Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρομοκρατία-Τις συμμαχικές χώρες ενημερώνουν οι ΗΠΑ
  • [02] Ουάσιγκτον-Το απόγευμα η συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ
  • [03] Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Ασκηση "Παρμενίων"
  • [04] Με τον πρόεδρο του Λιβάνου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.
  • [05] Δίωξη-Εθνικό Κτηματολόγιο-Πολιτική αντιπαράθεση
  • [06] Συμβούλιο της Ευρώπης - Επίσκεψη - Μετανάστευση
  • [07] Γ. Παπανδρέου-Περιοδεία .
  • [08] ΑΣΕΠ-Εκπαιδευτικοί .
  • [09] Καύσιμα .

  • [01] Τρομοκρατία-Τις συμμαχικές χώρες ενημερώνουν οι ΗΠΑ

    02/10/2001 13:42:36

  • Τις κυβερνήσεις των συμμαχικών χωρών ενημερώνουν απο χθες οι ΗΠΑ για τις αποδείξεις που έχουν συλλέξει σχετικά με την εμπλοκή του Οσάμα μπιν Λάντεν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε οτι οι πληροφορίες που έχουν συλλεγεί αποδεικνύουν σαφώς την εμπλοκή του Σαουδάραβα τρομοκράτη. Οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" γράφουν σήμερα ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν τηλεφώνησε στη μητέρα του στη Συρία, μία ημέρα πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και της είπε ότι δεν μπορούσε να τη συναντήσει γιατί επρόκειτο να συμβεί "κάτι μεγάλο", που θα εμποδίσει την επικοινωνία τους για ένα μακρύ χρονικό διάστημα. Σύμφωνα εξάλλου με πακιστανική εφημερίδα, οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες οτι ο Μπιν Λάντεν κρύβεται στη δύσβατη ορεινή ζώνη στην οροσειρά του Παμίρ, στα σύνορα με το Τατζικιστάν, την Κίνα και το Πακιστάν. Ειδικοί σε θέματα αντικατασκοπείας τονίζουν οτι παράλληλα με τις έρευνες, οι δραστηριότητες της CIA ενδέχεται να περιλαμβάνουν παροχές σε όπλα, χρηματοδοτήσεις, εκπαίδευση στελεχών και τροφοδοσία σε υλικό επικοινωνιών για τον εξοπλισμό και την υποστήριξη της αφγανικής αντιπολίτευσης. Σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ, στη διάρκεια του ετήσιου συνέδριου του Εργατικού Κόμματος, αναμένεται να προειδοποιήσει τους Ταλιμπάν οτι οι στρατιωτικές επιθέσεις είναι αναπόφευκτες και θα αρχίσουν καθώς δεν έχουν παραδόσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

    [02] Ουάσιγκτον-Το απόγευμα η συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ

    02/10/2001 13:42:29

  • Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι διεθνείς εξελίξεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και η συνεργασία για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Επίσης ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες στη Μόσχα και τη Γερμανία, με τους ομολόγους του για το θέμα της τρομοκρατίας και την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [03] Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Ασκηση "Παρμενίων"

    02/10/2001 13:42:23

  • Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μετέβη το πρωί στον Εβρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2001" των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ο κ.Στεφανόπουλος αναμένεται να παρακολουθήσει παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων στην περιοχή Λάβαρα. Χθες, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο βόρειο Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μια περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

    [04] Με τον πρόεδρο του Λιβάνου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

    02/10/2001 13:42:17

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Συζήτησαν το θέμα των διεθνών εξελίξεων και τις διμερείς σχέσεις. Υπό την προεδρία του κ.Σημίτη θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην ανησυχία της ΔΟΕ για τα ολυμπιακά έργα τόνισε ότι η εμπειρία της κυβέρνησης είναι το εχέγγυο για τη διεκπεραίωση των έργων αυτών. Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα όσον αφορά στο χρόνο παράδοσης των έργων.

    [05] Δίωξη-Εθνικό Κτηματολόγιο-Πολιτική αντιπαράθεση

    02/10/2001 13:42:10

  • Διώξεις για κακουργήματα άσκησε χθες ο εισαγγελέας κ.Γεράκης κατά στελεχών του ΔΣ της ΑΕ Κτηματολόγιο και άλλων εταιριών για διασπάθιση κονδυλίων της ΕΕ σχετικά με το Εθνικό Κτηματολόγιο. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε αίολες και αστήρικτες τις κατηγορίες αυτές και μίλησε για ομφάλιο λώρο που έχει η ΝΔ με το γραφείο του κ.Γεράκη. Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σήμερα σφοδρή επίθεση στον κ.Λαλιώτη και μίλησε για πρωτοφανή και πρωτόγνωρο πολιτικό ξεπεσμό υπουργών που υβρίζουν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ζήτησε δε από τον κ.Σημίτη να ανακαλέσει στην τάξη τον κ.Λαλιώτη, ο οποίος όπως είπε, αποδείχθηκε ανίκανος.

    [06] Συμβούλιο της Ευρώπης - Επίσκεψη - Μετανάστευση

    02/10/2001 12:30:37

    Την Αθήνα επισκέπτεται, αύριο και μεθαύριο, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σμίλερ, στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει αναλαβει, για την τόνωση του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεων των 43 κρατών-μελών του Διεθνούς,αυτού,Οργανισμού,πάνω στις δραστηριότητες που αναπτύσσει το Συμβούλιο της Ευρώπης έναντι των νέων προκλήσεων του καιρού μας.

    Μετά το Βουκουρέστι, τη Ρήγα, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τις Βρυξέλλες, η Αθήνα αποτελεί τον έκτο σταθμό αυτής της περιοδείας του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια της, ο Βάλτερ Σμίλερ, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κωστή Στεφανόπουλο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κυρία Ελισάβετ Παπαζώη, τον υπουργό Δικιαοσύνης κ.Μιχ. Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ.Κ.Καραμανλή και τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ.Ν.Κωσταντόπουλο.

    Ο κ. Σμίλερ θα λάβει, επίσης, μέρος σε μία Διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου πάνω στην αντιμετώπιση του προβλήματος της "άναρχης" μετανάστευσης και η οποία, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Ντιβάνι Κάραβελ" στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2001.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, προς τους έλληνες δημοσιογράφους, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 13.30¨ το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΙΑ" των Αθηνών (Σταδίου και Ευδουάρδου Λω).

    [07] Γ. Παπανδρέου-Περιοδεία .

    02/10/2001 08:52:18

    Οι διαγραφόμενες διεθνείς εξελίξεις απο το τρομοκρατικό χτύπημα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Χθες ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Μόσχα, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, όπου είχε συζητήσεις με τους αντίστοιχους ομολόγους του και τον προεδρεύοντα της ΕΕ, για τον συντονισμό της δράσης στις περιφερειακές κρίσεις.

    [08] ΑΣΕΠ-Εκπαιδευτικοί .

    02/10/2001 08:52:12

    Αναρτώνται σήμερα στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και επαρχία της χώρας τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών για το έτος 2001. Απο αύριο αρχίζει η 10ήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων απο τους υποψηφίους, ενώ οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν απο τις μεταβολές που ενδεχομένως θα προέλθουν μετά την εκδίκαση των ενστάσεων.

    [09] Καύσιμα .

    02/10/2001 08:52:05

    Νέα σημαντική μείωση στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά περίπου 7 δραχμές το λίτρο, ενώ αμετάβλητη θα παραμείνει η τιμή του πετρελαίου κίνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2001 - 11:30:32 UTC