Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρείς νεκροί απο το κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Τουρκικό πλοίο-Λαθρομετανάστες-Κατέπλευσε στο λιμάνι της Ζακύνθου.
  • [03] Χιλιάδες ένοπλοι Πακιστανοί στο πλευρό των Ταλιμπάν
  • [04] Για συλλήψεις Αμερικανών κατασκόπων κάνουν λόγο οι Ταλιμπάν
  • [05] Καταγγελίες Λαλιώτη-Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ
  • [06] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου
  • [07] Τζόκερ-Ο επόμενος δισεκατομμυριούχος
  • [08] Κακοκαιρία-Νεκροί
  • [09] Ακυβέρνητο πλοίο-Λαθρομετανάστες
  • [10] Τροχαία
  • [11] Βομβαρδισμοί-ΗΠΑ-Αφγανιστάν
  • [12] ΗΠΑ-Βακτηρίδιο άνθρακα
  • [13] Δηλώσεις διοικητή Εθνικής Τράπεζας
  • [14] Λαλιώτης-Μητσοτάκης-ΝΔ
  • [15] Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς
  • [16] Χριστοδουλάκης-Ιδιωτικοποιήσεις
  • [17] Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Τιράνων

  • [01] Τρείς νεκροί απο το κύμα κακοκαιρίας

    05/11/2001 13:28:18

    Τρείς νεκρούς και σοβαρά προβλήματα, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, σε όλη τη χώρα. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ιερομόναχος, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε χθες βράδυ από τα ορμητικά νερά, στον Ωρωπό Αττικής. Στα Λεχαινά Ηλείας, μία 46χρονη έχασε τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε από τους σφοδρούς ανέμους και έπεσε απο τη στέγη του σπιτιού της. Επίσης νεκρός βρέθηκε ένας 18χρονος Αλβανός, ο οποίος παρασύρθηκε χθες απο χείμαρο στο Ασπροχώρι Βοιωτίας. Το πρωί στο πρώτο λύκειο Κηφισιάς, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μαθητές, όταν έπεσαν πάνω τους σοβάδες. Η κακοκαιρία άρχισε να υποχωρεί από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν και παρατηρείται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας όπου χθες το βράδυ είχε διακοπεί η κυκλοφορία αφού το νερό έφθασε το ένα μέτρο.

    [02] Τουρκικό πλοίο-Λαθρομετανάστες-Κατέπλευσε στο λιμάνι της Ζακύνθου.

    05/11/2001 13:28:12

  • Στο λιμάνι της Ζακύνθου κατέπλευσε το τουρκικό πλοίο το οποίο μεταφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1000 λαθρομετανάστες αγνωστης υπηκοότητας. Το πλοίο παρέμεινε ακυβέρνητο τις πρωινές ώρες, ενώ έπλεε ανοιχτά της Ζακύνθου. Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι ενώ το πλοίο εντοπίστηκε από άλλο παραπλέον σκάφος. Αμέσως σήμανε συναγερμός και για βοήθεια έσπευσε το επιβατηγό πλοίο "Ζάκυνθος" το οποίο ρυμούλκησε το τουρκικό σκάφος.

    [03] Χιλιάδες ένοπλοι Πακιστανοί στο πλευρό των Ταλιμπάν

    05/11/2001 13:28:05

  • Αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, εξαπέλυσαν τη νύχτα και το πρωί στο Αφγανιστάν, αμερικανικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να χάσουν τη ζωή τους στην Καμπούλ, το Κανταχάρ και τη Χεράτ. Την ίδια ώρα χιλιάδες ένοπλοι Πακιστανοί, περνούν στο Αφγανιστάν για να πάρουν μέρος στον "Ιερό Πόλεμο" στο πλευρό των Ταλιμπάν, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της πακιστανικής κυβέρνησης. Στο Ισλαμαμπάντ ο Ερυθρός Σταυρός, ανακοίνωσε οτι οι εκπρόσωποί του στο Κανταχάρ, προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα ενός Αμερικανού, που σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, πέθανε στη διάρκεια αιχμαλωσίας του, ώστε να παραληφθεί η σορός του απο εκπρόσωπο της Αμερικανικής κυβέρνησης στα σύνορα. Ο Αμερικανός είχε συλληφθεί ως ύποπτος για κατασκοπεία.

    [04] Για συλλήψεις Αμερικανών κατασκόπων κάνουν λόγο οι Ταλιμπάν

    05/11/2001 13:27:59

  • Αισιόδοξος για την έκβαση της στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν, εμφανίσθηκε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόνταλντ Ράμσφελντ, μετά τη συνάντησή του στο Νέο Δελχί με τον Ινδό ομολογό του Τζόρζτ Φερνάντες. Ο Ράμσφελντ, υποστήριξε επίσης οτι δεν υπάρχει κίνδυνος να περιέλθουν στο έλεγχο ισλαμιστών, πυρηνικά όπλα. Στο μεταξύ το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε σήμερα εικόνες με κομμάτια απο αμερικανικό ελικόπτερο στην επαρχία Γκαζνί, το οποίο οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται οτι κατέρριψαν την Παρασκευή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 50 Αμερικανοί στρατιώτες. Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει οτι το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή και οτι δεν υπήρξαν απώλειες, παρά μόνον τραυματισμοί. Στο μεταξύ ο κυβερνήτης του Κανταχάρ μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, δήλωσε σήμερα οτι πολλοί "κατάσκοποι" και Αμερικανοί στρατιώτες που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο νότιο Αφγανιστάν έχουν συλληφθεί.

    [05] Καταγγελίες Λαλιώτη-Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ

    05/11/2001 13:27:53

  • Νέο κύκλο αντιπαράθεσης προκαλούν οι καταγγελίες του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, κατά του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της ΝΔ για σχέσεις τους με τη λιβεριανή εταιρία Μayo. O κ.Λαλιώτης έδωσε στη δημοσιότητα παραστατικά τραπεζών, τα οποία όπως ανέφερε, αποδεικνύουν τη χρηματοδότηση της ΝΔ από τη λιβεριανή εταιρία. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, κινήθηκαν 600 χιλιάδες δολάρια από το λογαριασμό της εταιρίας σε λογαριασμό της ΝΔ και έτσι, όπως σημειώνει ο κ.Λαλιώτης αποδεικνύεται η σχέση της Ρηγίλλης με τη λιβεριανή εταιρία. Απαντώντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος, τόνισε ότι ο κ.Λαλιώτης απογυμνώθηκε και οι συνταρακτικές, όπως αναφέρει, αποκαλύψεις του, αποδείχθηκαν ξαναζεσταμένη σούπα. Πρόσθεσε δε, ότι τα έγγραφα αυτά είναι στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ το 1993 δια του τότε γενικού διευθυντή της Κώστα Πυλαρινού.

    [06] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου

    05/11/2001 13:27:46

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας επισκέφθηκε το μεσημέρι τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, και συζήτησε με το προεδρείο της θέματα που αφορούν το δημοσιοϋπαλληλικό κλάδο και ειδικότερα το ασφαλιστικό.

    [07] Τζόκερ-Ο επόμενος δισεκατομμυριούχος

    05/11/2001 13:27:39

  • Τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές θα μοιράσει το Τζόκερ, στην απογευματινή του κλήρωση, μετά τα συνεχή Τζακ Ποτ. Η κλήρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα και όχι στις 8 όπως αναφέρθηκε εκ παραδρομής από τον πρόεδρο των πρακτορείων.

    [08] Κακοκαιρία-Νεκροί

    05/11/2001 08:09:00

    Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Νεκρός βρέθηκε απο άνδρες της Πυροσβεστικής αργά χθες το βράδυ σε χείμαρρο της περιοχής Μαυροσουβάλα Καλάμου, ο μοναχός Ταξιάρχης, κατά κόσμον Κωσταντίνος Αλεξάνδρου, 30 ετών, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά και έπεσε σε χαράδρα. Λόγω των ισχυρών ανέμων παρασύρθηκε το Σάββατο απο την ταράτσα του σπιτιού της η Ελένη Χρυσολορά - Μυτιληνιού, 46 χρόνων, στα Λεχαινά Ηλείας, όταν ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και βρέθηκε στο κενό.

    [09] Ακυβέρνητο πλοίο-Λαθρομετανάστες

    05/11/2001 08:08:53

    Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι προσπάθειες πρόσδεσης και ρυμούλκησης σε ασφαλές αγκυροβόλιο πλοίου 50 περίπου μέτρων στο οποίο επιβαίνει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών και εντοπίστηκε 17 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Μαραθιάς της Ζακύνθου, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο. Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε. Κοντά στο άγνωστης ταυτότητας πλοίο έσπευσαν το φορτηγό ΚΙΜΩΛΟΣ ΙΙ και το οχηματαγωγό ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ενω στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ.

    [10] Τροχαία

    05/11/2001 08:08:47

    Αιματηρό με θύματα από τροχαία περιστατικά υπήρξε το τριήμερο που πέρασε. Σκοτώθηκαν 16 άτομα και τραυματίστηκαν 187 άνθρωποι σε 144 τροχαία περιστατικά απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

    [11] Βομβαρδισμοί-ΗΠΑ-Αφγανιστάν

    05/11/2001 08:08:41

    Αμερικανικά μαχητικά ελικόπτερα πέταξαν σήμερα πάνω απο την Καμπούλ, πριν απο την ανατολή του ήλιου και δυο εκρήξεις πιθανότατα απο ρουκέτες, συντάραξαν την αφγανική πρωτεύουσα. Η αντιαεροπορική άμυνα των Ταλιμπάν δεν απάντησε σύμφωνα με κατοίκους της πόλης. Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Αμερικανός πτέραρχος Ρίτσαρντ Μάιερς ανακοίνωσε οτι υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό των ανδρών του αμερικανικού στρατού ξηράς που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

    [12] ΗΠΑ-Βακτηρίδιο άνθρακα

    05/11/2001 08:08:34

    Ιχνη του βακτηριδίου του άνθρακα εντοπίστηκαν σε ένα πακέτο που εστάλη στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης απο το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Εκπρόσωπος του δήμου δήλωσε οτι κανένας απο τους εργαζόμενους δεν έχει νοσήσει απο την ασθένεια και δεν έχουν δοθεί αντιβιοτικά στους υπαλλήλους. Δεν περιείχε άνθρακα η επιστολή που έλαβε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, δείγματα της οποίας είχαν σταλεί για ανάλυση σε εργαστήρια, όπως ανακοινώθηκε απο την πρεσβεία και το ελληνικό υπουργείο Τύπου.

    [13] Δηλώσεις διοικητή Εθνικής Τράπεζας

    05/11/2001 08:08:28

    Μέσα στο πρόγραμμα συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΛΦΑ Μπάνκ δεν τίθεται θέμα απόλυσης εργαζόμενων, δήλωσε απο τα Γιάννενα ο διοικητής της Εθνικής. Στο μεταξύ, διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία περί συγχώνευσης της Εμπορικής Τράπεζας ο πρόεδρός της σε συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο της ΕΞΠΡΕΣ. Ο κ. Στουρνάρας αποκαλύπτει οτι θα διεκδικήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εαν αυτό πουληθεί.

    [14] Λαλιώτης-Μητσοτάκης-ΝΔ

    05/11/2001 08:08:21

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης επανήλθε χθες στις καταγγελίες του κατά του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ περί σχέσεών τους με λιβεριανή εταιρία και έκανε λόγο για "ροή μαύρου χρήματος" προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της εταιρίας αυτής και των τροφοδοτών λογαριασμών της στην τράπεζα "Royal Bank of Scotland plc, St. Mary axe Branch". Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, αναφέρει οτι τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Λαλιώτης και "που δήθεν αποκαλύπτει" είναι στοιχεία που η ίδια η ΝΔ είχε δώσει στη δημοσιότητα δια του τότε γενικού διευθυντή της κ. Πυλαρινό στις 08/10/1993.

    [15] Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς

    05/11/2001 08:08:15

    Με την υιοθέτηση διακήρυξης που αναφέρεται σε θέματα τρομοκρατίας και πολέμου ολοκληρώθηκαν αργά χθες οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης και η 21η Σύνοδος του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς. Η διακήρυξη, το κείμενο της οποίας θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, υπογραμμίζει το αίτημα για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν και την εξεύρεση πολιτικών λύσεων.

    [16] Χριστοδουλάκης-Ιδιωτικοποιήσεις

    05/11/2001 08:08:08

    Υπεραμύνεται της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλάκης. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι αυτές "όταν γίνονται σωστά οδηγούν σε περισσότερη ανάπτυξη και σε περισσότερη απασχόληση". Η κυβέρνηση θα αποτύχει πάλι στην οικονομία, τονίζει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Γιώργος Σουφλιάς και εκτιμά οτι εφαρμόζει "λάθος μίγμα πολιτικής που δεν στηρίζεται στις διαρθρωτικές αλλαγές και στη μείωση του κράτους".

    [17] Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Τιράνων

    05/11/2001 08:08:01

    Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, θα μεταβεί σήμερα στην Ιερά Σύνοδο. Ακολούθως ο κ. Αναστάσιος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό ίδρυμα το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 November 2001 - 12:30:44 UTC