Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβαρδισμών συνέχεια στο Αφγανιστάν-Αδιάλλακτος ο Ομάρ.
  • [02] Σταθόπουλος για τρομοκρατία.
  • [03] Περισσότερες από 100 φωτιές σε όλη την Ελλάδα.
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στα Ιωάννινα.
  • [05] Κύπρος-Θετικές οι δηλώσεις του Φερχόιγκεν.

  • [01] Βομβαρδισμών συνέχεια στο Αφγανιστάν-Αδιάλλακτος ο Ομάρ.

    13/10/2001 20:48:15

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζται το ανελέητο σφυροκόπημα του Αφγανιστάν με βόμβες και πυραύλους, που έπληξαν κυρίως τις πόλεις Κανταχάρ και Καμπούλ. Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι ένας πύραυλος ξέφυγε από το στόχο του και έπεσε σε κατοικημένη περιοχή στα προάστεια της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άτομα. Ο πρόεδρος Μπούς σε ραδιοφωνικό διάγγελμά του είπε ότι η πρώτη φάση της εκστρατείας κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν επιτυχής, τονίζοντας ότι βομβαρδισμοί διάρκειας σχεδόν μιας εβδομάδας αποδιοργάνωσαν τα δίκτυα υποστήριξης της Αλ Κάϊντα. Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ, αρνήθηκε σήμερα εκ νέου να ανταποκριθεί στη "δεύτερη ευκαιρία" να παραδόθεί στις ΗΠΑ Ο Μπιν Λάντεν. Εξάλλου προέβλεψε "ήττα των Αμερικανών" και κάλεσε τους Μουσουλμάνους σε όλο τον πλανήτη να επιλέξουν να ταχθούν ή με τους Αφγανούς ή με τους Αμερικανούς.

    [02] Σταθόπουλος για τρομοκρατία.

    13/10/2001 20:48:09

    Στην Αθήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος σε συνέντευξή του στην Ημερησία, τάσσεται υπό προϋποθέσεις υπέρ των στρατιωτικών μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας και παράλληλα ζητάει την αντιμετώπιση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών αιτίων της. Ο κ. Σταθόπουλος δεν ανησυχεί για περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, εν όψει του «ευρωτρομονόμου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δώσει και η Ελλάδα λίστες υπόπτων για τρομοκρατία, «εφόσον τηρηθούν αυστηρές δικαστικές εγγυήσεις.

    [03] Περισσότερες από 100 φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

    13/10/2001 20:48:02

    Η παρατεταμένη ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν δεκάδες φθινοπωρινές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν συνολικά 130 δασικές πυρκαγιές, αριθμός πρωτοφανής για την εποχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται επτά μεγάλες πυρκαγιές σε Εύβοια, Ιωάννια, Ναύπακτο, Αρκαδία, Λακωνία, Ηλεία και στην Αμφιλοχία. Οι προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνονται από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

    [04] Επίσκεψη Καραμανλή στα Ιωάννινα.

    13/10/2001 20:47:56

    Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε επαφές με τους τοπικούς φορείς. Σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ενόψει των κρίσιμων διεθνών εξελίξεων και εξέφρασε τη λύπη του για την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο, σημειώνοντας ότι την ώρα που

    οι διεθνείς συνθήκες και οι προτεραιότητες της χώρας απαιτούν πολιτικό ανάστημα, ο κατ' εξοχήν επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας συμπεριφέρεται σαν μικρός κομματάρχης.

    [05] Κύπρος-Θετικές οι δηλώσεις του Φερχόιγκεν.

    13/10/2001 20:47:50

    Θετικές χαρακτηρίζονται στη Λευκωσία οι πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Γκίντερ Φερχόϊγκεν, για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Σύμφωνα με τη Λευκωσία ο κοινοτικός επίτροπος κατέστησε σαφές πως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συντελεστεί χωρίς προϋποθέσεις, έστω και αν δεν έχει επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα, όπως ακριβώς προβλέπει η απόφαση του Ελσίνκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 October 2001 - 20:30:18 UTC