Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια αγροτών στη Μυτιλήνη.
  • [02] Νέα έπιδρομή του χιονιά.
  • [03] Στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός.
  • [04] Χριστοδουλάκης-Ιδιωτικοποίηση Αγροτικής Τράπεζας.
  • [05] Με τον Κοστούνιτσα συναντήθηκε ο Καραμανλής στο Βελιγράδι.
  • [06] Χριστοδουλάκης:ιδιωτικοποίηση Αγροτικής Τράπεζας
  • [07] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο απόψε σε όλη τη χώρα.
  • [08] Αποκαλύψεις στρατηγού Γρυλλάκη-Αντιδράσεις
  • [09] Χάγη-Συνάντηση Σημίτη με Βιμ Κοκ
  • [10] Το Βελιγράδι και το Κόσοβο επισκέπεται ο Κώστας Καραμανλής
  • [11] Κτηματολόγιο-Κρίσιμη συνάντηση Β. Παπανδρέου-Μπαρνιέ
  • [12] Ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας-Λήγει αύριο η προθεσμία

  • [01] Επεισόδια αγροτών στη Μυτιλήνη.

    12/12/2001 21:26:51

    Σημαντικές ζημιές στο κτίριο του υπουργείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, προκάλεσαν με καρδόνια και σκάλες που πήραν από νεοανεγειρόμενη οικοδομή, περίπου 200 αγρότες της Λέσβου, απαιτώντας να τους δοθεί μέχρι τα Χριστούγεννα η επιδότηση του λαδιού. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, δύο από τους οποίους σοβαρά, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι αγρότες αφού έσπασαν την είσοδο του κτιρίου κατέλαβαν για περίπου τρεις ώρες το υπουργείο, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Σηφουνάκη, ότι δεν θα χαθεί ούτε μια δραχμή από την επιδότηση.

    [02] Νέα έπιδρομή του χιονιά.

    12/12/2001 21:26:45

    Άρχισε από τα δυτικά η νέα επιδρομή του χιονιά και αύριο το κύμα της κακοκαιρίας θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα την Παρασκευή, αλλά το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέο, πιό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με τα χιόνια να φτάνουν έως και την Αθήνα. Στα λευκά ντύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας νομοί Αχαίας, Ιωαννίνων και Τριπόλεως, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι το τσουχτερό κρύο, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές βρίσκεται μονίμως κάτω από το μηδέν.

    [03] Στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός.

    12/12/2001 21:26:38

    Τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί τον άλλο μήνα ο πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης, αν και η αμερικανική πλευρά πρότεινε 9 και 10 Ιανουαρίου. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Σημίτης θα έχει με τον αμερικανό πρόεδρο συζήτηση εφόλης της ύλης και ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τις διμερείς σχέσεις. Ο κ.Σημίτης είχε σήμερα στη Χάγη συνομιλίες με τον Ολλανδό ομόλογό του Βιμ Κοκ και αύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Παρασκευή και Σάββατο στο Λάακεν.

    [04] Χριστοδουλάκης-Ιδιωτικοποίηση Αγροτικής Τράπεζας.

    12/12/2001 21:26:31

    Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των συγχωνεύσεων των επιχείρησεων έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Παράλληλα ανακοίνωσε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας εντός του 2002. Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιλαμβάνει κίνητρα για την συγχωνεύσεις επιχειρήσεων καθώς και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στη φορολογία εισοδήματος και των επιχειρήσεων το 2002.

    [05] Με τον Κοστούνιτσα συναντήθηκε ο Καραμανλής στο Βελιγράδι.

    12/12/2001 21:26:22

    Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ελληνική ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο και είχε συνάντηση με τον ηγέτη της επαρχίας Ιμπραχήμ Ρουγκόβα. Ο κ.Καραμανλής τάχθηκε κατά της αλλαγής των συνόρων και της δημιουργίας νέων κρατών και ανέφερε ότι πρέπει υπάρξει σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

    [06] Χριστοδουλάκης:ιδιωτικοποίηση Αγροτικής Τράπεζας

    12/12/2001 16:56:10

    Την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας εντός του 2002, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, στην διάρκεια παρουσιάσης του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των συγχωνεύσεων των επιχειρήσεων.

    Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κίνητρα για την ενίσχυση των συγχωνεύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στη φορολογία εισοδήματος και των επιχειρήσεων το 2002.

    Ειδικότερα, η αποκρατικοποίηση της Αγροτικής και η αναζήτηση

    στρατηγικής συμμαχίας από την τράπεζα, προσδιορίζεται βάσει τεσσάρων στόχων, όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

    Οι στόχοι αυτοί είναι:

    - Διάθεση πακέτου μετοχών πέντε θυγατρικών σε στρατηγικό επενδυτή:

    ΚΑΕ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΑΓΝΟ, ΡΟΔΟΠΗ και ΕΛΒΙΖ

    - Μετοχοποίηση τριών θυγατρικών: Εντός του Α' εξαμήνου του 2002 προγραμματίζεται η εισαγωγή των εταιριών ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ και ΑΤΕ LEASING στο ΧΑΑ.

    - Χαρτοφυλάκιο μη εκτοκιζομένων δανείων (Non Performing Loans): Στο χαρτοφυλάκιο των Μη Εκτοκιζομένων Δανείων της Τράπεζας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ένα σύγχρονο σύστημα Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου (Risk Management) με στόχο την μείωση του σημερινού επιπέδου.

    - Διεύρυνση ιδιωτικοποίησης και στρατηγική συμμαχία: Το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει στη μείωση της συμμετοχής του στη μετοχική σύνθεση της Αγροτικής Τράπεζας από 85% που είναι σήμερα. Το ποσοστό του Δημοσίου στην ΑΤΕ θα παραμείνει τουλάχιστον 35% έτσι ώστε το Δημόσιο να καθορίζει τις στρατηγικές επιλογές της Τράπεζας ιδιαίτερα στην κατεύθυνση υποστήριξης της ανάπτυξης της υπαίθρου.

    Για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου εντός του 2002 θα γίνουν τα εξής:

    α) Εκδοση Ομολογιακού Δανείου υψους 100 δισ. δρχ. μετατρέψιμου σε μετοχές της ΑΤΕ τις οποίες κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.

    β) Διάθεση πακέτου μετοχών ίσου με το 8% των μετοχών της ΑΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις με τη μέθοδο του Block Trading.

    γ) Διάθεση ενός επί πλέον ποσοστού 10% των μετοχών της ΑΤΕ στο επενδυτικό κοινό με δημόσια εγγραφή το Β' εξάμηνο του 2002.

    δ) Αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας με ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της εγχώριας ή της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς.

    [07] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο απόψε σε όλη τη χώρα.

    12/12/2001 14:49:47

  • Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε, από τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία θα επηρρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Παράλληλα, θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις δυτικές και νότιες παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή. Ηδη, χιονίζει στην Ηπειρο, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά της κεντρικής Πελοποννήσου. Χιόνια επίσης πέφτουν στην Πάρνηθα, ενώ τα αυτοκίνητα από το τελεφερίκ και πάνω χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο μεταξύ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ έχουν ανοίξει και όλες οι πορθμειακές γραμμές.

    [08] Αποκαλύψεις στρατηγού Γρυλλάκη-Αντιδράσεις

    12/12/2001 14:49:41

  • Ο πρώην συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης, σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στο ΜΕΓΚΑ, ισχυρίστηκε ότι η CIA επιθυμούσε από το 1988 να βοηθήσει τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και επισήμανε ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έριξε το 1993 ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ο Μιλτιάδης Εβερτ με τη στάση του στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ.Γρυλλάκης ανέφερε ότι το Δεκέμβριο του 1988 εκπρόσωπος της CIA στην Αθήνα του ζήτησε να αρχίσουν επαφές προκειμένου οι ΗΠΑ να βοηθήσουν τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές. Ο κ.Εβερτ χαρακτήρισε ως μη σοβαρά πράγματα τους ισχυρισμού τους κ.Γρυλλάκη και έκανε λόγο για πρακτοριλίκια του πρώην στρατηγού.

    [09] Χάγη-Συνάντηση Σημίτη με Βιμ Κοκ

    12/12/2001 14:49:34

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα συναντηθεί σήμερα στη Χάγη, με τον Ολλανδό ομόλογό του Βιμ Κοκ. Αύριο ο κ.Σημίτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Λάακεν. Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της βουλής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το θέμα του Ευρωστρατού.

    [10] Το Βελιγράδι και το Κόσοβο επισκέπεται ο Κώστας Καραμανλής

    12/12/2001 14:49:27

  • Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόιτσλαβ Κοστούνιτσα. Επίσης, το απόγευμα θα συναντηθεί στο Κόσοβο με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συνδέσμου Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Ο κ.Καραμανλής χθες είχε συνάντηση στα Σκόπια με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ. Η επίσκεψη αυτή του κ.Καραμανλή πραγματοποιείται με την ιδιότητα του επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη δημοκρατία στα δυτικά Βαλκάνια, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [11] Κτηματολόγιο-Κρίσιμη συνάντηση Β. Παπανδρέου-Μπαρνιέ

    12/12/2001 14:49:21

  • Κρίσιμη συνάντηση για το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου θα έχει στις Βρυξέλλες, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Μπαρνιέ, στο περιθώριο του συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος, οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα. Η κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το ποσό που διεκδικεί η Ευρωπαϊκή Ενωση από τη χώρα μας, ως ανάκτηση πόρων για το Εθνικό Κτηματολόγιο, ανέρχεται στα 19,5 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ στις 20 Δεκεμβρίου. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης η υπουργός δήλωσε ότι θέληση της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί και αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαικής Τράπεζας για δάνειο με ευνοϊκότερους όρους.

    [12] Ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας-Λήγει αύριο η προθεσμία

    12/12/2001 14:49:10

  • Λήγει μεθαύριο Παρασκευή η προθεσμία για την προμήθεια από τις εφορίες του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση και για την εκπρόθεσμη προμήθεια του σήματος θα επιβάλονται πρόστιμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 December 2001 - 21:30:32 UTC