Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέτειος Πολυτεχνείου.
  • [02] Επίσκεψη Σημίτη στα Νέα Φιλαδέλφεια.
  • [03] Αγροτικά συλλαλητήρια.
  • [04] Επεισόδια στο Νέο Φάληρο.
  • [05] Συνέντευξη Αβραμόπουλου.
  • [06] ΝΔ-Εκλογικός νόμος.
  • [07] Αρση απόπλου

  • [01] Επέτειος Πολυτεχνείου.

    18/11/2001 11:12:04

    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν χθες το απόγευμα κατά την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης επετείου της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ομάδα αναρχικών επιτέθηκαν με πέτρες μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία, εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι ταραξίες διαλύθηκαν. Πορεία προς το αμερικανικό προξενείο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι έσπασαν με πέτρες τη τζαμαρία μιάς τράπεζας ενώ προκάλεσαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα.

    [02] Επίσκεψη Σημίτη στα Νέα Φιλαδέλφεια.

    18/11/2001 11:11:58

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί τις εργατικές κατοικίες και τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας, που επιδιορθώθηκαν από τις πρόσφατες ζημιές του σεισμού του 1999. Αύριο το μεσημέρι ο κ.Σημίτης θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο θα ενημερώσει για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας και τις διεθνείς εξελίξεις. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ενώ το βράδυ θα προεδρεύσει στην άτυπη κοινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις.

    [03] Αγροτικά συλλαλητήρια.

    18/11/2001 11:11:51

    Δύο αγροτικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν αύριο στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλονίκη από βαμβακοπαραγωγούς και καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι ζητούν διασφάλιση της τιμής των προιόντων τους. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο προς τους αγρότες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αύριο, στις Βρυξέλλες, στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα παρουσιαστούν οι ελληνικές θέσεις για την αντιμετώπιση του θέματος της μείωσης της καλλιέργειας του καπνού και για τον περιορισμό των επιδοτήσεων.

    [04] Επεισόδια στο Νέο Φάληρο.

    18/11/2001 11:11:45

    Σοβαρές ζημιές σε συρμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου προκλήθηκαν χθες το απόγευμα κοντά στο σταθμό του Νέου Φαλήρου, όταν νεαρά άτομα επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι κατευθύνονταν στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μεταβούν στην Κρήτη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δέκα επιβάτες τρένου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο. Παράλληλα, από τα νεαρά άτομα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε 20 αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες. Μετα την πράξη τους οι άγνωστοι κουκουλοφόροι οι οποίοι εικάζεται ότι είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαφανίστηκαν.

    [05] Συνέντευξη Αβραμόπουλου.

    18/11/2001 11:11:36

    Ανοιχτό αφήνει το θέμα των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά μετά τις εθνικές εκλογές εφόσον υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Αναφέρει ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας, ενώ υποστηρίζει ότι καμία κεντρική συμφωνία ενός κόμματος δεν πρέπει να γίνει με τα άλλα ώστε να εκφραστούν καλύτερα, όπως τονίζει οι κοινωνικές ομάδες.

    [06] ΝΔ-Εκλογικός νόμος.

    18/11/2001 11:11:23

    Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται πλέον ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές και προετοιμάζεται για τις μεθεπόμενες δηλώνει ο Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας στα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο γραμματέας του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ υπογραμμίζει ότι συζήτηση για τον εκλογικό νόμο εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες και τονίζει ότι το κόμμα του δεν θα ανεχθεί παιχνίδια για το θέμα αυτό. Αναφέρει ότι από πουθενά δεν προκύπτει η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, και η πρωθυπουργική εικόνα του κ.Καραμανλή γίνεται όλο και θετικότερη.

    [07] Αρση απόπλου

    18/11/2001 11:11:14

    Κανονικά εκτελούνται από τις 6 το πρωί τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων από τo λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά των Δωδεκανήσων και τις ανατολικές Κυκλάδες, μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Παρακαλούνται οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν νωρίτερα με τα κατά τόπους πρακτορεία και Λιμενικές Αρχές για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 November 2001 - 12:30:21 UTC