Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποπτος φάκελος στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας.
  • [02] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.
  • [03] Πακιστάν-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Μουσάραφ.
  • [04] Ρέππας:Καμία ανησυχία για εργαζόμενους από τη συγχώνευση.
  • [05] Επίθεση Κ.Σημίτη στη ΝΔ.
  • [06] Συνάντηση Β.Παπανδρέου-Ε.Βενιζέλου για Ολυμπιακά έργα.
  • [07] Βραβεία Ιπεκτσί-Δηλώσεις Τζεμ για ένταξη Κύπρου στην ΕΕ.
  • [08] ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης-Ευρύτερες συνεργασίες για δημοτικές εκλογές.
  • [09] Κλειστή ως τα ξημερώματα η Αττική Οδός-Εργα στη Μεσογείων.
  • [10] Στην Αθήνα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

  • [01] Υποπτος φάκελος στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας.

    02/11/2001 21:35:44

    Υποπτος φάκελος στάλθηκε και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο

    εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε, πριν από λίγο, ότι σε φάκελο, ο οποίος στάλθηκε στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, βρέθηκαν βακτιρίδια τα οποία δεν είναι απαραιτήτως τα βακτιρίδια του άνθρακα. Σχετικά με το περιεχόμενο του φακέλου, είπε ότι πραγματοποιούνται εξετάσεις των βακτιριδίων που βρέθηκαν, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε δύο ή τρεις ημέρες. Πρόσθεσε επίσης ότι χορηγούνται αντιβιοτικά στους εργαζόμενους της πρεσβείας που βρίσκονταν κοντά στο χώρο όπου ελέγχεται η αλληλογραφία. Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία για το μικρόβιο του άνθρακα. Τρεις επιστολές με το μικρόβιο εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά στο Πακιστάν, καθώς και στην Θουριγγία της Γερμανίας. Μία ύποπτη επιστολή εξετάζεται στο κρατίδιο Χολστάιν, επίσης στην Γερμανία. Από την ασθένεια στις ΗΠΑ έχουν χάσει την ζωή τους 4 άτομα, ενώ 11 έχουν προσβληθεί από την νόσο και υποβάλλονται σε θεραπεία.

    [02] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.

    02/11/2001 21:35:37

    Προειδοποίηση οτι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν και τον ιερό μήνα των Μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, απηύθυναν οι ΗΠΑ προς τους Ταλιμπάν. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν νέοι βομβαρδισμοί στο βόρειο Αφγανιστάν, ενώ ο πρέσβης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, δήλωσε οτι τόσο ο μουλάς Ομάρ, όσο και ο μπιν Λάντεν είναι ασφαλής. Στη Καλιφόρνια, οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, κάθως υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις κρεμαστές γέφυρες.

    [03] Πακιστάν-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Μουσάραφ.

    02/11/2001 21:35:31

    Στο διπλωματικό επίπεδο, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ομαλή έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Ισλαμαμπάντ και στο Νέο Δελχί, μεταβαίνει απόψε στην Τεχεράνη για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας. Στο Ισλαμαμπάντ, ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ, όπου επισήμανε οτι πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν την τρομοκρατία. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είπε, εξέχουσα θέση έχει η επίλυση του Μεσανατολικού.

    [04] Ρέππας:Καμία ανησυχία για εργαζόμενους από τη συγχώνευση.

    02/11/2001 21:35:24

    Δεν δικαιολογείται καμμία ανησυχία των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα και την ALPHA BANK μετά την απόφαση για συγχώνευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Μικρόψυχη και μίζερη, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στάση της ΝΔ, σχετικά με την συγχώνευση των δύο τραπεζών. Πρόσθεσε επίσης, οτι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει εάν θα επακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις, σημείωσε όμως, ότι θεωρεί πολύ πιθανό η συγχώνευση να έχει και άλλες επιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά τέλος το θέμα των εργαζομένων, επανέλαβε ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις για να διασφαλιστεί η απασχόληση όλων. Δεν θα υπάρξουν, κατέληξε, προβλήματα απολύσεων.

    [05] Επίθεση Κ.Σημίτη στη ΝΔ.

    02/11/2001 21:35:18

    Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε το πρωί από τη Βουλή ο Κώστας Σημίτης απαντώντας στην "Ωρα του πρωθυπουργού", σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις υπεράκτιες εταιρίες. ο κ.Σημίτης διαβεβαίωσε ότι για τις υπεράκτιες εταιρίες το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές για τον έλεγχό τους και πρόσθεσε ότι εφόσον η ΕΕ επιβάλλει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, δεν μπορεί να απαγορευθεί η δραστηριότητά τους. Ο κ.Κεφαλογιάννης, ζήτησε τον πλήρη αποκλεισμό των εταιριών αυτών από τις προμήθειες των δημοσίων έργων και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση στις αναθέσεις δημοσίων έργων, εξασφαλίζει, όπως είπε, στημένους διαγωνισμούς. Ανυπόστατες, χαρακτήρισε τις καταγγελίες του κ. Κεφαλογιάννη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [06] Συνάντηση Β.Παπανδρέου-Ε.Βενιζέλου για Ολυμπιακά έργα.

    02/11/2001 21:35:11

    Επιτάχυνση των διαδικασιών για όλα τα ολυμπιακά έργα, αποφάσισαν στη σημερινή δίωρη συνάντηση τους οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση εξετάστηκαν εναλλακτικά σενάρια για ορισμένα οδικά έργα που η ολοκλήρωσή τους ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα, ενώ αποφασίσθηκε ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών των δύο υπουργείων, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Η ΝΔ με επιστολή του προέδρου της Κ.Καραμανλή προς τον πρωθυπουργό, ζητάει την ενημέρωση της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την πορεία της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

    [07] Βραβεία Ιπεκτσί-Δηλώσεις Τζεμ για ένταξη Κύπρου στην ΕΕ.

    02/11/2001 21:35:05

    Στη σκιά της Ακρόπολης, στο μέγαρο Μελά, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή της 10ης απονομής των ελληνο-τουρκικών Βραβείων Ιπεκτσί, 22 χρόνια μετά από την δολοφονία του τούρκου δημοσιογράφου και την ίδρυση του Βραβείου που θεσπίστηκε στο όνομα και τη μνήμη του. Την ίδια ώρα στην Αγκυρα, σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, προέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ, στο ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποιώντας οτι δεν θα έχουν όρια οι αντιδράσεις της Τουρκίας.

    [08] ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης-Ευρύτερες συνεργασίες για δημοτικές εκλογές.

    02/11/2001 21:34:58

    Στην πρώτη του συνέντευξη ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Λαλιώτης, δήλωσε ότι προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο με άλλα κόμματα, προκειμένου να πετύχει ευρύτερες συγκλίσεις και αρχικώς για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ερωτηθείς σχετικά με όσα έχει αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν για τον κ. Μητσοτάκη και τους λογαριασμούς του σε λιβεριανή εταιρία, απάντησε οτι τον κάλυψε ο κ. Σημίτης με την ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τον κ. Κεφαλογιάννη ως σκανδαλολόγο. Σημείωσε δε ότι με τη Βάσω Παπανδρέου δεν τον χωρίζει τίποτα, αντίθετα τους ενώνουν πολλά.

    [09] Κλειστή ως τα ξημερώματα η Αττική Οδός-Εργα στη Μεσογείων.

    02/11/2001 21:34:51

    Κλειστή θα παραμείνει από τις 12 τα μεσάνυκτα έως τις 6 τα ξημερώματα η Αττικη Οδός, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος βενιζέλος στο τμήμα μεταξύ των κόμβων 17 και 18, προκειμένου να τοποθετηθούν ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Επίσης, από απόψε και για 10 ημέρες θα γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Μεσογείων και συγκεκριμένα στο τμήμα της από τη συμβολή της οδού Μιχαλακοπούλου, έως τη λεωφόρο Κατεχάκη.

    [10] Στην Αθήνα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

    02/11/2001 21:34:45

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το βράδυ θα παραστεί σε επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών. Τη Δευτέρα ο κ.Αναστάσιος θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 November 2001 - 21:30:34 UTC