Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ-Κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής-Ευρωστρατός
  • [02] Για το θέμα του Ευρωστρατού συνεδριάζουν εκ νέου οι "15".
  • [03] Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία.
  • [04] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Αλλαγές ζήτησε η Ελλάδα για τον Ευρωστρατό.
  • [05] Εξελέγησαν οι τρεις νέοι μητροπολίτες.
  • [06] Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον Κ.Καραμανλή.
  • [07] Γιορτές με σκουπίδια στο δρόμους;
  • [08] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Αγγελοπούλου-Κωνσταντόπουλου.
  • [09] Eυρωστρατός-Σημίτης-Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το βρετανικό
  • [10] Aρχισαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των "15"
  • [11] Μικροπροβλήματα απο την κακοκαιρία.
  • [12] Προϋπολογισμός-Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ
  • [13] Ιερά Σύνοδος-Ψηφοφορίες για εκλογή 3 νέων μητροπολιτών
  • [14] Συνεχίζεται ο θόρυβος απο τις αποκαλύψεις Γρυλλάκη
  • [15] Βρυξέλλες-Συμβούλιο κορυφής
  • [16] Μέση Ανατολή-Ενταση
  • [17] Βελτίωση καιρού
  • [18] Εκπαιδευτικοί-Προσλήψεις
  • [19] ΝΔ-Κοινοβουλευτική Ομάδα
  • [20] ΗΠΑ-Συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [21] Παραβάσεις FIR Αθηνών
  • [22] Β. Παπανδρέου-Κομισιόν-Κτηματολόγιο

  • [01] ΕΕ-Κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής-Ευρωστρατός

    15/12/2001 14:00:55

  • Το θέμα της δημιουργίας του ευρωστρατού και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται το βράδυ στο Λάακεν των Βρυξελλών. Σχετικά με τον ευρωστρατό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου

    οι 15 θα ανακοινώσουν οτι μέχρι το 2003 θα έχουν καταστήσει "μάχιμη" την ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης που θα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται μέσα σε ένα μήνα σε οιοδήποτε μέρος του κόσμου και να παραμείνει εκεί για διάστημα μέχρι ενός έτους. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με το ΝΑΤΟ οι 15 αναμένεται να ανακοινώσουν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οτι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους δυο οργανισμούς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση, οι 15 αναμένεται οτι θα επιβεβαιώσουν την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δίνει το πράσινο φως για την ένταξη 10 νέων κρατών μελών στην ΕΕ.

    [02] Για το θέμα του Ευρωστρατού συνεδριάζουν εκ νέου οι "15".

    15/12/2001 08:57:31

    Στη σημερινή δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται στο ανάκτορο Λάακεν των Βρυξελλών παραπέμπεται η ανακήρυξη της επιχειρησιακής ικανότητας της ευρωπαϊκής δύναμης ενω η βελγική προεδρία επιφυλάχθηκε για μια νέα συμβιβαστική πρόταση αναφορικά με τις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ, που θα διασφαλίσει την αυτονομία των αποφάσεων της ΕΕ και την κατοχύρωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η Ελλάδα επιμένει οτι οι σχέσεις των ευρωπαϊκών κρατών του ΝΑΤΟ που δεν είναι μέλη της ΕΕ, με την Ευρωπαϊκή Αμυνα, πρέπει να καθορίζονται με σαφήνεια, που δεν θα επιδέχεται περερμηνείες.

    Ο κ. Σημίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΕ σήμερα, αλλά με παράταση της εκκρεμότητας για τον ευρωστρατό στο επόμενο εξάμηνο της ισπανικής προεδρίας.

    [03] Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία.

    14/12/2001 21:14:18

    Στον ασφυκτικό κλοιό του χιονιά θα βρεθεί και πάλι από αύριο όλη σχεδόν η χώρα, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και ισχυρές καταιγίδες στα νότια και τις παράκτιες περιοχές. Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα, καθώς έχουν αρχίσει τα προβλήματα σε μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχικου δικτύου, όπου σε πολλά σημεία η κίνηση γίνεται με αλυσίδες. Με απόφαση των νομαρχών, δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς. Στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Βελεστίνου εκατοντάδες οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν, καθώς εξαιτίας της χιονόπτωσης, δίπλωσε νταλίκα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

    [04] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Αλλαγές ζήτησε η Ελλάδα για τον Ευρωστρατό.

    14/12/2001 21:14:10

    Αλλαγές στο βρετανικό κείμενο για τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες μή μέλη της Ένωσης που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, ζήτησε η ελληνική πλευρά, προκειμένου να δώσει τη συγκατΆθεσή της για τη δημιουργία του Ευρωστρατού. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κείμενο προϊόν εξωθεσμικής

    διαπραγμάτευσης, με την οποία η Ελλάδα δεν συμφωνεί. Ο κ. Σημίτης σημείωσε ακόμη οτι η Ελλάδα διατύπωσε τις θέσεις της στη βελγική προεδρία, η οποία διαβεβαίωσε οτι θα επανεξετάσει το πρόβλημα και θα υποβάλλει νέες προτάσεις, οι οποίες αν δεν κριθούν ικανοποιητικές από την ελληνική πλευρά, το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί στο Λάακεν η ανακήρυξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ενωσης και να μετατεθεί για αργότερα το επίμαχο θέμα των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ.

    [05] Εξελέγησαν οι τρεις νέοι μητροπολίτες.

    14/12/2001 21:14:04

    Ως μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο για εκδημοκρατισμό της εκκλησίας, χαρακτήρισαν αρκετοί ιεράρχες, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των τριών νέων Μητροπολιτών, Σύρου, Σιδηροκάστρου και Χαλκίδος. Για τη Σύρο εξελέγη με οριακή πλειοψηφία ο προταθείς από τον κ. Χριστόδουλο, ενώ για τη Μητρόπολη του Σιδηροκάστρου, ο εκλεκτός του αρχιεπισκόπου καταποντίστηκε, αφού εξελέγη ο υποψήφιος που προτάθηκε απο τα μέλη της Χρυσοπηγής. Τέλος για τη Μητρόπολη της Χαλκίδος εξελέγη άτομο κοινής αποδοχής.

    [06] Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον Κ.Καραμανλή.

    14/12/2001 21:13:56

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η μόνη του έγνοια είναι πως θα κρατηθεί στην εξουσία. Ο κ. Καραμανλής επανέφερε τις καταγγελίες του για τα θέματα του χρηματιστηρίου, του Εθνικού Κτηματολογίου, της Ολυμπιακής και των δημοσίων έργων. Δεν παρέλειψε επίσης να κάνει λόγο για μεγάλης έκταση διαφθορά, σε ότι αφορά τις σχέσεις του ΟΤΕ με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

    [07] Γιορτές με σκουπίδια στο δρόμους;

    14/12/2001 21:13:46

    Έκκληση στο κοινό της Αθήνας να μην κατεβάζει τα σκουπίδια στους δρόμους, απηύθυνε ο Δήμος της Αθήνας, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας, με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων, που άρχισαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

    [08] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Αγγελοπούλου-Κωνσταντόπουλου.

    14/12/2001 21:13:32

    Με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, ολοκλήρωσε σήμερα την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Ο κ.Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση και επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων έτσι ώστε όλες οι κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές δυνάμεις να ξέρουν κάθε φορά σε πιο σημείο βρίσκεται αυτό το σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα. Επίσης, ο κ.Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον προϋπολογισμό των αγώνων και το περιβάλλον.

    [09] Eυρωστρατός-Σημίτης-Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το βρετανικό κείμενο.

    14/12/2001 15:05:35

  • Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις για το θέμα του Ευρωστρατού που είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Βέλγο ομόλογό του και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον αξιωματούχο της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, αλλά και τον γγ του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον. Στη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το βρετανικό κείμενο καθώς δεν διασφαλίζονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Εμείς είπε ο κ.Σημίτης συμφωνούμε με την ανακήρυξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΕΕ αλλά δεν συμφωνούμε με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο των Βρετανών και είπαμε ότι αυτό το θέμα μπορεί να εξεταστεί και να διευθετηθεί αργότερα, από την Ισπανική προεδρία. Επιζητούμε ένα σαφές καθεστώς για τα μέλη του ΝΑΤΟ για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Ρυθμίσεις και διαδικασίες, όπως της Βρετανίας, η οποία άρχισε σειρά συναντήσεων με Τούρκους αξιωματούχους που κατέληξαν στη γνωστή βρετανική φόρμουλα, δεν συμβάλουν στην αποδοχή και την προώθηση των αρχών της ευρωπαϊκής άμυνας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας εξωθεσμικής διαπραγμάτευσης με την οποία η Ελλάδα δεν συμφωνεί και δεν την αποδέχεται ως έχει.

    [10] Aρχισαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των "15"

    14/12/2001 14:17:59

  • Αρχισαν το μεσημέρι στο ανάκτορο Λάακεν των Βρυξελλών οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης και τη μεταρρύθμιση των κοινών ευρωπαϊκών θεσμών. Οι "15" ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με την ανασκόπηση της διεθνούς κατάστασης με επίκεντρο τα θέματα του Αφγανιστάν και της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Κύριος στόχος της Συνόδου Κορυφής θα είναι η σύνταξη της "Διακήρυξης του Λάακεν" η οποία θα προσδιορίζει τη νέα μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών ενόψει της διεύρυνσης της Ενωσης το 2004 με την εισδοχή δέκα νέων μελών. Στη σύνοδο θα συζητηθεί και το θέμα του ευρωστρατού, οπότε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναμένεται να αναπτύξει τις ελληνικές ενστάσεις για το κείμενο που προωθείται. Ο πρωθυπουργός είχε διαβουλεύσεις με το Βέλγο προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα του ευρωστρατού, αλλά δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού το θέμα της ευρωπαικής άμυνας θα συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο, ενώ ανέφερε πως η προεδρία εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση, δεδομένης, όπως είπε, της σημασίας του ζητήματος. Η Αθήνα αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι εάν η θέση των άλλων ηγετών για τον ευρωστρατό δεν κατοχυρώνει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τότε αυτή θα απορριφθεί, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το κείμενο θα υπερψηφιστεί. Σημειώνεται ότι 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει κείμενο και δηλώνουν ότι στηρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης να προτάξει βέτο. Το θέμα του ευρωστρατού τέθηκε και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα η κατοχύρωση της ασφάλειας της χώρας αποτελεί θέμα τεράστιας εθνικής σημασίας.

    [11] Μικροπροβλήματα απο την κακοκαιρία.

    14/12/2001 14:17:52

  • Παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων τσουχτερό κρύο επικρατεί και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια πέφτουν στη δυτική, την κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο πραγματοποιούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω των χιονοπτώσεων διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιοχή του Αλμυρού έχει διπλώσει μια νταλίκα. Σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς, Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας. Κλειστά παραμένουν τα πορθμεία Καβάλας-Θάσου και Πρίνου-Κεραμωτής, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας διεξάγονται κανονικά. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο το βράδυ.

    [12] Προϋπολογισμός-Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

    14/12/2001 14:17:45

  • Ο προυπολογισμός του 2002 και η πορεία της οικονομίας είναι το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία διεξάγεται από το πρωί στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Στην έναρξη της συνεδρίασης είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων οι οποίοι άσκησαν κριτική για το νέο προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν φοροελαφρύνσεις, ενώ είπε ότι η βάση του προϋπολογισμού είναι μια σταθεροποιητική πολιτική και όχι αναπτυξιακή. Πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα καταδικάσουν τον προϋπολογισμό ο οποίος όπως είπε, αποτελεί αφετηρία για νέους αγώνες. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Λευτέρης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός δεν εμφανίζει νεωτερικά στοιχεία και δεν θέτει φιλόδοξους στόχους.

    [13] Ιερά Σύνοδος-Ψηφοφορίες για εκλογή 3 νέων μητροπολιτών

    14/12/2001 14:17:38

  • Συνεδριάζει από το πρωί στην Ιερά Μονή Πετράκη υπό τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, η ιεραρχία της Εκκλησίας προκειμένου να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες Σύρου, Σιδηροκάστρου και Χαλκίδας. Μέχρι το μεσημέρι είχαν διεξαχθεί οι ψηφοφορίες για τις μητροπόλεις Σύρου και Σιδηροκάστρου, στις οποίες εξελέγησαν οι αρχιμανδρίτες Δωρόθεος Πολυκανδριώτης και Μακάριος Φιλοθέου αντίστοιχα. Ο κ.Δωρόθεος εξελέγη με 36 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 4 λευκά. Σημειώνεται ότι υποστηρίχθηκε από τον κ.Χριστόδουλο, ενώ για τη συγκεκριμένη μητρόπολη υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο και στην πνευματική του οικογένεια της Χρυσοπηγής. Εξάλλου, ο κ.Μακάριος ο οποίος υποστηριζόταν από το μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο, εξελέγη με 49 ψήφους υπέρ και 22 κατά. Αντίθετα ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε τον αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Καραχρήστο. Για τη μητρόπολη Χαλκίδος, κυριότερος υποψήφιος είναι ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τριανταφύλλου, ο οποίος έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των ιεραρχών και αναμένεται να εκλεγεί χωρίς εκπλήξεις.

    [14] Συνεχίζεται ο θόρυβος απο τις αποκαλύψεις Γρυλλάκη

    14/12/2001 14:17:30

  • Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση από τις αποκαλύψεις του απόστρατου στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, πρώην συμβούλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περί μυστικών επαφών της CIA με τη ΝΔ τις παραμονές των εκλογών του 1989. Οπως αναφέρει σήμερα το ΒΗΜΑ, στο βιβλίο του ο κ.Γρυλλάκης αποκαλύπτει ότι το 1992 διαπραγματεύτηκε την αγορά τριών πυρηνικών κεφαλών από πράκτορες της πρώην Κα Γκε Μπε, αλλά τελικά δεν επήλθε συμφωνία, επειδή ο κ.Μητσοτάκης φοβήθηκε ενδεχόμενες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ.

    [15] Βρυξέλλες-Συμβούλιο κορυφής

    14/12/2001 09:25:15

    Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σκιά των συνεπειών της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά εν μέσω διαδηλώσεων απο μέλη του δικτύου κατά της παγκοσμιοποίησης αρχίζουν σήμερα στο ανάκτορο Λάακεν των Βρυξελλών οι διήμερες εργασίες του συμβουλίου κορυφής της ΕΕ. Το συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις διεθνείς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και την κεντρική Αφρική, την κυκλοφορία του ευρώ, τη διεύρυνση, τη λαθρομετανάστευση και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, καθώς και ο υπό συγκρότηση ευρωστρατός.

    [16] Μέση Ανατολή-Ενταση

    14/12/2001 09:25:08

    Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Υπο την προστασία πυκνών πυρών απο ισραηλινά άρματα μάχης, εκσκαφείς του στρατού γκρέμισαν τα ξημερώματα 15 σπίτια Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι ένοικοι των σπιτιών μπόρεσαν να φύγουν παίρνοντας μαζί τους μόνο τα παιδιά τους. Παράλληλα τρία ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στην περιοχή Αλ Σάταρ Ελ Γκάρμπι.

    [17] Βελτίωση καιρού

    14/12/2001 09:25:02

    Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά απο αύριο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Απο τις πρόσφατες χιονοπτώσεις

    έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα,καθώς έχουν αποκλειστεί δεκάδες χωριά και στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά.

    [18] Εκπαιδευτικοί-Προσλήψεις

    14/12/2001 09:24:55

    Την πρόσληψη 202 μονίμων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απο τον οριστικό πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ τεχνικών ειδικοτήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης εως και τις 20 Δεκεμβρίου, ενω μπορούν να ενημερώνονται για την περιοχή διορισμού τους και μέσω Ιντερνετ στη σελίδα του υπουργείου.

    [19] ΝΔ-Κοινοβουλευτική Ομάδα

    14/12/2001 09:24:49

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζει το πρωί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με θέμα την οικονομία και τον προϋπολογισμό του 2002.

    [20] ΗΠΑ-Συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς

    14/12/2001 09:24:42

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες συναντήσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη Λευκωσία και επανέλαβε την παρότρυνση της Ουάσιγκτον προς τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Ο κ. Πάουελ τόνισε ότι συζήτησε το Κυπριακό με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αγκυρα.

    [21] Παραβάσεις FIR Αθηνών

    14/12/2001 09:24:36

    Η τουρκική αεροπορία προέβη χθες σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στην περιοχή του βορείου και νοτίου Αιγαίου. Επρόκειτο για 10 σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών τα οποία αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν άμεσα από ελληνικά μαχητικά, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές στη διάρκεια αναχαίτισής τους. Αρμόδιες πηγές χαρακτήρισαν συνήθη τη συμπεριφορά της γείτονας και δεν απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία στις χθεσινές ενέργειές της.

    [22] Β. Παπανδρέου-Κομισιόν-Κτηματολόγιο

    14/12/2001 09:24:30

    Σε μια ευνοϊκή για την Ελλάδα ρύθμιση, σχετικά με την επιστροφή χρημάτων που ζήτησε η Κομισιόν για τις υπερβάσεις κονδυλίων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, κατέληξαν στη χθεσινή τους συνάντηση η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ. Όπως δήλωσε η κυρία Παπανδρέου από τα συνολικά 57 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε η Κομισιόν, η Ελλάδα θα καταβάλει μια πρώτη δόση 32 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα επαναξιολογηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2001 - 13:47:13 UTC