Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο αύριο.
  • [02] Εντός του 2002 θα ολοκληρωθεί η φορολογική μεταρρύθμιση
  • [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [04] Στα Σκόπια ο Κώστας Καραμανλής
  • [05] Ερωτική τραγωδία.
  • [06] Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος
  • [07] Σημίτης-Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού
  • [08] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [09] Κακοκαιρία-Προβλήματα
  • [10] Αφγανιστάν-Συλλήψεις
  • [11] Τζορτζ Μπους-Ομολογία Λάντεν
  • [12] Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
  • [13] Σεισμική δόνηση-Κυκλάδες
  • [14] Ευρωστρατός-Γ. Παπανδρέου
  • [15] Διαρκής Ιερά Σύνοδος

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο αύριο.

    11/12/2001 13:16:28

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει απο αύριο το απόγευμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ομως και σήμερα παραμένουν τα προβλήματα απο την πρόσφατη κακοκαιρία. Σε πολλές ορεινές περιοχές εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα δεκάδες χωριά, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστά παραμένουν τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Καβάλας-Πρίνου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών στο Σαρωνικό. Και σήμερα επικρατεί τσουχτερό κρύο, ενώ στο Νευροκόπι ο υδράργυρος άγγιξε τους μείον 14 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Εντός του 2002 θα ολοκληρωθεί η φορολογική μεταρρύθμιση

    11/12/2001 13:16:21

  • Η φορολογική μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί εντός του 2002 και θα έχει στόχο την απλοποίηση του συστήματος φορολόγησης, την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της οικονομίας και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στις εργασίες του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και πρόσθεσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων θα συνεχιστούν και θα επιταχυνθούν. Στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, άσκησε οξεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επικρίνοντας ιδιαιτέρως τους χειρισμούς στο θέμα του Χρηματιστηρίου, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    11/12/2001 13:16:15

  • Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ οι αγρότες θα αποφασίσουν μεθαύριο Πέμπτη αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των δρόμων. Ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας με περίπου 25 τρακτέρ έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος της Τσάκωνας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και πρόσθεσε πως ο αποκλεισμός των δρόμων δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο της κοινωνίας.

    [04] Στα Σκόπια ο Κώστας Καραμανλής

    11/12/2001 13:16:08

  • Στα Σκόπια βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, με την ιδιότητα του επικεφαλής της πρωτοβουλίας "Για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ καθώς και τους προέδρους των κομμάτων. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στη Γιουγκοσλαβία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Βοϊσλαβ Κοστούνιτσα. Επίσης ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το Κόσοβο, καθώς και το στρατόπεδο που εδρεύει η ελληνική ταξιαρχία. Τέλος, μεθαύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη διευρυμένη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [05] Ερωτική τραγωδία.

    11/12/2001 13:16:00

  • Ερωτικό δράμα εκτυλίχθηκε το πρωί στο Κερατσίνι, στον Πειραιά. Ο Κώστας Λαμπρινός, 45 χρόνων, περιέλουσε με βενζίνη και έκαψε την 28χρονη φίλη του, Μαρία Τζανέτου και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είχε ζητήσει απο το δράστη και αυτόχειρα να διακόψουν τις σχέσεις τους. Οι γονείς του θύματος καθώς και οι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν πρόλαβαν να παράσχουν καμμία βοήθεια, ενώ όταν έφτασαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρήκαν απανθρακωμένα τα σώματά τους.

    [06] Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

    11/12/2001 13:15:51

  • Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενώ την επόμενη Παρασκευή θα γίνουν οι εκλογές των ιεραρχών στις κενές Μητροπόλεις Σύρου, Σιδηροκάστρου και Χαλκίδος. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε συνέντευξή του στην ΕΤ3 αναφέρθηκε στις διαφωνίες που παρατηρούνται στους κόλπους της Ιεραρχίας, με αφορμή τις εκλογές μητροπολιτών και τα πρόσωπα τα οποία υποστηρίζονται. Τόνισε ότι οι διαφωνίες είναι ένδειξη υγείας και ελευθερίας, φτάνει βέβαια, όπως είπε, να μην λέγονται βαριές κουβέντες που θίγουν την αξιοπρέπεια.

    [07] Σημίτης-Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

    11/12/2001 08:37:30

    "Μια κοινωνία μπορεί να έχει προοπτική μόνο αν επενδύσει στο παρόν της στοχεύοντας στο μέλλον. Και το παρόν είναι τα παιδιά. Τα παιδιά είναι αυτά που ενώνουν το σήμερα με το αύριο και το λογισμό με το όνειρα". Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και τον ετήσιο Μαραθώνιο Αγάπης, που διοργανώνεται απο την Ελληνική Επιτροπή Συνεργασίας με την Γιούνισεφ σε συνεργασία με τη ΝΕΤ.

    [08] Κινητοποιήσεις αγροτών

    11/12/2001 08:37:23

    Τις τριήμερες κινητοποιήσεις τους άρχισαν χθες οι αγρότες διεκδικώντας βελτιωμένες τιμές στα προϊόντα τους και την ερχόμενη Πέμπτη θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Αχαϊας, της Κρήτης κατέβασαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των πόλεων, ενω αγροτικά μηχανήματα υπάρχουν παρατεγμένα κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών, αλλά και στη διασταύρωση της νέας εθνικής οδού με την παλαιά Λάρισας-Βόλου.

    [09] Κακοκαιρία-Προβλήματα

    11/12/2001 08:37:17

    Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και βόρειους ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν οι πρόσφατες χιονοπτώσεις και είναι αποκλεισμένα αρκετά ορεινά χωριά,

    ενώ σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [10] Αφγανιστάν-Συλλήψεις

    11/12/2001 08:37:10

    Ο πλέον υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν και ο ανώτερος υπεύθυνος των υπηρεσιών πληροφόρησής τους έχουν συλληφθεί σε περιοχή του Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών απο τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Αμερικανός υφυπουργός Αμυνης Πολ Γούλφοβιτς. Μια βάση στην οποία στεγάζονται μέλη της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν έπεσε χθες στα χέρια του διοικητή Χασράτ Αλί.

    [11] Τζορτζ Μπους-Ομολογία Λάντεν

    11/12/2001 08:37:04

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πιθανό να δημοσιοποιήσει στη διάρκεια της εβδομάδας την βιντεοκασέτα που αποτελεί ομολογία του Οσάμα μπιν Λάντεν για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Σήμερα σε περισσότερες απο 70 χώρες, ανάμεσά τους και πολλές μουσουλμανικές θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται στις ΗΠΑ για τα περίπου 3.600 θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε απο το Λευκό Οίκο.

    [12] Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

    11/12/2001 08:36:57

    Την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και εθνικής στρατηγικής εξαγωγών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για έλλειμμα ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής προστασίας και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2002 εχθρικό προς τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ τόνισε απο πλευράς του αύξηση της ανεργίας προβλέποντας ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις.

    [13] Σεισμική δόνηση-Κυκλάδες

    11/12/2001 08:36:51

    Από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοινώθηκε ότι στις 21:50 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 150 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να μη γίνει αισθητή στις Κυκλάδες αλλά στην Κρήτη.

    [14] Ευρωστρατός-Γ. Παπανδρέου

    11/12/2001 08:36:45

    Η Ελλάδα εμμένει στις επιφυλάξεις της για το αμερικανοβρετανικό κείμενο που καθορίζει τις σχέσεις της Τουρκίας με τον ευρωστρατό.

    Οπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα κατέθεσε χθες στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τις ενστάσεις της για τις αμερικανοβρετανικές προτάσεις, που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή ταυτότητα ασφάλειας και άμυνας, με συνέπεια να παραπεμφθεί το θέμα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Λάακεν (14-15 Δεκεμβρίου) ή και αργότερα ακόμη, αν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση ούτε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

    [15] Διαρκής Ιερά Σύνοδος

    11/12/2001 08:36:38

    Μέσα σε κλίμα έντασης συνέρχεται σήμερα το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το μήνα Δεκέμβριο. Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι εκλογές των ιεραρχών στις κενές μητροπόλεις Σύρου, Σιδηροκάστρου και Χαλκίδος, αφού ήδη αποφασίσθηκε η σύγκληση της Ιεραρχίας. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο τρίο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, αναφέρθηκε στις διαφωνίες που παρατηρούνται στους κόλπους της Ιεραρχίας, τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις εκλογές των μητροπολιτών και τα πρόσωπα που υποστηρίζονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2001 - 12:32:22 UTC