Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη στη Ρουμανία ο Πάσσαρης.
  • [02] Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [03] Το Ιράκ ο επόμενος στόχος των ΗΠΑ.
  • [04] Επιφυλακτικός ο Α.Παπαδόπουλος για την κλωνοποίηση.
  • [05] Τέλος στη φημολογία βάζει η κυβέρνηση.
  • [06] Κον Μπεντίτ:Η πόρτα της Τουρκίας για την ΕΕ είναι η Κύπρος.

  • [01] Συνελήφθη στη Ρουμανία ο Πάσσαρης.

    27/11/2001 21:32:52

    Στη Ρουμανία συνελήφθη ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Ο Πάσσαρης συνελήφθη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ρουμανίας, μετά από ληστεία που έκανε, μαζί με μία γυναίκα, σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο υπ΄αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ελλάδα πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα, έναν υπάλληλο και έναν φρουρό του ανταλλακτηρίου. Ο Ελληνας κακοποιός αυτή την ώρα ανακρίνεται από Ελληνες και Ρουμάνους αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

    [02] Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ.

    27/11/2001 21:32:46

    Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από την προσεχή Δευτέρα, απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, βασικότερο των οποίων είναι η μονιμοποίηση των περίπου 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Οι γιατροί του ΙΚΑ άρχισαν απο σήμερα τριήμερη απεργία, ανοίγοντας έτσι άλλο ένα κύκλο ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε άκαιρη την απεργία και δήλωσε πρόθυμος να ικανοποιήσει το αίτημα των γιατρών για ένταξή τους σε φορέα υγείας.

    [03] Το Ιράκ ο επόμενος στόχος των ΗΠΑ.

    27/11/2001 21:32:38

    Το Ιράκ θα είναι ο επόμενος στόχος των αμερικανών, στο πλαίσιο της επιχείρησης για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπως προκύπτει απο τις δηλώσεις του Τζόρτζ Μπούς, ο οποίος προειδοποίησε της Βαγδάτη να μην εμποδίσει τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ελέγξουν αν κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής. Ο Σαντάμ Χουσείν, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στη Βόννη άρχισε η διεθνής διάσκεψη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το πολιτικό μέλλον του Αφγανιστάν, ενώ στη χώρα συνεχίζονται οι μάχες για την εξόντωση των Ταλιμπάν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του Οσάμα Μπίν Λάντεν.

    [04] Επιφυλακτικός ο Α.Παπαδόπουλος για την κλωνοποίηση.

    27/11/2001 21:32:29

    Ανοιχτό, άφησε ο υπουργός Υγείας το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συμμετάσχει υπό προϋποθέσεις, στο μέλλον σε προγράμματα κλωνοποίησης για θεραπευτικούς σκοπούς, παρά το γεγονός ότι υπογράψει τη σύμβαση που απαγορεύει την κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς λόγους. Οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί μελετούν το θέμα τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι λογικό η επιστήμη να εξελίσσεται, αλλά επισήμανε ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε τα όρια της έρευνας, ώστε να μήν φτάσουμε σε ακρότητες.

    [05] Τέλος στη φημολογία βάζει η κυβέρνηση.

    27/11/2001 21:32:21

    Τέλος στη φημολογία σχετικά με τις υποψηφιότητες για το δήμο της Αθήνας, επιχείρησε να βάλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απευθύνοντας παραίνεση προς τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη να μη δημοσιοποιούν απόψεις τους για πρόσωπα, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά να τις καταθέτουν στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την πρόταση του υπουργού μεταφορών να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Πρωτόππαπας ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και θα ασχοληθεί με την τακτική και το σχεδιασμό για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    [06] Κον Μπεντίτ:Η πόρτα της Τουρκίας για την ΕΕ είναι η Κύπρος.

    27/11/2001 21:32:13

    "Η πόρτα της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Κύπρος", είπε σήμερα ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, που προήδρευσε της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας-Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Όλη η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ και αν ένα μέρος της είναι υπό κατοχή, ένα μέρος της ΕΕ θα είναι υπό κατοχή, πρόσθεσε ο κ.Κον Μπεντίτ, τονίζοντας οτι αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα της Κύπρου, ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 November 2001 - 21:30:19 UTC