Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπιν Λάντεν παραμένει στο Αφγανιστάν υποστηρίζουν οι Ταλιμπάν.
  • [02] Τσοχατζόπουλος για αλλαγή δομής των ενόπλων δυνάμεων.
  • [03] Προϋπολογισμός-Εναλλακτικό σενάριο.
  • [04] Δηλώσεις Σημίτη για καταπολέμηση ανεργίας.
  • [05] Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιστολών στην εκκλησία.
  • [06] ΔΥΣΤΟΣ-Απόφαση δικαστηρίου.
  • [07] Ο μετροπόντικας κατευθύνεται προς τον Σταυρό Αγ.Παρασκευής.

  • [01] Ο Μπιν Λάντεν παραμένει στο Αφγανιστάν υποστηρίζουν οι Ταλιμπάν.

    27/09/2001 21:04:08

    Πληροφόρησης των Ταλιμπάν δήλωσε το βράδυ ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται στο Αφγανιστάν και πως του έχει παραδοθεί αυτοπροσώπως το θρησκευτικό διάταγμα των ουλεμάδων να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι ο Μπιν Λάντεν δεν έχει εγκαταλείψει το Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν αναλαμβάνει ο αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, προσφορά την οποία αποδέχθηκε ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν. Πάντως, σήμερα επικρατεί ηρεμία στο Βόρειο Αφγανιστάν, καθώς κόπασαν οι σφοδρές μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με αμερικανικό τηλεοπτικο κανάλι οι διεθνείς διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν ένα ύποπτο δίκτυο τρομοκρατών, που πιθανολογείται ότι προετοίμαζε πλήγματα κατά των ΗΠΑ και συμμάχων τους, με επιθέσεις σε διάφορους στόχους στο έδαφος της Ευρώπης. Στην Αθήνα, το βράδυ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του πολέμου που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ στην τρομοκρατία, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αριστερών και αναρχικών.

    [02] Τσοχατζόπουλος για αλλαγή δομής των ενόπλων δυνάμεων.

    27/09/2001 21:04:02

    Μέχρι το Δεκέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή της δομής των δυνάμεων, με έμφαση την ευελιξία και τη μεγάλη ισχύ πυρός, δήλωσε ο υπουργός αμύνης διευκρινίζοντας ότι το στρατιωτικό δόγμα δεν αλλάζει και είναι λάθος να λέγεται κάτι τέτοιο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι βασική απειλή παραμένει ο τουρκικός κίνδυνος και η αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, αλλά προστίθενται και οι ασύμμετρες απειλές που αφορούν την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, τον πληροφοριακό πόλεμο και τη λαθρομετανάστευση.

    [03] Προϋπολογισμός-Εναλλακτικό σενάριο.

    27/09/2001 21:03:56

    Μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη βουλή, το εναλλακτικο σενάριο με τις νέες προβλέψεις, με περικοπές καταναλωτικών δαπανών για να αντισταθμισθούν οι απώλειες των φορολογικών εσόδων απο την ελαφρά κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρυς, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει επίπτωση στον προϋπολογισμό του 2002, αφού προβλέπεται ελαφρά επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και έτσι και του ρυθμού αύξησης των εσόδων.

    [04] Δηλώσεις Σημίτη για καταπολέμηση ανεργίας.

    27/09/2001 21:03:48

    Ο αγώνας κατά της ανεργίας είναι διαρκής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, με αντικείμενο την επαγγελματική κατάρτιση των νέων. Ο κ. Σημίτης τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση 600.000 εργαζομένων έως το 2004 και εξήγγειλε τη δημιουργία εθνικού συμβουλίου επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και φορέας πρόβλεψης των επαγγελματικών αναγκών ώστε να γίνονται γνωστές οι ανάγκες της αγοράς εργασίας.

    [05] Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιστολών στην εκκλησία.

    27/09/2001 21:03:42

    Μετά τους μητροπολίτες Ζακύνθου και Ιωαννίνων, άλλος ένας ιεράρχης, ο μητροπολίτης Γουμένισσας Δημήτριος διατύπωσε την έντονη αντιθεσή του με το περιεχόμενο των επιστολών του αρχιεπισκόπου, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο ο κ. Δημήτριος τον επικρίνει ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στην επικοινωνιακή πολιτική και την προσωπική του προβολή και σημειώνει ότι διαψεύσθηκαν οι αρχικές του εκτιμήσεις για μια "χαρισματούχο εκκλησιαστική προσωπικότητα".

    [06] ΔΥΣΤΟΣ-Απόφαση δικαστηρίου.

    27/09/2001 21:03:35

    Σε φυλάκιση 7 και 5 χρόνων ο καθένας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμλειοδικείο Πειραιά, εννέα από τους 15 κατηγορούμενους για το μοιραίο ναυάγιο του τσιμεντάδικου πλοίου ΔΥΣΤΟΣ, το Δεκέμβρη του 1996 στις ακτές της Κύμης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [07] Ο μετροπόντικας κατευθύνεται προς τον Σταυρό Αγ.Παρασκευής.

    27/09/2001 21:03:29

    Στις αρχές του νέου έτους θα πιάσει δουλειά ο νέος μετροπόντικας, που φέρει την ονομασία Αθήνα και θα διανοίξει τη σήραγγα επέκτασης του Μετρό από τον σταθμό Εθνική Αμυνα έως τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Η σήραγγα θα έχει μήκου 3,4 χλμ, είναι προϋπολογισμού 54 δισ. δρχ., θα έχει ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι την Ολυμπιάδα του 2004


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2001 - 20:30:33 UTC