Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κληρίδη-Ανάν
  • [02] Δημοσκόπηση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
  • [03] Πανελλαδική Συνέλευση Συνδικαλιστών Συνασπισμού-Κωνσταντόπουλος.
  • [04] Την Κρήτη επισκέπτεται ο Κώστας Καραμανλής.
  • [05] Σοβαρά παίρνει ο Λευκός Οίκος τις απειλές της Αλ-Κάϊντα.
  • [06] Υπουργός Αμυνας-Προαναγγέλει σχέδιο για πιό καλύτερη θητεία.
  • [07] Εχω πυρηνικά και χημικά όπλα, δηλώνει ο Οσάμα Μπίν Λάντεν.

  • [01] Συνάντηση Κληρίδη-Ανάν

    10/11/2001 12:57:48

    Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν συναντήθηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα.

    Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι ο κ. Ανάν είναι απογοητευμένος από τη στάση του κ. Ραούφ Ντενκτάς στο θέμα της επανάληψης των συνομιλιών. Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει σε διάλογο επί της ουσίας του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης έθεσε το θέμα των απειλών Ετσεβίτ για προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] Δημοσκόπηση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

    10/11/2001 12:55:20

    Την κατηγορηματική διαφωνία του, ότι η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν εκφράζει το 80% των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΟΡΙΝΙΟΝ για λογαριασμό της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

    Οι έξι στους δέκα διαφωνούν με τον τρόπο που οι ΗΠΑ αμύνονται για την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν. Μόνο το 29,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το χτύπημα στη Νέα Υόρκη το έκανε ο Μπιν Λάντεν, ενώ το 28,2% θεωρεί ότι έγινε από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής. Τέλος, μοιρασμένη είναι η στάση της κοινής γνώμης για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον πόλεμο, αφού το 44,1% συμφωνεί ενώ το 42,6% διαφωνεί.

    [03] Πανελλαδική Συνέλευση Συνδικαλιστών Συνασπισμού-Κωνσταντόπουλος.

    10/11/2001 12:09:52

    Με ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, άρχισαν το πρωί οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνέλευσης των Συνδικαλιστών του κόμματος.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές και πρόσθεσε ότι είναι επιτέλους καιρός η πολιτική ζωή να μην αναλώνεται και επικεντρώνεται στα εσωτερικά των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας ,της οικονομίας και της χώρας.

    Αύριο ο κ. Κωνσταντόπουλος θα επισκεφθεί στη Ζάκυνθο την περιοχή όπου φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο τουρκικό δουλεμπορικό.

    [04] Την Κρήτη επισκέπτεται ο Κώστας Καραμανλής.

    10/11/2001 12:09:43

    Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, τον οποίο συνοδεύει ο Επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το πρωί ο κ. Καραμανλής είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε σε τελετή για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κώστα Κεφαλογιάννη, στελέχους της Εθνικής Αντίστασης. Το απόγευμα θα μεταβεί στο νομό Λασιθίου όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων.

    [05] Σοβαρά παίρνει ο Λευκός Οίκος τις απειλές της Αλ-Κάϊντα.

    10/11/2001 11:49:24

    Με "σοβαρότητα" αντιμετωπίζει ο Λευκός Οίκος, τις απειλές της οργάνωσης Αλ Κάϊντα, οτι "διαθέτει πυρηνικά και χημικά όπλα", δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ο οποίος ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει την πιθανότητα, ο Μπίν Λάντεν να έχει ήδη στην κατοχή του, κάποιο απο τα όπλα αυτά.

    Ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος, που θεωρείται απο την Ουάσιγκτον ως ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, σε αγγλόφωνη εφημερίδα του Πακιστάν, δηλώνει οτι έχει ήδη στην κατοχή του πυρηνικά και χημικά όπλα και οτι θα τα χρησιμοποιήσει μόνο αν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν πρώτες μία τέτοια είδους επίθεση, εναντίον του Αφγανιστάν.

    Την ίδια θορυβημένη φαίνεται η τουρκική πλευρά, με αφορμή δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, που φέρουν τα κατεχόμενα της Κύπρου να είναι χώρος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και με διασυνδέσεις μάλιστα με τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Το γύρο του κόσμου έκαναν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ρεμπούπλικα", ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ένα στέλεχος της "Αλ Κάϊντα", αποκάλυψε στο FBI ότι στα μέσα της 10ετίας το '90 ο Μπιν Λάντεν αγόρασε ποσότητες ουρανίου από το Σουδάν και τις μετέτρεψε σε βόμβες σε εργαστήριο, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο.

    Στα πλαίσια αυτά, Αγκυρα και Ντενκτάς, επιχειρούν παρέμβαση προς την ιταλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατοχικός ηγέτης, θα μεταβεί στη Ρώμη στις 28 Νοεμβρίου και θα συναντηθεί με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

    [06] Υπουργός Αμυνας-Προαναγγέλει σχέδιο για πιό καλύτερη θητεία.

    10/11/2001 10:10:38

    Δέσμη μέτρων προκειμένου η στρατιωτική θητεία να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο ετοιμάζει ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Παπαντωνίου ξεκαθαρίζει ότι είναι ειλημμένη η απόφαση η δίμηνη κατ΄ετος μείωση της θητείας από φέτος, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι η 12μηνη θητεία θα υλοποιηθεί το 2003.

    Οπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαντωνίου, το σχέδιο για πιο ανθρώπινη θητεία περιλαμβάνει πρόσθετο μισθό και άλλη βοήθεια στους στρατιώτες χωρίς εισοδήματα, στη δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στις μονάδες, πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των στρατοπέδων.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου δεν αποκλείει τουρκική προβοκάτσια όσο πλησιάζει η ώρα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σημειώνει τέλος ότι οι ένοπλες δυνάμεις μπαίνουν στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με 7.000 στρατιώτες-φρουρούς

    [07] Εχω πυρηνικά και χημικά όπλα, δηλώνει ο Οσάμα Μπίν Λάντεν.

    10/11/2001 09:30:54

    Ετοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και χημικά όπλα, στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύσουν πρώτες μία επίθεση με τέτοιου είδους όπλα εναντίον του Αφγανιστάν, δηλώνει ο Οσάμα Μπίν Λάντεν.

    Σε συνέντευξή του σε αγγλόφωνη εφημερίδα του Πακιστάν, ο Λάντεν που θεωρείται απο το Λευκό Οίκο, ως ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, δηλώνει οτι έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους όπλα, "για προληπτικούς λόγους", χωρίς να αναφέρει απο που τα προμηθεύθηκε.

    Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συνέντευξη δόθηκε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας απο το Μπίν Λάντεν στις 7 Νοεμβρίου, σε ένα κρησφύγετο της Καμπούλ.

    Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς έδωσε χθές εντολή για την ανάπτυξη περισσότερων μελών της Εθνοφρουράς στα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Την ίδια ώρα η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωνε οτι σε τέσσερα επιπλέον γραφεία της στο Νιού Τζέρσεϊ, εντοπίστηκαν ίχνη του θανατηφόρου βάκιλου του άνθρακα.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθές, οτι οι αμερικανικές αρχές, παρά τις έρευνες που διεξάγονται, δεν γνωρίζουν ακόμα, ποιός κρύβεται πίσω απο τις επιθέσεις με άνθρακα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2001 - 12:30:22 UTC