Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέμα χρόνου η επίθεση των ΗΠΑ-"Επανεμφάνιση" Μπιν Λάντεν.
  • [02] Δηλώσεις Δ.Ρέππα.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Στην Αθήνα αύριο οι Ζ.Ρογκ και Ν.Οσβαλντ.
  • [04] Σημίτης-Οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης.
  • [05] Παπαντωνίου για κοινωνικές δαπάνες.
  • [06] Κακιά Σκάλα-Ετοιμος ο αυτοκινητόδρομος το 2003.

  • [01] Θέμα χρόνου η επίθεση των ΗΠΑ-"Επανεμφάνιση" Μπιν Λάντεν.

    24/09/2001 21:52:44

    Σγίγγει ο αμερικανικός κλοιός γύρω από τους Ταλιμπάν και τον Μπιν Λάντεν, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου το πρώτο χτύπημα στο Αφγανιστάν. Όπως φαίνεται ηΟυάσιγκτον έχει τριπλό στόχο, δηλαδή τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν, την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν και τον οικονομικό πόλεμο. Ήδη ο Τζόρτζ Μπούς, ανακοίνωσε ότι παγώνουν τα περουσιακά στοιχεία, στις ΗΠΑ, του Μπίν Λάντεν και της οργάνωσής του, καθώς και άλλων 27 ατόμων και οργανώσεων, που πιστεύεται ότι έχουν δεσμούς μαζί του. Ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, καλεί τους μουσουλμάνους του Πακιστάν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν μια αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν. Στον στρατιωτικό τομέα, συνεχίζεται η συσσώρευση ισχυρών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου. Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται στο Πακιστάν για τις τελευταίες λεπτομέρειες της επίθεσης, ενώ οι Ταλιμπάν προχώρησαν σε επιστράτευση 300.000 εφέδρων και ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν και δεύτερο κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Το Πακιστάν εκκένωσε την πρεσβεία του στην Καμπούλ, ενώ οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΗΕ στην πόλη Κανταχάρ και απηύθυναν έκκληση να αποφευχθεί ένας πόλεμος.

    [02] Δηλώσεις Δ.Ρέππα.

    24/09/2001 21:52:37

    Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της επειδή αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας και αυτό επιτάσσουν η υπεράσπιση των αρχών της Δικαιοσύνης, της ελευθερίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του πολίτη. Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα τηρηθούν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Το Ίδρυμα Ωνάση προσέφερε 500.000 δολάρια στα ταμεία αρωγής και βοηθείας προς τις οικογένειες των εκατοντάδων πυροσβεστών και αστυνομικών της Νέας Υόρκης που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Στην Αθήνα αύριο οι Ζ.Ρογκ και Ν.Οσβαλντ.

    24/09/2001 21:52:31

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 θα είναι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, που με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζακ Ρόγκ και τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για το 2004 Ντένις Οσβαλντ, φτάνουν αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πρόοδο της προετοιμασίας. Ήδη ο κ. Όσβαλντ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να σηκώσει μόνη της το βάρος του κόστους των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

    [04] Σημίτης-Οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης.

    24/09/2001 21:52:25

    H απασχόληση και η δημιουργία ενός νέου αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης, όπως τις περιέγραψε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε γερμανούς δημοσιογράφους. Ο κ Σημίτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα ο κ. Σημίτης είπε ότι βασικός στόχος είναι η διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών και η σύγκλιση της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    [05] Παπαντωνίου για κοινωνικές δαπάνες.

    24/09/2001 21:52:19

    Δεν πρόκειται να περικοπούν οι κοινωνικές δαπάνες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο εθνικής οικονομίας καταρτίζει εναλλακτικό σενάριο το οποίο θα ενσωματωθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή. Ο κ.Παπαντωνίου συνέστησε

    ψυχραιμία και εκτίμησε ότι η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ θα έχει

    αρνητικές επιπτώσεις βραχυχρονίως και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

    [06] Κακιά Σκάλα-Ετοιμος ο αυτοκινητόδρομος το 2003.

    24/09/2001 21:52:12

    Στα τέλη του 2003 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος στην Κακιά Σκάλα, μήκους 8 χλμ που θα ανακουφίσει σημαντικά την είσοδο προς την πρωτεύουσα και την έξοδο προς τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Ηδη, ένα χρόνο νωρίτερα, στο τέλος του 2002, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, μήκους 8,5 χιλιομέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 September 2001 - 20:30:43 UTC