Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάτμος-Στεφανόπουλος-Αποκαλυπτήρια.
  • [02] Αγροτικά συλλαλητήρια.
  • [03] Δικαστήρια-Δραπέτευσε Αλβανός.
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη.
  • [05] Ολυμπιάδα-Κυβέρνηση-ΝΔ.
  • [06] Αφγανιστάν-Βόρεια Συμμαχία
  • [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Αφγανιστάν
  • [08] Μπους-Τρομοκρατία-Στρατοδικεία
  • [09] ΗΠΑ-Αιρμπάς 300-Πόρισμα
  • [10] Τουρκία-Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [11] Περιοδεία Σημίτη
  • [12] Διυπουργική επιτροπή
  • [13] Οικογενειακό επίδομα
  • [14] Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
  • [15] Στεφανόπουλος-Αποκαλυπτήρια μνημείου
  • [16] Απόπλους πλοίων

  • [01] Πάτμος-Στεφανόπουλος-Αποκαλυπτήρια.

    14/11/2001 13:37:01

    Στην Πάτμο μετέβη το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα μέλη του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το οποίο είχε καταπέσει ανοιχτά του Σουνίου, τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα. Το μνημείο αναγέρθηκε από την "Ομάδα Αιγαίου" για να τιμηθούν γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους. Επίσης ο κ.Στεφανόπουλος επισκέφθηκε τη μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.

    [02] Αγροτικά συλλαλητήρια.

    14/11/2001 13:35:29

    Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Καρδίτσα από βαμβακοπαραγωγούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος και τη μη απορρόφηση της παραγωγής τους. Ανάλογα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στα τέλη της εβδομάδας στα Φάρσαλα και στα Τρίκαλα. Επίσης σήμερα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και οι καπνοπαραγωγοί στη Δράμα.

    [03] Δικαστήρια-Δραπέτευσε Αλβανός.

    14/11/2001 13:34:06

    Ενας Αλβανός δραπέτευσε το πρωί από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Χαλάνδρι, κατηγορούμενος για διαρρήξεις αυτοκινήτων. Ο 26χρονος Γκέκα Μπαργκί ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του ανακριτή πήδησε από το παράθυρο στο προαύλιο και διέφυγε. Από την αστυνομία έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού συνοδού.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη.

    14/11/2001 13:31:36

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα συναντηθεί το βράδυ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και θα συζητήσουν τα θέματα του νέου προϋπολογισμού και των φορολογικών ελαφρύνσεων ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δύο αυτά θέματα.

    [05] Ολυμπιάδα-Κυβέρνηση-ΝΔ.

    14/11/2001 13:30:24

    Ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Πολιτισμού Ευ.Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004. Το μεσημέρι συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ.Σημίτη η διυπουργική επιτροπή με αντικείμενο την πορεία των ολυμπιακών έργων. Σημειώνεται ότι στις 21 του μήνα θα επισκεφθεί τη χώρα μας κλιμάκιο της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων.Στο μεταξύ, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή θα ζητήσει σήμερα η ΝΔ για την πορεία διοργάνωσης της Ολυμπιάδας, οπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπο τον Κώστα Καραμανλή με τους συντονιστές και τους αρμόδιους τομεάρχες.

    [06] Αφγανιστάν-Βόρεια Συμμαχία

    14/11/2001 07:47:54

    Στα χέρια των μαχητών της Βόρειας Συμμαχίας πέφτουν το ένα μετά το άλλο τα προπύργια των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Ηδη έχουν καταληφθεί η Καμπούλ, ενα αεροδρόμιο στην Κανταχάρ, η Τζαλαλαμπάντ, καθώς και οι επαρχίες Ναγκαρχάρ, Κουνάρ και Λαγμάν στο ανατολικό Αφγανιστάν, η επαρχία Τάνζι στο κεντροανατολικό Αφγανιστάν και η επαρχία Φάραχ στο δυτικό. Τα Ηνωμένα Εθνη παρουσίασαν σχέδιο για το σχηματισμό μιας μεταταλιμπάν κυβέρνηση στο Αφγανιστάν που θα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον δυο χρόνια. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και η ΕΕ.

    [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Αφγανιστάν

    14/11/2001 07:47:47

    Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα οτι θα βρεθεί κυβερνητική λύση στο Αφγανιστάν, ώστε να μη δημιουργηθούν έκτροπα. Ο κ. Χυτήρης πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση των Αθηνών παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως τις παρακολουθεί ολόκληρη η διεθνής συμμαχία κατά της τρομοκρατίας στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

    [08] Μπους-Τρομοκρατία-Στρατοδικεία

    14/11/2001 07:47:40

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους υπέγραψε χθες διάταγμα που θα επιτρέψει τη δημιουργία του πλαισίου, ώστε ειδικά αμερικανικά στρατοδικεία να δικάζουν τους αλλοδαπούς που κατηγορούνται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και για παρόμοιες πράξεις, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Με το διάταγμα αυτό εντέλεται ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ να συστήσει τα δικαστήρια, ενω με η εντολή δεν κατονομάζει κανένα που παραπέμπεται στο στρατοδικείο, ούτε θα εφαρμοστεί στους Αμερικανούς πολίτες.

    [09] ΗΠΑ-Αιρμπάς 300-Πόρισμα

    14/11/2001 07:47:34

    Οι πιλότοι του Αιρμπάς 300 της εταιρίας Αμέρικαν Αιρλάϊνς που συνετρίβη τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη έχασαν τον έλεγχο του αεροσκάφους αφότου ακούστηκαν δυο υπόκωφοι θόρυβοι απο την καμπίνα των επιβατών, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που παρείχε ένα απο τα μαύρα κουτιά, ανακοίνωσε αξιωματούχος που μετέχει στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Επίσης απο την προκαταρκτική επιθεώρηση που έγινε στους κινητήρες του αεροπλάνου διαπιστώθηκε οτι δεν υπήρξε "εσωτερική βλάβη".

    [10] Τουρκία-Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    14/11/2001 07:47:28

    Η Τουρκία δεν πληροί ούτε τα πολιτικά, αλλά ούτε και τα οικονομικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και θα πρέπει να επιδείξει έμπρακτα και χωρίς προϋποθέσεις το κατάλληλο πνεύμα συνεργασίας για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Οσον αφορά την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διαπιστώνεται η πρόοδος, που έχει σημειωθεί.

    [11] Περιοδεία Σημίτη

    14/11/2001 07:47:21

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, εξήγγειλε περιοδεία στις βαλκανικές χώρες στην αρχή του χρόνου, ενώ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποκάλυψε ότι πριν από τα γεγονότα στη γειτονική χώρα υπήρχε μια διάθεση επίλυσης του προβλήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί.

    [12] Διυπουργική επιτροπή

    14/11/2001 07:47:15

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μιλώντας χθες στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή για την ολυμπιακή προετοιμασία, υποστήριξε οτι οι σχέσεις της κυβέρνησης με τη ΔΟΕ είναι άριστες.

    [13] Οικογενειακό επίδομα

    14/11/2001 07:47:09

    Εντός του 2002 θα καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα και στους δυο συζύγους, ενω απο 1/1/2002 θα χορηγηθεί το επίδομα στις πολύτεκνες μητέρες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Αυτά προκύπτουν απο τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος τόνισε ακόμη οτι το υπουργείο αναζητά τρόπους για την ανάθεση σε ιδιώτες υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα απο φορείς του Δημοσίου στο πλαίσιο της εξοικονόμισης των δημοσίων δαπανών.

    [14] Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

    14/11/2001 07:47:02

    Η ισορροπημένη διατροφή, η σωματική άσκηση και αναζήτηση ιατρικής βοήθειας είναι τα τρία βασικά στοιχεία που αποτελούν την ασπίδα του οργανισμού απέναντι στο διαβήτη, από τον οποίο ταλαιπωρούνται πάνω από ένα εκατομμριο Ελληνες. Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια ημερίδας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες υποψήφιοι διαβητικοί είναι κυρίως άτομα πάνω από 55 ετών, καπνιστές, παχύσαρκοι, υπερτασικοί και άτομα με αυξημένη χοληστερίνη.

    [15] Στεφανόπουλος-Αποκαλυπτήρια μνημείου

    14/11/2001 07:46:56

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωσταντίνος Στεφανόπουλος μεταβαίνει σήμερα στην Πάτμο, προκειμένου να παραβρεθεί στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα μέλη ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το οποίο έπεσε στις 14 Ιανουαρίου 2001. Το μνημείο ανεγέρθη από την "Ομάδα Αιγαίου" για να τιμηθούν γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους.

    [16] Απόπλους πλοίων

    14/11/2001 07:46:48

    Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών επετράπη ο απόπλους των επιβατηγών οχηματαγωγών απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, καθώς και τη Χίο και Μυτιλήνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 November 2001 - 12:31:37 UTC