξέλλες.

    [18] Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

    20/12/2001 10:06:46

    Τρίωρη στάση εργασίας απο τη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και συγκέντρωση στο θέατρο "Ακάδημος" στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους. Αντικείμενο της στάσης εργασίας είναι η κατάσταση που επικρατεί στους τόπους εργασίας.

    [19] Δώρο ταξί

    20/12/2001 10:06:40

    Σε ισχύ τίθεται απο σήμερα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου το δώρο για τα ταξί, το οποίο για φέτος έχει καθοριστεί στις 265 δρχ. Υπενθυμίζεται οτι απο 1η Μαρτίου 2002 όλα τα ταξί της χώρας θα έχουν προσαρμόσει πλήρως τα ταξίμετρά τους στο νέο νόμισμα, το ευρώ, ενω θα αναρτήσουν και πίνακα αντιστοιχίας δραχμών-ευρώ, προκειμένου να διευκολύνονται οι πελάτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 December 2001 - 12:31:37 UTC