Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ.
  • [02] ΝΑΤΟ και ΕΕ υποστηρίζουν πλήρως τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
  • [03] Αυξημένα μέτρα ασφαλείας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.
  • [04] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα Ρίχτερ σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο.
  • [05] Σε αναστάτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες.
  • [06] ΥΠΕΧΩΔΕ-Φάκελος-Κτηματολόγιο.
  • [07] Αρχίζει αύριο η σύνοδος της Εκκλησίας.
  • [08] Τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέδωσε ο Τ.Μίλερ.

  • [01] Νέο κύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ.

    08/10/2001 21:17:15

    Νέο κύμα επιθέσεων, εξαπέλυσαν αργά το απόγευμα οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Το καθεστώς των Ταλιμπάν ζήτησε από τους πολίτες της πρωτεύουσας Καμπούλ να κλείσουν τα φώτα στα σπίτια τους και να μην βγουν από αυτά,στη διάρκεια των επιθέσεων.

    Οι Ταλιμπάν κήρυξαν επίσημα ιερό πόλεμο και οργανώνουν την άμυνά τους, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρώτο στάδιο της επιχείρησης, καθώς όπως είπε, όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με το σχεδιασμό. Από τις αεροπορικές επιθέσεις κτυπήθηκαν συνολικά τριάντα στόχοι, όπως στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, στρατιωτικά αεροδρόμια και θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας. Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών,Τζακ Στρο,δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών των Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, οτι η στρατιωτική δράση "θα περιοριστεί στο Αφγανιστάν", προφανώς αντικρούοντας προγενέστερη αμερικανική ανακοίνωση στον ΟΗΕ, οτι θα πληγούν κι άλλα κράτη, αλλά και η "αλ-Κάϊντα" σε οποιοδήποτε κράτος.

    Από την πλευρά του, ο Γ.Παπανδρέου επανέλαβε οτι η επέμβαση στο Αφγανιστάν δεν είναι "πόλεμος πολιτισμών", και ότι στόχος δεν είναι ο αφγανικός λαός. Είπε επίσης, οτι η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν, ύψους 314 εκατ. ευρώ.

    [02] ΝΑΤΟ και ΕΕ υποστηρίζουν πλήρως τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

    08/10/2001 21:17:09

    Πλήρη υποστήριξη στις αμερικανοβρετανικές επιχειρήσεις εξέφρασαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, το οποίο μάλιστα αποφάσισε την αποστολή πέντε ιπταμένων ραντάρ στις ΗΠΑ για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε ο υπουργός τύπου Δημήτρης Ρέππας, στα πληρώματα των ραντάρ ενδέχεται να περιλαμβάνονται και έλληνες αξιωματικοί. Στο μεταξύ, τα Ισλαμικά κράτη φαίνονται διχασμένα, καθώς άλλα τάσσονται υπέρ των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, ενώ δεν είναι λίγες οι

    εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές χώρες. Σε διαδηλώσεις στο Πακιστάν σκοτώθηκαν δύο άτομα, ενώ δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίζα της Γάζας στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και ισλαμιστών φοιτητών που διαδήλωναν υπέρ του Μπιν Λάντεν.

    [03] Αυξημένα μέτρα ασφαλείας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

    08/10/2001 21:17:03

    Αυξημένα μέτρα φύλαξης σε βασικλές υποδομές αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την τρίωρη συνεδρίασή του υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας για την προστασία των αεροδρομίων, το λιμανιών, τους σταθμούς ενέργειας, τα κέντρα τηλεπικοινωνιών, στρατιωτικών αποθηκών και επιχειρήσεων ή υπηρεσιών, που μπορεί να γίνουν στόχος τρομοκρατικής ενέργειας. Την πλήρη αλληλεγγύη της ΝΔ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής και συνέστησε ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

    [04] Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα Ρίχτερ σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

    08/10/2001 21:16:56

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, με δονήσεις που δεν ξεπέρασαν τα 4,8 Ρίχτερ. Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν 4 δονήσεις,η μεγαλύτερη των οποίων 4,2 Ρίχτερ και ακολούθησαν δεκάδες

    μετασεισμοί. Οι επιστήμονες θα αναμένουν την εξέλιξη στα δύο επόμενα 24ωρα, αλλά σημειώνουν ότι το συγκεκριμενο ρήγμα δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Το σεισμό, των 4,8 Ρίχτερ, βόρεια της Ρόδου, οι επιστήμονες τον εντάσσουν στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

    [05] Σε αναστάτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες.

    08/10/2001 21:16:50

    Σε αναστάτωση βρίσκεται η ασφαλιστική βιομηχανία εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ και των επιπτώσεών του στην παγκόσμια οικονομία και, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των ασφαλίστρων θα είναι μια από τις αλυσιδωτές συνέπειες. Οπως εκτιμούν οι αντασφαλιστές, η αύξηση των ασφαλίστρων στον κλάδο πυρός και βιομηχανικών κινδύνων πρέπει να θεωρείται δεδομένη και μάλιστα σε ποσοστό, που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 40% από την αρχή του έτους.

    [06] ΥΠΕΧΩΔΕ-Φάκελος-Κτηματολόγιο.

    08/10/2001 21:16:42

    Στους αρμόδιους δικαστικούς φορείς, αλλά και στον πρόεδρο της βουλής, απέστειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης το φάκελο με τα στοιχεία, που κατά τους ισχυρισμούς του, θεμελιώνουν τη σχέση ορισμένων εισαγγελικών λειτουργών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με μερίδα του Τύπου. Ακόμα, στον εν λόγω φάκελο, περιέχονται αντίγραφα ερωτήσεων της ΝΔ στη Βουλή, σχετικά με την πορεία του εθνικού κτηματολογίου, αλλά και τη δίωξη κατά στελεχών της Ανώνυμης Εταιρείας «Κτηματολόγιο.

    [07] Αρχίζει αύριο η σύνοδος της Εκκλησίας.

    08/10/2001 21:16:34

    Στη σκιά της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή επιστολές του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αρχίζει αύριο η σύνοδος της Ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος. Στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιτεθεί εναντίον των διαφωνούντων υπερασπιζόμενος τις επιλογές του. Επίσης αναμένεται να μιλήσει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, για την πορεία του θέματος του άτυπου δημοψηφίσματος για το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες.

    [08] Τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέδωσε ο Τ.Μίλερ.

    08/10/2001 21:16:25

    Τα διαπιστευτήριά του επέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε τη βαθειά του θλίψη για τα θύματα από τις τρομοκρατικές ενέργειες στις ΗΠΑ. Τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αποχώρηση του κ.Μίλερ από το Προεδρικό Μέγαρο, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2001 - 20:30:23 UTC