Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Σημίτης.
  • [02] Επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα-Συνάντηση με Κ.Στεφανόπουλο.
  • [03] Αποκαλύφθηκε το δράμα 47χρονης στη Λούτσα.
  • [04] Νέα επίθεση του μητροπολίτη Πειραιώς κατά του Αρχιεπισκόπου.
  • [05] Ομαλή η μετάβαση στο Ευρώ διαπιστώνει ο Α.Τσοχατζόπουλος.
  • [06] Επιστρέφει η φυματίωση.
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποιημένος δήλωσε ο Ζ.Ρογκ από τη Ρώμη.
  • [08] Αφγανιστάν-Ο μουλάς Ομάρ παραδίδει το Κανταχάρ.

  • [01] Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Σημίτης.

    06/12/2001 21:06:57

    Κατ' αρχήν θετικές, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά και τις συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς, αλλά την αλλαγή που διαφαίνεται στη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς. Ωστόσο, ο κ. Σημίτης προειδοποίησε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και έχει να διανυθεί μεγάλη απόσταση. Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αλλά σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Τη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς χαιρέτισε ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ρωσίας για διάλογο μεταξύ των δύο Κοινοτήτων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    [02] Επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα-Συνάντηση με Κ.Στεφανόπουλο.

    06/12/2001 21:06:51

    Εξι συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, των μεταφορών και του πολιτισμού, υπέγραψαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που έφτασε στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Σε δηλώσεις τους οι δύο πρόεδροι τόνισαν τις θερμές και ειλικρινείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και την επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξή τους και διαπίστωσαν ότι οι θέσεις Αθήνας και Μόσχας ταυτίζονται εν πολλοίς στα διεθνή και βαλκανικά θέματα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχιεπίσκοπο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Για την ασφάλειά του, η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα και έχουν κινητοποιηθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Στη διάρκεια του επίσημου δείπνου ο κ.Στεφανόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ.Πούτιν γεγονός ξεχωριστής σημασίας για την Ελλάδα και επισήμανε το γεγονός ότι η Ρωσία άλλαξε δυο φορές τον 20ό αιώνα τη μορφή του κόσμου, την πρώτη με την Οκτωβριανή επανάσταση και τη δεύτερη το 1991 με την οριστική στροφή της προς τη Δημοκρατία. Από την πλευρά του ο κ. Πούτιν υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται οι πηγές της φιλοσοφίας, της τέχνης, της επιστήμης της λογοτεχνίας και το πνεύμα του σύγχρονου πολιτισμού. Αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις Βυζαντίου και παλιάς Ρωσίας, Ρώσων και Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821 και στον κοινό πόλεμο Ελλήνων και Ρώσων εναντίον του ναζισμού.

    [03] Αποκαλύφθηκε το δράμα 47χρονης στη Λούτσα.

    06/12/2001 21:06:44

    Για περισσότερα από 30 χρόνια είχε να δει το φως του ήλιου μια 47χρονη κατάκοιτη, την οποία η μητέρα της κρατούσε κλεισμένη μέσα σε παράπηγμα στη Λούτσα, χωρίς ρεύμα και άλλες ανέσεις. Το δράμα της γυναίκας τέλεισωσε σήμερα όταν τραυματιοφορείς και ψυχολόγοι τις έδωσαν πρώτες βοήθειες και την μετέφεραν στο ΚΑΤ όπου οι γιατροί την εξετάζουν για την αναπηρία της ενώ ταυτόχρονα ψυχολόγοι προσπαθούν να τη συνεφέρουν.

    [04] Νέα επίθεση του μητροπολίτη Πειραιώς κατά του Αρχιεπισκόπου.

    06/12/2001 21:06:38

    Νέα επίθεση κατά του αρχιεπισκόπου εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος αμέσως μετά τη λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Ο πνευματικός πατέρας του κυρίου Χριστόδουλου χαρακτήρισε ασύστολα ψεύδη τα περί υποχωρήσεώς του για το θέμα της εκλογής των νέων μητροπολιτών και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επιλέξει έντιμους κληρικούς. Απαντώντας στο πρωινό κήρυγμα του κυρίου Χριστόδουλου περί ασεβών ιερέων είπε με νόημα πως υπάρχουν δυστυχώς και ασεβείς αρχιερείς.

    [05] Ομαλή η μετάβαση στο Ευρώ διαπιστώνει ο Α.Τσοχατζόπουλος.

    06/12/2001 21:06:31

    Κλίμα συνεργασίας και ευθύνης στην προσπάθεια ομαλής μετάβασης στο ευρώ διαπιστώνει ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους βιομηχάνων, εμπόρων και βιοτεχνών. Σύμφωνα με τον κ.Τσοχατζόπουλο η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς συμπεριφέρεται ομαλά, αλλά κατέστησε σαφές ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα συνεχιστούν, ενώ στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται παραβιάσεις των κανόνων, η δικαιοσύνη και αρμόδιες αρχές θα έχουν την ευθύνη αντιμετώπισης.

    [06] Επιστρέφει η φυματίωση.

    06/12/2001 21:06:24

    Τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλητική επανεμφάνιση της φυματίωσης, κρούουν οι επιστήμονες. Όπως τονίστηκσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη από το μικρόβιο της φυματίωσης είναι μολυσμένο το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης, οκτώ εκατομμύρια άτομα νοσούν σε όλο τον κόσμο, ενώ περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασθένεια αυτή. Για την Ελλάδα, έγινε γνωστό, ότι δηλώνονται περί τις 10 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού κάθε χρόνο, αλλά υπολογίζεται ότι τα κρούσματα είναι διπλάσια.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποιημένος δήλωσε ο Ζ.Ρογκ από τη Ρώμη.

    06/12/2001 21:06:17

    Οι καθυστερήσεις των έργων στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και τους Χειμερινούς του Τορίνου το 2006 είναι κάτι αναπόφευκτο και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ στη Ρώμη. Ο κ.Ρογκ, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, συμμετείχαν στο συνέδριο "Αθλητισμός και Πολιτισμός που οργάνωσαν οι ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και είχαν ιδιαίτερη συνάντηση σήμερα το πρωί. Για την προετοιμασία της Αθήνας, ο κ.Ρογκ επανέλαβε ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα σημεία που απαιτούν σκληρή δουλειά και ειδικότερα σε ότι αφορά τα οδικά έργα, τα έργα στο Ελληνικό και το Φάληρο, ενώ επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος. Από την πλευρά του, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι η παρουσία και βαθιά γνώση του κ.Ρογκ είναι μία θεμελιώδης εγγύηση για την ομαλή πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

    [08] Αφγανιστάν-Ο μουλάς Ομάρ παραδίδει το Κανταχάρ.

    06/12/2001 17:14:06

    Το τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, φαίνεται να σηματοδοτεί η απόφαση των Ταλιμπάν να παραδώσουν το Κανταχάρ, το τελευταίο τους προπύργιο και ήδη αύριο θα αρχίσουν να καταθέτουν τα όπλα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε με τον οπλαρχηγό της φυλής Παστούν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος επελέγη χθες επικεφαλής της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, η ζωή του ανώτατου ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ, θα γίνει σεβαστή. Μετά την είδηση αυτή, μία από τις φυλές Παστούν που μάχονται τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε την εφαρμογή άμεσης εκεχειρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2001 - 21:30:37 UTC