Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραπεζικός κολοσσός από Εθνική Τράπεζα και Αlpha Bank.
  • [02] ΗΠΑ-Υπέκυψε 60χρονη από το βακτηρίδιο του άνθρακα.
  • [03] Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Νομισματοκοπείο για το ευρώ.
  • [04] Διευκρινίσεις Β.Παπανδρέου για τα έργα του 2004.
  • [05] Παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.
  • [06] Δηλώσεις Α.Παπαδόπουλου για απογευματινά ιατρεία.
  • [07] Βουλή-Προσχέδιο προϋπολογισμού-Χριστοδουλάκης.

  • [01] Τραπεζικός κολοσσός από Εθνική Τράπεζα και Αlpha Bank.

    31/10/2001 21:32:13

    Τραπεζικός κολοσσός για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα αλλά και υπολογίσιμη δύναμη στο παγκόσμιο τραπεζικό στερέωμα θα αποτελεί η νέα τράπεζα που θα προκύψει από την σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλαδος και της Alpha Bank, οι διοικήσεις των οποίων ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρίσκονται σε συζητήσεις που αφορούν την πιθανή συγχώνευση των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με ανταλλαγή μετοχών. Δημιουργείται μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα ικανή να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην ΟΝΕ, ανέφερε ο κ.Καρατζάς. Ο κ.Κωστόπουλος πρόσθεσε χαρακτηριστικά: "Από μόνοι μας δεν μπορούσαμε, μαζί μπορούμε". Να σημειωθεί ότι στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης η μετοχή της Εθνικής σημειώνει τεράστια άνοδο.

    [02] ΗΠΑ-Υπέκυψε 60χρονη από το βακτηρίδιο του άνθρακα.

    31/10/2001 21:32:07

    Στις ΗΠΑ, υπέκυψε η 60χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από την αναπνευστική μορφή του άνθρακα, ανεβάζοντας έτσι στους 4 τον αριθμό των νεκρών. Ιχνη του βακτηριδίου εντοπίσθηκαν εκ νέου σε ταχυδρομείο της Φλόριντα και περίπου 1000 εργαζόμενοι θα υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους. Ιχνη άνθρακα είναι πιθανό να βρέθηκαν σήμερα και σε ταχυδρομικούς σάκους, στο κτίριο που στεγάζεται η αμερικανική πρεσβεία στο Βίλνιους στη Λιθουανία. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται διπλωματική προσπάθεια για την εκτόνωση της κρίσης. Περιοδεία σε Πακιστάν, Ιράν και Ινδία, ξεκινάει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στο μεταξύ,σφοδρούς βομβαρδισμούς, εξαπέλυσαν εκ νέου αμερικανικά βομβαρδιστικά εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν και όπως υοστηρίζουν οι Ταλιμπάν, βομβαρδίσθηκε ένα νοσηλευτικό κέντρο της Ερυθράς Ημισελήνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ μέλη μίας οικογένειας και 11 να τραυματισθούν. Στο Ντουμπάι, αμερικανικό νοσοκομείο διέψευσε οτι τον Ιούλιο νοσηλεύθηκε εκεί ο Μπιν Λάντεν για θεραπεία των νεφρών.

    [03] Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Νομισματοκοπείο για το ευρώ.

    31/10/2001 21:31:59

    Σταθμό στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας για την ανάπτυξη, το νέο κοινωνικό κράτος και την ολόπλευρη ενδυνάμωση της διεθνούς θέσεώς της, χαρακτήρισε την κυκλοφορία του ευρώ ο πρωθυπουργός, στην διάρκεια επίσκεψής του στο Νομισματοκοπείο, όπου ενημερώθηκε για την

    πορεία μετάβασης της δραχμής στο ευρώ. Ο κ. Σημίτης απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες για αποφυγή κερδοσκοπείας και παράλληλα, ζήτησε να τηρηθούν οι κανόνες στρογγυλοποίησης προς τα κάτω. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ.Σημίτη απο τους αρμοδίους, από την 1η Ιανουαρίου 2002, η χώρα μας θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα τυπώνει τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ.

    [04] Διευκρινίσεις Β.Παπανδρέου για τα έργα του 2004.

    31/10/2001 21:31:51

    Διευκρινίσεις, έδωσε σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου για τα όσα είπε χθες στη Διϋπουργική Επιτροπή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που είπε ήταν πως τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και κάποια έργα οριακά. Οι αποφάσεις, είπε με νόημα, πρέπει να παίρνονται σε ώρες και όχι σε ημέρες και όπως συνέβη και σε άλλες χώρες που διοργάνωσαν Ολυμπιάδες, θα πρέπει να έχουμε και εναλλακτικά σενάρια για κάποια έργα, γιατί υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θα οργανωθούν και θα διεξαχθούν με τέλειο τρόπο. Για επιχείρηση μικροκομματικής εκμετάλλευσης, κατηγόρησε την ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε εύλογα ερωτηματικά για το τί γίνεται με τα έργα.

    [05] Παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

    31/10/2001 21:31:43

    Την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά διαδικασία αναχαίτισης ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, στο Εθνικό Κεντρο Επιχείρησης. Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, εάν οι παραβάσεις εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.

    [06] Δηλώσεις Α.Παπαδόπουλου για απογευματινά ιατρεία.

    31/10/2001 21:31:28

    Σε σύγχυση απέδωσε ο υπουργός Υγείας, τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για τον νέο θεσμό των απογευματινών ιατρείων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι το ποσό των 40.000 δραχμών που αναφέρεται ως αμοιβή, αφορά μόνον σε 21 καθηγητές χειρουργικής σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι διαγνωστικές εξετάσεις που θα απαιτούνται στα απογευματινά ιατρεία, θα είναι δωρεάν. Επεσήμανε ακόμη, ότι αν πρόκειται για ασθενή με επείγον περιστατικό θα του παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ οι χρόνια πάσχοντες, μπορούν να απευθύνονται στα νοσοκομεία τις πρωϊνές ώρες.

    [07] Βουλή-Προσχέδιο προϋπολογισμού-Χριστοδουλάκης.

    31/10/2001 21:31:19

    Αρχισε σήμερα στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τις 21 Νοεμβρίου. Στην παρθενική του εμφάνιση στην θέση αυτή, ο κ.Χριστοδουλάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πολιτική στους βασικούς άξονες της Οικονομίας παραμένει η ίδια, όπως χαράχθηκε από το προηγούμενο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αλλαγές θα υπάρξουν ωστόσο, στο υφιστάμενο σύστημα ιδιωτικοποιήσεων, ενώ θα πάψει και η τακτική του δανεισμού των δημοσίων επιχειρήσεων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη συνέχιση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης της Οικονομίας το 2002, εκτιμώντας ότι η λήξη του τρέχοντος έτους θα τους βρει στο υψηλό επίπεδο του 4%. Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο σχεδιάζει να θέσει πλαφόν στα προβλεπόμενα ανώτατα όρια φοροαπαλλαγής σε δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας και πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση, παράλληλα με τη θέσπιση ισχυρών κινήτρων για στεγαστικό δανεισμό από τους οικονομικά ασθενέστερους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 October 2001 - 21:30:30 UTC