Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεγκλωβίστηκαν οι 116 επιβάτες της αμαξοστοιχίας.
  • [02] Αποκλεισμένη η μισή Ελλάδα από τα χιόνια.
  • [03] Στις 10 Ιανουαρίου ο Σημίτης στο Λευκό Οίκο.
  • [04] Επίθεση Κ.Λαλιώτη στον Κ.Μητσοτάκη.
  • [05] Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • [06] Βερελής-Μέτρα για μείωση κόστους αεροπορικής μεταφοράς.
  • [07] Προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ για το Κυπριακό.
  • [08] Νέοι διοικητές διορίστηκαν σε ΟΑΕΔ και ΟΕΚ.

  • [01] Απεγκλωβίστηκαν οι 116 επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

    18/12/2001 20:58:21

    Τέλος καλό, όλα καλά για τους 116 επιβάτες της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, η οποία λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, ακινητοποιήθηκε χθες βράδι στο ύψος Πετράδες, του νομού Εβρου. Οι 116 επιβάτες παρέμειναν όλη την νύκτα στα βαγόνια χωρίς θέρμανση, και μόνο το πρωί έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια, ερπυστριοφόρα οχήματα κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές και ζεστό μέρος. στην περιοχή επικρατεί πολικό κρύο με -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, είπε οτι θα αναζητηθούν, εάν υπάρχουν ευθύνες.

    [02] Αποκλεισμένη η μισή Ελλάδα από τα χιόνια.

    18/12/2001 20:58:14

    Η κακοκαιρία συνεχίζεται και ήδη 500 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Το απόγευμα άνοιξε το αεροδρόμιο Μακεδονία, κλειστά όμως παραμένουν τα αεροδρόμια Κοζάνης, Αλεξανδρουπόλεως και Καβάλας. Κλειστά παραμένουν και τα σχολεία στην βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία, εκτός του νομού Μαγνησίας, ενώ το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μόνο για Χίο και Μυτιλήνη. Επίσης, η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Υφεση των καιρικών φαινομένων, προβλέπει από απόψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τσουχτερό όμως κρύο. Το Σαββατοκύριακο επανακάπτουν και πάλι έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην Πάτρα εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους δύο αγνοούμενους, τον Αλέξιο Αντωνόπουλο, 53 ετών, και το γιό του Ιωάννη, 9 ετών, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Διακονιάρη.

    [03] Στις 10 Ιανουαρίου ο Σημίτης στο Λευκό Οίκο.

    18/12/2001 20:58:08

    Στις 10 Ιανουαρίου θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον Τζόρτζ Μπους στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει, ύστερα από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου. Το θέμα του ευρωστρατού εξετάστηκε το πρωί στη σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Συζητήθηκαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα αυτό, ενώ στελέχη της ΝΔ διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η αναβολή της συζήτησης για τη δημιουργία του ευρωστρατού όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ελληνικές θέσεις, αλλά και παγιώνει τις θέσεις της Τουρκίας.

    [04] Επίθεση Κ.Λαλιώτη στον Κ.Μητσοτάκη.

    18/12/2001 20:58:01

    Αρχή "ομολογιών και αποκαλύψεων", θεωρεί ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης ότι αποτελεί η χθεσινή συνέντευξη του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στο MEGA σχετικά με την υπόθεση του λογαριασμού της λιβεριανής εταιρίας. Ο κ.Λαλιώτης εμπλέκει στην υπόθεση εκτός του κ.Μητσοτάκη τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή, την Ντόρα Μπακογιάννη και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, όπως αναφέρει "θα αναγκαστούν να θυμηθούν και άλλα". Στη δήλωσή του ο κ.Λαλιώτης τονίζει επίσης ότι ο κ.Μητσοτάκης ομολόγησε όχι μόνο την ύπαρξη της λιβεριανής εταιρίας αλλά και τη ροή "μαύρου και αδήλωτου χρήματος προς τη ΝΔ". Θέμα φοροδιαφυγής όσων κατέθεταν χρήματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό, τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν ελέγχθησαν ποτέ φορολογικά, έθεσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αντί να γυρίζουν στο χθες - και να το χαλκεύουν κατά το δοκούν - να απολογηθούν για τα όσα αφορούν το παρόν και το μέλλον κάθε Ελληνα πολίτη, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ, Θοδωρή Ρουσόπουλου.

    [05] Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

    18/12/2001 20:57:55

    Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στους ΠΟΠ-ΟΤΑ, εν αναμονή της απόφασης εντός των επομένων ημερων του Μονομελούς Πρωτοδικείου, προσφυγής του υπουργείου Εσωτερικών στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των συμβασιούχων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Μέχρι τότε, 60 εργαζόμενοι της ΠΟΠ-ΟΤΑ προχώρησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων στη Βαρβάκειο αγορά, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που είναι έντονο σε αυτή την περιοχή.

    [06] Βερελής-Μέτρα για μείωση κόστους αεροπορικής μεταφοράς.

    18/12/2001 20:57:48

    Σειρά μέτρων για μείωση κόστους της αεροπορικής μεταφοράς, εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής, με στόχο, όπως ανέφερε, την αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια σε μία περίοδο κρίσιμη. Στα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, μειώσεις

    στα τέλη αεροδρομίου, αναδιάρθρωση χρεώσεων στάθμευσης, μείωση χρεώσεων βαρέων αεροσκαφών και κίνητρα για δρομολόγια με χαμηλή επιβατική κίνηση. Οσον αφορά την Ολυμπιακή, ο κ.Βερελής είπε οτι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Αυστραλούς. Στην δέ περίπτωση που αυτές δεν ευωδοθούν, δεσμεύθηκε οτι οι εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν στους δρόμους και οτι η εταιρία θα επιβιώσει με περικοπές δρομολογίων και αύξηση των ωρών εργασίας.

    [07] Προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ για το Κυπριακό.

    18/12/2001 20:57:41

    Νέα αναφορά για δύο χωριστά κράτη που συνυπάρχουν στην Κύπρο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, περίπου ένα μήνα πριν απο την έναρξη των απ'ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Ετσεβίτ, ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά, οτι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεχθεί την αίτηση ένταξης της Κύπρου, θα υπάρχει κίνδυνος για νέες διενέξεις και για "γενοκτονία", κατά την έκφρασή του, των Τουρκοκυπρίων.

    [08] Νέοι διοικητές διορίστηκαν σε ΟΑΕΔ και ΟΕΚ.

    18/12/2001 20:57:34

    Σε διορισμούς νέων διοικητών σε ΟΑΕΔ και ΟΕΚ, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας. Διοικητής στον ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Γιάννης Νικολάου, μέχρι πρόσφατα γενικός γραμματέας στο υπουργείο Τύπου. Πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ζησιμακόπουλος, μέχρι πρόσφατα υποδιοικητής της ΕΤΒΑ. Αύριο, ο κ. Ρέππας θα παραδώσει 160 εργατικές κατοικίες κατασκευής του ΟΕΚ στην Παλλήνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2001 - 21:30:23 UTC