Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Πολιτεία θα αποζημιώσει τους πλημμυροπαθείς.
  • [02] Αύριο ο Τζεμ στην Αθήνα-Συναντήσεις με πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ.
  • [03] ΥΠΕΞ-Σημίτης-Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Γιάννου Κρανιδιώτη.
  • [04] Στη Ζάκυνθο ο Ανωμερίτης για τους λαθρομετανάστες.
  • [05] Συνάντηση Λαλιώτη με ΓΣΕΕ.
  • [06] Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί-Κατερίφθη αμερικανικό ελικόπτερο.
  • [07] Στις 15 Νοεμβρίου το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
  • [08] Συναντήσεις αρχιεπισκόπου Αλβανίας.
  • [09] Εξαρθρώθηκε σπείρα με χιλιάδες "έκσταση".
  • [10] Πλημμύρες-Εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση τυχόν ευθυνών.
  • [11] Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
  • [12] Ενοπλος κατάφερε να επιβιβαστεί σε αμερικανικό αεροσκάφος.
  • [13] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου
  • [14] Το υπουργείο Εξωτερικών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [15] Στην Αθήνα αύριο ο Ισμαήλ Τζέμ
  • [16] Ολυμπιακά έργα-Συνάντηση Βενιζέλου-Αγγελοπούλου
  • [17] Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν οικογένεια
  • [18] Ελεύθερος ο Αβραάμ Λεσπέρογλου
  • [19] Αξιόπιστο τέστ για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.
  • [20] Απεργούν αύριο στην Αττική, οι ιδιοκτήτες των ταξί.
  • [21] ΗΠΑ-Αφγανστάν-Βομβαρδισμοί.
  • [22] Ελλάδα-Αμερικανική Πρεσβεία-Ανθρακας.
  • [23] "Μίνι σύνοδος" Λονδίνου-Αντιδράσεις.
  • [24] ΤΖΟΚΕΡ-Δύο οι υπερτυχεροί.
  • [25] Επαφές Σημίτη.
  • [26] ΣΥΝ-Δημοτικές Εκλογές.
  • [27] Υπερψήφιση προϋπολογισμού 2002.
  • [28] Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος-Επίτιμος Διδάκτωρ.

  • [01] Η Πολιτεία θα αποζημιώσει τους πλημμυροπαθείς.

    06/11/2001 21:14:42

    Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στους πλημμυροπαθείς

    της ανατολικής Αττικής, έδωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης των τοπικών παραγόντων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δοθεί αποζημίωση στους πληγέντες, τόσο για τις ζημιές στον οικιακό εξοπλισμό, όσο και στη γεωργική παραγωγή. Πάντως η θεομηνία εξελίχθηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, σχετικά με τις κακοτεχνίες των έργων, ενώ την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών στη διάρκεια της κακοκαιρίας.

    [02] Αύριο ο Τζεμ στην Αθήνα-Συναντήσεις με πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ.

    06/11/2001 21:14:35

    Στη σκιά των πρόσφατων τουρκικών απειλών περί προσάρτισης της Βορείου Κύπρου, σε περίπτωση ένταξης της μεγαλονήσου στην ΕΕ, φτάνει αύριο στην Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ, για διήμερη επίσκεψη. Ο κ. Τζέμ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή και θα έχει συνομιλίες με τον Γιώργο Παπανδρέου για διεθνή θέματα και τις διμερείς σχέσεις, στη βάση των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί. Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον απεστελμένο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντέ Σότο, ενόψει της έναρξης του νέου γύρου των διακοινοτικών συνομιλιών.

    [03] ΥΠΕΞ-Σημίτης-Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Γιάννου Κρανιδιώτη.

    06/11/2001 21:14:29

    Τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Γιάννου Κρανιδιώτη έκανε ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι στόχος της χώρας μας είναι η αναβάθμιση του διεθνούς της ρόλου, η προώθηση της συνεργασίας και η αναζήτηση, μαζί με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενός πιο ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας. Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το 2003 και στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση Διυπουργικής Μονάδας Αντιμετώπισης Κρίσεων στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ

    [04] Στη Ζάκυνθο ο Ανωμερίτης για τους λαθρομετανάστες.

    06/11/2001 21:14:21

    Στη Ζάκυνθο μετέβη το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί με τους 1000 λαθρομετανάστες που επιβαίνουν σε τουρκικό δουλεμπορικό που είναι αραγμένο στο λιμάνι της Ζακύνθου. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού τύπου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στην Τουρκία και δεν συζητεί την παροχή ασύλου καθώς δεν πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες. Προανήγγειλε επίσης ότι η Ελλάδα θα φέρει το θέμα της λαθρομετανάστευσης στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

    [05] Συνάντηση Λαλιώτη με ΓΣΕΕ.

    06/11/2001 21:14:14

    Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Λαλιώτης πρότεινε συνεχείς συναντήσεις με τα συνδικάτα, συστηματικό, εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο για την ανάπτυξη, το ασφαλιστικό και την ανεργία. Οι πρόεδροι των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων χαρακτήρισαν θετική, πρωτοποριακή και πρωτότυπη την πρόταση Λαλιώτη και τόνισαν την ανάγκη τα κόμματα να αθροίσουν τις προσπάθειες για να λύσουν το θέμα του ασφαλιστικού.

    [06] Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί-Κατερίφθη αμερικανικό ελικόπτερο.

    06/11/2001 21:14:07

    Για 30ή ημέρα συνεχίσθηκαν σήμερα οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν, με στόχο θέσεις των Ταλιμπάν. Από της πλευρά της η βόρεια Συμμαχία, ύστερα από πολύωρες συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν, κατέλαβε μία περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν. Το Πεντάγωνο διέψευσε την πληροφορία που μετέδωσαν οι Ταλιμπάν, οτι κατερίφθη αμερικανικό ελικόπτερο. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, προειδοποίησε σήμερα ότι το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν προσπαθεί να αποκτήσει χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες έφθασε απόψε ο γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, ενώ αύριο μεταβαίνει και ο βρετανός πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ. Ιχνη του βακτηριδίου του άνθρακα εντοπίσθηκαν σε ταχυδρομικό σάκκο που εστάλη από την Ουάσινγκτον στις 25 Οκτωβρίου, στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Γιεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση μολυσμένης με άνθρακα αλληλογραφίας στην Ρωσία, ενώ οι εργαζόμενοι στο προξενείο υποβάλλονται προληπτικά σε θεραπεία με αντιβιοτικά.

    [07] Στις 15 Νοεμβρίου το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

    06/11/2001 21:14:01

    Στις 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αμυντική στρατηγική αναθεώρηση, στη θητεία και τους επαγγελματίες οπλίτες. Για τη μείωση της θητείας, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι θα τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα και απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

    [08] Συναντήσεις αρχιεπισκόπου Αλβανίας.

    06/11/2001 21:13:54

    Διαδοχικές συναντήσεις με το πρόεδρο της βουλής Απόστολο Κακλαμάνη

    τον υπουργό παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Στις συναντήσεις ,συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας και τονίστηκε ιδιαίτερα η συμβολή στην εκτόνωση των εντάσεων που επικρατούν στην περιοχή των βαλκανίων.

    [09] Εξαρθρώθηκε σπείρα με χιλιάδες "έκσταση".

    06/11/2001 21:13:46

    Επικίνδυνη σπείρα που ετοιμαζόταν να διαθέσει στην αγορά 10.000 ναρκωτικά χάπια "έκσταση", εξάρθρωσαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τρία άτομα που είχαν φέρει τα χάπια από την Ολλανδία, με περιτύλιγμα γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας της οποίας εμφανιζόταν ως διαφημιστικές καραμέλες. Τα χάπια είναι επικίνδυνα, καθώς σε συνδυασμό με αλκοόλ μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

    [10] Πλημμύρες-Εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση τυχόν ευθυνών.

    06/11/2001 14:03:40

  • Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι τρείς θάνατοι και οι σημαντικές ζημιές σε έργα υποδομής και περιουσίες απο την πρόσφατη κακοκαιρία. Ο προϊστάμενος εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Σωτήρης Μπάγιας έδωσε εντολή προς όλα τα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να ερευνήσουν φαινόμενα πλημμυρών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που κινδύνευσαν άνθρωποι. Ζητά να διακριβωθούν, στις περιπτώσεις πλημμυρών, τα αίτια και εφόσον αυτά ανάγονται σε υπαιτιότητα ενεργειών ή παραλήψεων αρμοδίων να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων. Παράλληλα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, έδωσε εντολή στους επιθεωρητές δημοσίων έργων να επισκεφθούν την εθνική οδό στη Μαλακάσα, τον Μαραθώνα, την Αττική Οδό, αλλά και το αεροδρόμιο, προκειμένου να διαπιστώσουν απο πού προήλθαν τα προβλήματα που δημιουγήθηκαν εκεί απο τις πλημμύρες. Τα προβλήματα υποδομών στο λεκανοπέδιο Αττικής εξετάστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση των ομάδων διαρκών επιτροπών της ΝΔ υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή.

    [11] Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    06/11/2001 14:03:31

  • Θέσεις των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν, έπληξαν εκ νέου σήμερα αμερικανικά αεροσκάφη, ενω την ίδια ώρα, οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, εκμεταλλευόμενες το κύμα επιθέσεων, κατέλαβαν μία περιοχή στα βόρεια της χώρας. Στο μεταξύ το αμερικανικό Πεντάγωνο δηλώνει άγνοια, σχετικά με την πληροφορία που μετέδωσε το Αφγανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και επιβεβαιώνεται και απο πακιστανικές πηγές, οτι αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα 4 Αμερικανοί στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ανακοίνωσε χθές, οτι οι ΗΠΑ υπερδιπλασίασαν τον αριθμό των ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Δήλωσε επίσης οτι οι άνδρες αυτοί διεξάγουν επιχειρήσεις κυρίως στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου η Βόρεια Συμμαχία μάχεται κατά των Ταλιμπάν. Τέλος η Αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε σήμερα οτι ένας άνδρας που είχε πεθάνει στη διάρκεια της σύλληψής του απο τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δεν είναι Αμερικανός πολίτης.

    [12] Ενοπλος κατάφερε να επιβιβαστεί σε αμερικανικό αεροσκάφος.

    06/11/2001 14:03:24

  • Παρά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στις ΗΠΑ, για την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, ένας 27χρονος άνδρας απο το Νεπάλ, κατάφερε να περάσει τον έλεγχο και να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος της "Αμέρικαν Αϊρλάινς" στο αεροδρόμιο Ο'Χέρ του Σικάγο, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρια, ένα πιστόλι που προκαλεί παράλυση και ένα δακρυγόνο. Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενω όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση απολύθηκαν 4 μέλη του προσωπικού ασφαλείας, ενω άλλα 2 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Ο 27χρονος που συνελήφθη και εναντίον απαγγέλθηκαν κατηγορίες, υποστήριξε οτι τα όπλα, τα είχε για προσωπική του προστασία.

    [13] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου

    06/11/2001 14:03:16

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, και συζήτησε θέματα που αφορούν στην αμυντική στρατηγική αναθεώρηση, στη στρατιωτική θητεία και τις εξελίξεις στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αφγανιστάν. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου στις 15 του μήνα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Για τη μείωση της θητείας ανέφερε οτι θα τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα, ενω απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

    [14] Το υπουργείο Εξωτερικών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    06/11/2001 14:03:09

  • Το υπουργείο Εξωτερικών επισκέφθηκε λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και συναντήθηκε με τον υπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον αναπληρωτή υπουργό Τάσο Γιαννίτση και τον υφυπουργό Γιάννη Ζαφειρόπουλο. Ο κ. Σημίτης έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιάννου Κρανιδιώτη. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και συζήτησαν τις εξελίξεις στο πρόβλημα αυτό. Τέλος, το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, καθώς επίσης και την προώθηση της ιδέας του διαθρησκευτικού διαλόγου. Τον κ. Αναστάσιο συνόδευε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    [15] Στην Αθήνα αύριο ο Ισμαήλ Τζέμ

    06/11/2001 14:03:03

  • Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει απο αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, για διαβουλεύσεις με την ελληνική ηγεσία. Θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ και τον ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου. Κατά τις συναντήσεις αυτές θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις, καθώς και οι διμερείς σχέσεις υπο το πρίσμα των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δυο χωρών.

    [16] Ολυμπιακά έργα-Συνάντηση Βενιζέλου-Αγγελοπούλου

    06/11/2001 14:02:56

  • Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε το πρωί με την πρόεδρο του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πορεία των ολυμπιακών έργων ενόψει της επίσκεψης της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ στις 21 του μήνα. Μετά τη συνάντηση ο κ.Βενιζέλος, αναφερόμενος στην έκθεση του προέδρου της Επιτροπής για την Αθήνα, Ντένις Οσβαλντ, δήλωσε οτι "Θα δώσουμε απάντηση με τα έργα μας και με την πρόοδο που εμφανίζουν πλέον τα εργοτάξια". Επίσης, ανακοίνωσε ότι στις 13 του μηνός θα ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την Ολυμπιακή προετοιμασία, μετά από αίτημα της ΝΔ. Το μεσημέρι η κ.Αγγελοπούλου και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου, παρουσίασαν το "Ολυμπιακό Ραδιόφωνο". Αργά το μεσημέρι η πρόεδρος του Αθήνα 2004 θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Τύπου Τηλέμαχο Χυτήρη, αρμόδιο για επικοινωνιακά θέματα της Ολυμπιάδας.

    [17] Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν οικογένεια

    06/11/2001 14:02:49

  • Σκηνές αστυνομικής ταινίας εξελίχθηκαν χθες βράδυ στην περιφερειακή επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς. Πέντε άγνωστοι άνδρες, οπλισμένοι με πιστόλια, εισήλθαν σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διέμεναν, ο 49χρονος Κυριάκος Αμιτόγλου με τη σύζυγό του Μαρία και τα παιδιά τους Δημήτριο, 26 χρόνων και Ελευθερία, 18 χρόνων και άρχισαν να πυροβολούν. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο «Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενω προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης.

    [18] Ελεύθερος ο Αβραάμ Λεσπέρογλου

    06/11/2001 14:02:43

  • Δεκτή έγινε απο το αναθεωρητικό στρατοδικείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών για ανυποταξία, την οποία είχε εκτίσει κατά τα 3/5. Μετά την απόφαση ο Λεσπέρογλου αφέθηκε ελεύθερος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της διαδικασίας, ενω δήλωσε έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα. Υπενθυμίζεται οτι προ ημερών ο Λεσπέρογλου κρίθηκε αθώος απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις κατηγορίες που αφορούσαν συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης "Αντικρατική Πάλη".

    [19] Αξιόπιστο τέστ για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

    06/11/2001 14:02:36

  • Ενα αξιόπιστο και εύχρηστο τεστ για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σε προκλινικό στάδιο, υπόσχονται ότι θα καταφέρουν να αναπτύξουν επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το τεστ θα μπορεί να ανιχνεύει την αλλαγή στα επίπεδα κάποιων πρωτεϊνών στο κύτταρο, εντοπίζοντας έτσι προκαρκινικές βλάβες, ένα ή δύο χρόνια πριν από την εμφάνιση των πρώτων κλινικών ευρημάτων. Το τεστ εκτιμάται ότι εφόσον παρασκευαστεί θα χρησιμοποιηθεί αρχικά ώστε να διερευνηθεί ο κίνδυνος ατόμων με προδιάθεση (καπνιστές). Η έρευνα γίνεται σε συνεργασία με τον πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

    [20] Απεργούν αύριο στην Αττική, οι ιδιοκτήτες των ταξί.

    06/11/2001 14:02:29

  • Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο στην Αττική, οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητώντας αύξηση των κομίστρων και πρόσθετα τέλη για μετάβαση απο και προς το αεροδρόμιο. Η απεργία θα αρχίσει αύριο στις 5 τα ξημερώματα. Πάντως οι οδηγοί ταξί ανακοίνωσαν οτι είναι αντίθετοι στην απεργία και θα επιδιώξουν αύριο να κινήσουν τα αυτοκίνητα.

    [21] ΗΠΑ-Αφγανστάν-Βομβαρδισμοί.

    06/11/2001 07:39:05

    Συνεχίζονται οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν όπου στη διάρκεια του περασμένου 48ωρου πραγματοποιήθηκαν 103 επιδρομές από βομβαρδιστικά. Οι 63 από αυτές είχαν στόχο την παροχή υποστήριξης στη Βόρεια Συμμαχία, που μάχεται στο έδαφος τους Ταλιμπάν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ρίτσαρντ Μαγκρό.

    [22] Ελλάδα-Αμερικανική Πρεσβεία-Ανθρακας.

    06/11/2001 07:38:59

    Στα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε διπλωματικό σάκο και στην επιστολή που βρέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και στη ναυτική βάση της Σούδας, αναφέρεται ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ σε ερώτηση σχετικά με τη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης για καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών ο κ. Μπάουτσερ απάντησε: «Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυτό είναι αληθές και για αυτό δεν έχω κανένα σχόλιο.

    [23] "Μίνι σύνοδος" Λονδίνου-Αντιδράσεις.

    06/11/2001 07:38:52

    Την ενόχλησή τους για τη "μίνι σύνοδο" του Λονδίνου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν εκφράζουν οι χώρες που δεν προσκλήθηκαν στο "ανεπίσημο δείπνο" του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε ότι οι χώρες που δεν προσκλήθηκαν στην "απρόοπτη συνάντηση" που είναι η Ελλάδα, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Ιρλανδία, η Αυστρία και η Πορτογαλία θα προχωρήσουν σε κοινή διαμαρτυρία σε κοινοτικό επίπεδο.

    [24] ΤΖΟΚΕΡ-Δύο οι υπερτυχεροί.

    06/11/2001 07:38:46

    Δύο νέους δισεκατομμυριούχους που κερδίζουν από 2.033.349.590 δραχμές, ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ. Τα τυχερά δελτία κατατέθηκαν σε πρακτορεία του Αγίου Αρτεμίου στην περιοχή της Αθήνας και της Φλώρινας. Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:8, 3, 24, 43, 29 με ΤΖΟΚΕΡ το 13.

    [25] Επαφές Σημίτη.

    06/11/2001 07:38:40

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει συνεργασία το πρωί με τον υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Ακολούθως, ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

    [26] ΣΥΝ-Δημοτικές Εκλογές.

    06/11/2001 07:38:33

    Τις θέσεις του Συνασπισμού ενόψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών ανέπτυξε στην Κέρκυρα χθες ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο Συνασπισμός, τόνισε, δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε κομματική βάση, στους τρεις μεγάλους δήμους ή στις υπερνομαρχίες ή όπου οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές παίρνουν πολιτικό χρώμα.

    [27] Υπερψήφιση προϋπολογισμού 2002.

    06/11/2001 07:38:27

    Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2002 ο οποίος ανέρχεται στα 37.199.302.000 δραχμές, (109.168.900 Ευρώ), είναι αυξημένος κατά 2,56% σε σχέση με πέρυσι. Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, κυριάρχησε ο προβληματισμός για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικά ενόψει της εφαρμογής του ασυμβίβαστου επαγγελματικής και βουλευτικής ιδιότητας που θα ισχύσει από το 2003.

    [28] Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος-Επίτιμος Διδάκτωρ.

    06/11/2001 07:38:21

    Επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, αναγορεύθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Μιλώντας για τον τιμώμενο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Βασίλειος Μπένος αναφέρθηκε στη δράση και το έργο του αρχιεπισκόπου που, όπως τόνισε, ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες. Ο κ. Αναστάσιος θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αύριο το μεσημέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2001 - 21:31:20 UTC