Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήγει αύριο η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
  • [02] Απάντηση Χριστόδουλου στους επικριτές της Εκκλησίας
  • [03] Ομιλία Λαλιώτη στην πανελλήνια συνάντηση τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Περιοδεία Γιώργου Παπανδρέου στα Χανιά
  • [05] Νεκροί δύο αφγανοί λαθρομετανάστες σε παραλία της Μυτιλήνης
  • [06] Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στην Ξάνθη
  • [07] Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

  • [01] Λήγει αύριο η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

    02/12/2001 19:21:16

    Λήγει αύριο η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Οι γιατροί του Ιδρύματος απειλούν με συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αν δεν ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα. Παράλληλα, συνεχίζουν για δύο ακόμη εβδομάδες την αποχή από το κλινικό έργο οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

    [02] Απάντηση Χριστόδουλου στους επικριτές της Εκκλησίας

    02/12/2001 19:19:58

    Απάντηση στους επικριτές και τους διαφωνούντες εντός και εκτός Εκκλησίας, έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του στη Μητσόπολη Αθηνών. Επισήμανε οτι "εξ' αιτίας των δικών μας αμαρτημάτων και αδυναμιών κανείς δεν μπορεί να αποστασιοποιείται απο το Θεό και απο την Εκκλησία". Αναφερόμενος στην ανάγκη διαφύλαξης της Πίστης και των παραδόσεων έκανε λόγο για νέο Μαραθώνα και νέους Πέρσες που επιδιώκουν την κατάργηση της πίστης, της γλώσσας και των παραδόσεων, αλλά και πολλούς "μηδίσαντες" που είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν τα πρωτοτόκια της τιμής με οτιδήποτε άλλο δεν δύναται να είναι αντάξιο της παράδοσης αυτής.

    [03] Ομιλία Λαλιώτη στην πανελλήνια συνάντηση τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ

    02/12/2001 19:18:45

    Η οριοθέτηση της προοδευτικής παράταξης απέναντι στο χώρο της δεξιάς και η επιδίωξη να κατοχυρωθεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ως δεσπόζουσα δύναμη μέχρι την ερχόμενη Ανοιξη, αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του γραμματέα του κόμματος Κώστα Λαλιώτη, στη διάρκεια της πανελλήνιας συνάντησης των γραμματέων των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του Κινήματος. Ο κ.Λαλιώτης έκανε λόγο για διαλυτική εσωστρέφεια των προηγούμενων μηνών και επανήλθε στο δίπολο "πρόοδος- συντήρηση" λέγοντας οτι η επιμονή στις οριοθετήσεις δεν παραπέμπουν σε παρελθοντολογία αλλά αποτελούν δυναμικές εγγραφές για το μέλλον.

    [04] Περιοδεία Γιώργου Παπανδρέου στα Χανιά

    02/12/2001 19:16:13

    "Η επίλυση του Κυπριακού βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ θα συμβάλει οριστικά στην οικοδόμηση μιας νέας περιόδου ύφεσης, ειρήνης και συνεργασίας στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις", τόνισε από τα Χανιά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί το διεθνές και ιδιαίτερα το ευρωπαϊκό περιβάλλον για να φέρει στο προσκήνιο του διεθνούς ενδιαφέροντος και να προσδώσει μια νέα κινητικότητα στο Κυπριακό. Στο μεταξύ, χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα έχει αύριο ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ενώ την Τρίτη θα παραστεί στην απευθείας συνάντηση των δύο ανδρών.

    [05] Νεκροί δύο αφγανοί λαθρομετανάστες σε παραλία της Μυτιλήνης

    02/12/2001 19:15:01

    Τα πτώματα δύο λαθρομεταναστών εντόπισαν σήμερα οι λιμενικές αρχές Μυτιλήνης στην παραλία της Θερμής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους ξεκίνησαν όταν επτά λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή, ανέφεραν οτι συνολικά 13 άτομα όλα Αφγανικής καταγωγής, επιχείρησαν με δύο φουσκωτές βάρκες να φθάσουν στη Λέσβο. Η θαλασσοταραχή όμως, ανέτρεψε τη μία βάρκα με αποτέλεσμα έξι απο αυτούς να βρεθούν στα κύματα. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων.

    [06] Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στην Ξάνθη

    02/12/2001 19:13:50

    Στο νομό Ξάνθης περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συναντήθηκε με το νομάρχη, παρέστη στην παρουσίαση του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού και συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους αγρότες. Χθες το βράδυ σε ομιλία του στον Εχίνο ο κ. Καραμανλής άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική της πολιτική και είπε ότι θα δοθούν μάχες στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τον καπνό και το βαμβάκι. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι κουρασμένη και το μόνο που κάνει είναι να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση.

    [07] Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

    02/12/2001 19:12:32

    Υποχωρεί σταδιακά, απο τα δυτικά, το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη χώρα, αν και παραμένουν τα προβλήματα που δημιούργησε. Η κίνηση σε πολλές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ δεκάδες χωριά βρίσκονται αποκλεισμένα στην κεντρική και νότια χώρα. Τα προβλήματα με τους εγκλωβισμένους, απο τα χιόνια, εκδρομείς και τους αγνοούμενους ορειβάτες, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν σώο το 17χρονο που αγνοείτο απο χθες στα Δερβενοχώρια Αττικής. Χιόνια έχουν πέσει και στην Αττική, ενώ η συγκοινωνία από το τελεφερίκ στην Πάρνηθα διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας εξακολουθούν να παραμένουν από χθες τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 10 μποφόρ. Σε επιφυλακή είναι και οι δυνάμεις στη Σάμο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων απο τις νέες βροχοπτώσεις. Παράλληλα συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών απο τις πρόσφατες πλημμύρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 December 2001 - 21:30:21 UTC