Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο άνθρακας έφτασε ως το κτίριο της ΣΙΑ.
  • [02] Χριστοδουλάκης και Ρέππας είδαν το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
  • [03] Εορτασμός του Αγ.Δημητρίου στη Θεσαλονίκη.
  • [04] Δηλώσεις Σταθόπουλου-Δικαιοσύνη-Πρωτόπαπας.
  • [05] Χριστόδουλος για την αλαζονεία της εξουσίας.
  • [06] Θα αποχωρήσει ο Αβραμόπουλος από το Δημαρχείο.
  • [07] Μαρόκο-Γ.Παπανδρέου-Ευρωμεσογειακό Φόρουμ.
  • [08] Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα.
  • [09] Σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό.

  • [01] Ο άνθρακας έφτασε ως το κτίριο της ΣΙΑ.

    26/10/2001 21:11:08

    Κλειστό για προληπτικούς λόγους είναι το κτίριο της ΣΙΑ, στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνιας, καθώς εντοπίσθηκαν σε φάκελο ίχνη βακτηριδίου του άνθρακα. Από δερματικό άνθρακα προσβλήθηκε και δεύτερος εργαζόμενος, στο ηλεοπτικό δίκτυο NBC, στη Νέα Υόρκη. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι,δήλωσε οτι οι αμερικανικές αρχές, δεν γνωρίζουν ακόμα ποιός βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές και αν σχετίζονται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στο πολεμικό μέτωπο, αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν δύο αποθήκες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Καμπούλ, καταστρέφοντας αποθέματα ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονταν για τους πρόσφυγες, δήλωσαν υπεύθυνοι του οργανισμού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για θύματα. Σήμερα, λίγες ώρες μετά την σύλληψή του από τους Ταλιμπάν, ο εξόριστος αφγανός ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αμπντούλ Χακ, ήρωας του πολέμου κατά της σοβιετικής κατοχής, εκτελέστηκε από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις με βόμβες διασποράς. Στο Λονδίνο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κινητοποίηση 200 πεζοναυτών στην περιοχή του Κόλπου για μία χερσαία επέμβαση στο Αφγανιστάν και παράλληλα, 400 άλλοι θα βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής στη Βρετανία.

    [02] Χριστοδουλάκης και Ρέππας είδαν το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    26/10/2001 21:11:02

    Η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο κ.Χρήστος Πολυζωγόπουλος παρουσίασε στον υπουργό τα αιτήματα της συνομοσπονδίας μεταξύ των οποίων, είναι η αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων και ενίσχυση των κονδυλίων της κοινωνικής πολιτικής. Επίσης, η απόδοση των κονδυλίων, ύψους 1,3 τρισ δραχμές, προς το ΙΚΑ, το οποίο με την σειρά του θα πληρώσει τις οφειλές του στον ΟΑΕΔ, ύψους 380 δισ δρχ, ώστε να αυξηθεί και το ύψος των επιδομάτων, καθώς και η διάρκειά χορήγησής τους. Με επίσκεψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ σήμερα το μεσημέρι, επέλεξε να αρχίσει ο νέος υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, τις επαφές του με τους κοινωνικούς φορείς. Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας και της κοινωνικής ασφάλισης, θα γίνει με τη συνεργασία των συνδικάτων.

    [03] Εορτασμός του Αγ.Δημητρίου στη Θεσαλονίκη.

    26/10/2001 21:10:55

    Ευχές, με αναφορές στις γενικότερος εξελίξεις των ημερών, εξέφρασαν με τις δηλώσεις που έκαναν, μετά την επίσημη δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Θεσσαλονίκη, οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο δήμαρχος της πόλης, επ'ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου, της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους και της επετείου του ΟΧΙ. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ στην δοξολογία παραβρέθηκαν επίσης οι υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου,Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης.

    [04] Δηλώσεις Σταθόπουλου-Δικαιοσύνη-Πρωτόπαπας.

    26/10/2001 21:10:49

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Σταθόπουλου, περί απόψεων που είχε δεχθεί, ώστε να παρεμβαίνει σε υπόθεσης της Δικαιοσύνης που σχετίζονταν με πολιτικά πρόσωπα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, είπε οτι δεν υπάρχει θέμα για οποιαδήποτε παρέμβαση από οποιαδήποτε κυβερνητική πλευρά στο χώρο της δικαιοσύνης. Ο κ.Πρωτόπαπας τόνισε μάλιστα οτι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των θεσμών της.

    [05] Χριστόδουλος για την αλαζονεία της εξουσίας.

    26/10/2001 21:10:42

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του στον Αγιο Δημήτριο Μπραχαμίου, για την αλαζονεία της εξουσίας. Αναφερόμενος στους διωγμούς των χριστιανών, ο κ. Χριστόδουλος, είπε οτι σήμερα δεν έχουμε διωγμούς, γιατί πιστεύουμε στο Χριστό και νομίζουμε ότι έτσι ήταν πάντα. Ομως πάντοτε, πρόσθεσε, υπήρχαν διώκτες, οι οποίοι με έμμεσους εκβιασμούς προσπαθούν να οδηγήσουν στην εγκατάλειψη της πίστης.

    [06] Θα αποχωρήσει ο Αβραμόπουλος από το Δημαρχείο.

    26/10/2001 21:10:36

    Εμμένει στην απόφαση του να μην ανανεώσει την θητεία του στον δήμο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ.Αβραμόπουλος επεσήμανε οτι η απόφασή του θα ισχύσει ακόμα και αν ο δήμος της Αθήνας μετατραπεί σε μητροπολιτικό δήμο, πρόταση που είχε κάνει από το 1994 και που σήμερα φαίνεται να σκέπτεται και η κυβέρνηση, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Επανέλαβε τέλος, οτι το ΚΕΠ θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές και οτι το θέμα τελειώνει με την ολοκλήρωση της θητείας του.

    [07] Μαρόκο-Γ.Παπανδρέου-Ευρωμεσογειακό Φόρουμ.

    26/10/2001 21:10:29

    Στο Μαρόκο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, για τις εργασίες της συνόδου του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ. Οι υπουργοί αποφάσισαν την άμεση έναρξη ενός διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου, με αντικείμενο την πάταξη της τρομοκρατίας. Την προσεχή Πέμπτη, ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πακιστάν, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που αφορούν την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

    [08] Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα.

    26/10/2001 21:10:23

    Προφυλακιστέοι, κρίθηκαν μετά την πολύωρη κατάθεσή τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο Σέιλορ, στο Πέραμα. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Δαλούδη ιδιοκτήτη του συνεργείου, Χαρίδημο Βλατάκη τεχνικό ασφαλείας, και τον χημικό ναυτιλίας Βαγγέλη Παπαδόπουλο. Με την ίδια ομόφωνη απόφαση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Χαράλαμπος Σαρρής, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού συνεργείου και ο πλοίαρχος Μιχάλης Πρωτογεράκης.

    [09] Σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό.

    26/10/2001 19:04:52

    Στις 16.33 κατεγράφη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προερχόταν από απόσταση 40 χλμ δυτικά - βορειοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον ανατολικό Κορινθιακό, κοντά στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κόρινθο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 October 2001 - 20:30:27 UTC