Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ.
  • [02] Ανακοίνωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ
  • [03] Αναστέλλεται η λειτουργία του κόμματος των Φιλελευθέρων
  • [04] Αβραμόπουλος για πιθανή υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων
  • [05] Συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Δίωξη για ανθρωποκτονία για την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο

  • [01] ΝΔ-Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ.

    21/10/2001 18:40:28

    Με την υπερψήφιση των κανονισμών λειτουργίας της περιφερειακής οργάνωσης του κομματος και της Κεντρικής Επιτροπής, ύστερα και από τροποποιήσεις που πρότειναν τα μέλη της, ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ.

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κλείνοντας τις εργασίες και αναφερόμενος στη στρατηγική του κόμματος για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να σχηματιστεί σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών ένα αντισημιτικό μπλοκ, απέναντι στο αντιδεξιό που επιχειρεί να προβάλει το κυβερνών κόμμα.

    Δεν πρέπει μόνο να κερδίσουμε, αλλά να χάσουν και οι άλλοι, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και γι'αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να βρούμε τρόπους συνεννόησης και να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες συνεργασιών με τις κοινωνικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών που θα εκφραστούν στις νομαρχιακές εκλογές.

    Στις εκλογές για την ΤΑ, συνέχισε, πρέπει να ξεχάσουμε τη λέξη κόμμα και μετά τη στήριξη που θα δοθεί στους συγκεκριμένους υποψηφίους που θα επιλεγούν, οι ίδιοι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες συνεννόησης με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων.

    Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι πρόκειται για πολιτική μάχη και σημείωσε ότι έγινε δεκτή και η πρόταση του κ. Εβερτ για τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων σε κρίσιμες περιοχές για την επιλογή των υποψηφίων.

    Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είχε αναφέρει ότι οι δημοσκοπήσεις θα βοηθήσουν ώστε να μην μπορεί ο κάθε βουλευτής να στηρίζει πρόσωπα δικής του επιλογής.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ απουσίασαν για μια ακόμη φορά ή δεν έλαβαν το λόγο αρκετά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

    [02] Ανακοίνωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ

    21/10/2001 18:27:43

    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, η πολιτική απόφαση, στην οποία περιέχεται κριτική στη Μαρία Δαμανάκη για τις δηλώσεις της σχετικά με τη στάση του κόμματος στα θέματα της τρομοκρατίας και των συμμαχιών. Από την ψηφοφορία αποχώρησαν όλα τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας. Σε δηλώσεις της η κ. Δαμανάκη επανέλαβε ότι η διαφορετική άποψη δεν μπορεί να φυλακιστεί και πρόσθεσε πως η ίδια θα αγωνιστεί ώστε η ανανεωτική αριστερά να έχει το πρόσωπο που της αξίζει.

    [03] Αναστέλλεται η λειτουργία του κόμματος των Φιλελευθέρων

    21/10/2001 18:21:32

    Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος των "Φιλελευθέρων" ανακοίνωσε

    ο πρόεδρός τους Στέφανος Μάνος, ύστερα από σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Μάνος δήλωσε ότι οι "Φιλελεύθεροι" δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές, αλλά ούτε και ο ίδιος, θέτοντας ως βασικούς παράγοντες τόσο την εκλογική πορεία του κόμματος όσο και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Υπέρ της επιστροφής του κ. Μάνου στη ΝΔ, τάχθηκαν Ντόρα Μπακογιάννη και Μιλτιάδης Εβερτ.

    [04] Αβραμόπουλος για πιθανή υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων

    21/10/2001 18:18:43

    Ανοιχτό άφησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το ενδεχόμενο να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας, εφόσον, όπως είπε γίνει δεκτή η πρότασή του να καταστεί η Αθήνα Μητροπολιτικός δήμος. Ο κ. Αβραμόπουλος έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει πως σε καμμία περίπτωση δεν σταματάει την απόφασή του για τη διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει αυτήν την πορεία που έρχεται να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του ελληνικού λαού, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [05] Συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

    21/10/2001 18:14:34

    Μεστή από πολιτικές ειδήσεις θα είναι η εβδομάδα που αρχίζει αύριο, καθώς εκτός από τον ανασχηματισμό, που αναμένεται την Τρίτη, παραμένει η κόντρα Λαλιώτη-Μητσοτάκη-ΝΔ για το αεροδρόμιο των Σπάτων και τον τροφοδότη λογαριασμό λιβεριανής εταιρίας. Ειδικότερα, αύριο συνέρχεται για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή της, η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει το νέο γραμματέα του κινήματος, που αναμένεται να είναι ο Κώστας Λαλιώτης και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος. Την Τρίτη αναμένεται η ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες, θα είναι σαρωτικός.

    [06] Δίωξη για ανθρωποκτονία για την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο

    21/10/2001 18:10:08

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον των 2 υπευθύνων του συνεργείου για λογαριασμό των οποίων εκτελούσαν εργασίες στο δεξαμενόπλοιο

    "Σέϊλορ" οι εργατοτεχνίτες που βρήκαν τραγικό θάνατο. Η ίδια δίωξη ασκήθηκε και κατά άλλων τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και του πλοιάρχου του "Σέϊλορ" Μιχάλη Πρωτογεράκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 October 2001 - 20:30:17 UTC