Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους πληγέντες της Σάμου ο Κ.Καραμανλής.
  • [02] Ρέππας:Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός για το ασφαλιστικό.
  • [03] Διέκοψε τη λειτουργία της η Axon Airlines.
  • [04] Πρόταση Κόκκαλη για σύμπραξη ΟΤΕ-Ιντρακόμ.
  • [05] Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων.
  • [06] Ραντεβού στις 10 Δεκεμβρίου έδωσαν οι βαμβακοπαραγωγοί Θεσσαλονίκης.
  • [07] Σλοβενία-Δηλώσεις Σημίτη για Κυπριακό.
  • [08] Νέο ΔΣ στο Εθνικό Κτηματολόγιο διόρισε η Β.Παπανδρέου.

  • [01] Στους πληγέντες της Σάμου ο Κ.Καραμανλής.

    30/11/2001 20:54:29

    Στη Σάμο, άρχισε η καταγραφή των σοβαρών ζημιών από τις προχθεσινές πλημμύρες. Το νησί επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος υποσχέθηκε οτι το κόμμα του θα ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και για να γίνουν επιτέλους τα αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση του νησιού. Λίγη ώρα αργότερα έφθασε και το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αιγαίου, Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος

    προανήγγειλε την χρηματοδότηση με 56 εκατ. δραχμές τα νησιά που επλήγησαν από την θεομηνία.

    [02] Ρέππας:Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός για το ασφαλιστικό.

    30/11/2001 20:54:23

    Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός για το ασφαλιστικό και ο κοινωνικός διάλογος θα είναι ευρύς με όλους τους φορείς, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, από την Πάτρα όπου παρέστη στους εορτασμούς του πολυούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα. Ο υπουργός τόνισε οτι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει τις πρωτοβουλίες για τις ώριμες και ρεαλιστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Επανέλαβε οτι οι όποιες σχετικές συζητήσεις, δεν αφορούν τους συνταξιούχους, ή όσους συνταξιοδοτούνται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2006.

    [03] Διέκοψε τη λειτουργία της η Axon Airlines.

    30/11/2001 20:54:17

    Την διακοπή της λειτουργίας της, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρία Axon Airlines. Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ήταν ο βασικός υποψήφιος για την εξαγορά της ΟΑ. Το κλείσιμο της εταιρίας συνδέεται σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, στο γεγονός ότι "η διεθνής κρίση στις αερομεταφορές που πλήττει όλες τις εταιρείες του χώρου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδεινώνεται ραγδαία, οι ζημιές αυξάνονται εντυπωσιακά και ο ορίζοντας ανάκαμψης δεν είναι ορατός στο προσεχές μέλλον".

    [04] Πρόταση Κόκκαλη για σύμπραξη ΟΤΕ-Ιντρακόμ.

    30/11/2001 20:54:11

    Την πόρτα της συνεργασίας με τον ΟΤΕ ή με άλλη βιομηχανία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, "κτύπησε" ο πρόεδρος του Ομίλου Ιντρακόμ, Σωκράτης Κόκκαλης, στη διάρκεια της σημερινής συνέλευσης των εταιριών Ιντρακόμ και Intrasoft. Η πολυεθνική εμβέλεια του νέου Ομίλου θα επεκτείνεται στην Ν.Α και Κεντρική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική αλλά και στις ΗΠΑ. Μία τέτοια σύμπραξη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ιντρακόμ, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα όχι μόνο για τις εταιρίες, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, καλώντας ταυτόχρονα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δείξουν τη δέουσα προσοχή στην πρόταση του. Ο υπουργός Μεταφορών Χ.Βερελής δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για σύμπραξη ΟΤΕ-Ιντρακομ. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήριζε την πρόταση του κ.Κόκκαλη παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία αντιβαινει στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, του ανταγωνισμού και της διαφάνειας.

    [05] Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων.

    30/11/2001 20:54:04

    Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση χιλιάδων εργαζομένων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οπως αναφέρει Οδηγία της ΕΕ πρέπει "να αποτραπεί η κατάχρηση που προκαλείται από τη χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων ή εργασιακών σχέσεων ορισμένου χρόνου". Η κυβέρνηση πάντως, έχει συστήσει επιτροπή απο καθηγητές Πανεπιστημίου για να μελετήσει το θέμα. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν ελπίδες να μονιμοποιηθούν και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από "ορισμένου χρόνου" σε "αορίστου χρόνου, είναι περίπου 30.000 και εργάζονται στο ΙΚΑ, στην Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, την ΕΡΤ, τις ΔΕΚΟ κλπ.

    [06] Ραντεβού στις 10 Δεκεμβρίου έδωσαν οι βαμβακοπαραγωγοί Θεσσαλονίκης.

    30/11/2001 20:53:58

    Αποχώρησαν τα τρακτέρ από τα σημεία συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα βαμβακοπαραγωγών νομού Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της, τονίζεται οτι με δεδομένο τον πανελλαδικό προβληματισμό και ξεσηκωμό των αγροτών, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων και συντονισμό για διεκδίκηση και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των βαμβακοπαραγωγών, μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις και όλους τους βαμβακοπαραγωγούς. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τους βαμβακοπαραγωγούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, επισημαίνοντας ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ υπενθύμισε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα συναντηθούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκεμβρίου.

    [07] Σλοβενία-Δηλώσεις Σημίτη για Κυπριακό.

    30/11/2001 20:53:51

    Το Κυπριακό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τη διεύρυνση κι αν αποτελέσει, θα είναι πρόφαση και όχι πρόβλημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απο κοινού με τον σλοβένο ομόλογό του Γιανες Ντρνόβσεκ, μετά τις συνομιλίες που είχε μαζί του, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σλοβενία.

    [08] Νέο ΔΣ στο Εθνικό Κτηματολόγιο διόρισε η Β.Παπανδρέου.

    30/11/2001 20:53:43

    Επιτάχυνση της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου, υποσχέθηκε σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το νέο ΔΣ του Εθνικού Κτηματολογίου. Παράλληλα, δήλωσε οτι επιβάλλεται να καταβληθεί άμεσα το ήμισυ του ποσού που θα μας επιδικάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ανάκτηση πόρων για κακοδιαχείριση στα κονδύλια του Β'ΚΠΣ για το Κτηματολόγιο. Το υπόλοιπο θα καταβληθεί, αφού αποφανθεί προηγουμένως μια επιτροπή αξιολόγησης σχετικά με την πορεία του κτηματολογίου. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την επιστροφή πόρων, αναμένεται στις 20 Δεκεμβριου. Η ίδια η υπουργός θα συζητήσει το θέμα με τον επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2001 - 21:30:23 UTC