Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τόμας Μίλερ-"Δεν επιστρέφω στην Ελλάδα ως αστυνομικός".
  • [02] Φόβοι για 2ο γύρο τρομοκρατικών επιθέσεων-Νέες απειλές των Ταλιμπάν.
  • [03] Δημοσκόπηση-Μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [04] Εν αναμονή των αμερικανικών αντιποίνων.
  • [05] Δήμοι-Λήξη απεργίας
  • [06] Β.Παπανδρέου-Νομάρχες
  • [07] Ασφαλιστικά ταμεία

  • [01] Τόμας Μίλερ-"Δεν επιστρέφω στην Ελλάδα ως αστυνομικός".

    23/09/2001 12:36:43

  • Δεν επιστρέφω στην Ελλάδα ως αστυνομικός και μοναδικό μου μέλημα δεν θα είναι η 17ΝΟΕΜΒΡΗ και η τρομοκρατία, τονίζει ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τόμας Μίλερ σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης". Ο κ. Μίλερ προσθέτει ωστόσο ότι για το καλό όλων πρέπει να αντιμετωπιστεί η 17Νοέμβρη, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθεί το θέμα αυτό ως πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Ο νέος πρέσβης δηλώνει ότι αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα και ανάμεσα στα θέματα για τα οποία θα εργαστεί είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου υπογραμμίζει το ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η χώρα μας. Η Ελλάδα, αναφέρει ο κ. Μίλερ, μπορεί να είναι η μηχανή που θα οδηγήσει στην πρόοδο τα Βαλκάνια, στα οποία ήδη η συμβολή της είναι σημαντική, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

    [02] Φόβοι για 2ο γύρο τρομοκρατικών επιθέσεων-Νέες απειλές των Ταλιμπάν.

    23/09/2001 12:33:06

  • Εντονη ανησυχία σε πολλές χώρες, προκαλεί η προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για πιθανό δεύτερο γύρο τρομοκρατικών επιθέσεων μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, που αποδίδονται στο Σαουδάραβα τρομοκράτη Οσάμα Μπίν Λάντεν. Σύμφωνα ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές, εάν πραγματοποιηθεί ένας δεύτερος γύρος τρομοκρατικών επιθέσεων, θα είναι μεγαλύτερης κλίμακας, ενω τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ακόμη πιό σκληρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ουάσινγκτον υποψιάζεται οτι οργάνωση του Σαουδάραβα τρομοκράτη, έχει εξετάσει εδώ και χρόνια το ενδεχόμενο επιθέσεων με τη χρήση βιολογικών και χημικών όπλων. Οπως αναφέρει μάλιστα δημοσίευμα του περιοδικού "Τάιμ", στη διάρκεια των ερευνών για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν εγχειρίδια ψεκασμού φυτών, γεγονός που δημιούργησε ανησυχίες για το ενδεχόμενο μίας τέτοιου είδους επίθεση. Επίσης, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας

    "Ουάσιγκτον Πόστ" που επικαλείται απόρρητες πληροφορίες, αναφέρει οτι 4 η 5 πυρήνες της οργάνωσης "αλ Καέντα" του Μπιν Λάντεν βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τελούν υπό στενή παρακολούθηση απο το FBI. Την ίδια ώρα η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ, προετοιμάζεται πυρετωδώς για πολεμικά αντίποινα. Ηδη παρατηρείται μεγάλη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων προς τη Μεσόγειο, τον Περσικό και τον Ινδικό Κόλπο, ενώ πρώτος στόχος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το Αφγανιστάν, που κατηγορείται οτι υποθάλπτει τον Οσάμα Μπίν Λάντεν. Εκπρόσωπος του ανώτατου ηγέτη των Ταλιμπάν επανέλαβε εκ νέου σήμερα την απόφαση να μην παραδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και απείλησαν με αντίποινα τις γειτονικές χώρςε του Αφγανιστάν που θα υποστηρίξουν τα αμερικανικά πλήγματα κατά της χώρας τους. Στο πλευρό των ΗΠΑ έχουν συνταχθεί πολλές μουσουλμανικές χώρες, ενώ σήμερα επισκέπτεται την Τεχεράνη, για πρώτη φορά μετά το 1979, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα μεταφέρει μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης προς την ιρανική ηγεσία. Στο μεταξύ ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος κάλεσε σήμερα στη διάρκεια λειτουργίας στο Καζακστάν χριστιανούς και μουσουλμάνους να μην αφήσουν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ να αυξήσουν τη μεταξύ τους διχόνοια.

    [03] Δημοσκόπηση-Μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    23/09/2001 09:06:16

    Μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research,που δημοσιεύεται σήμερα στο ΒΗΜΑ. Στη δημοσκόπηση, που απάντησαν 1.979 άτομα, στο ερώτημα αν γίνονταν σήμερα εκλογές το 36,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε ΝΔ και το 30,7% ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΕΠ του κ. Αβραμόπουλου με 6,3%, το ΚΚΕ 5,6%, ο Συνασπισμός 3,1%, το ΔΗΚΚΙ 1,5%, ενώ εκείνοι που απάντησαν: Λευκό-Ακυρο και Δεν Εχουν Αποφασίσει ανέρχονται στο 17,7%.

    [04] Εν αναμονή των αμερικανικών αντιποίνων.

    23/09/2001 09:06:10

  • Πυρετωδώς προετοιμάζεται η στρατιωτική πολεμική μηχανή των ΗΠΑ για να ανταποδώσει το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα, που υπέστησαν στις 11 Σεπτεμβρίου. Στο στόχαστρο των ΗΠΑ αλλά και της παγκόσμιας διεθνούς κοινότητας ο Σαουδάραβας Οσάμα Μπιν Λάντεν και το Αφγανιστάν που τον φιλοξενεί και αρνείται να τον εκδώσει. Οι υπάρχουσες δυνάμεις του αμερικανικού στρατού στην ευρύτερη εκείνη περιοχή ενισχύονται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, ενώ σημαντικές διευκολύνσεις σ' αυτές παρέχουν οι σύμμαχες χώρες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμερικανικά μαχητικά βρίσκονται ήδη και στο Ουζμπεκιστάν βόρεια του Αφγανιστάν. Επίσης δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Μέϊλ ον Σάντεϊ" αναφέρει ότι στο Αφγανιστάν έχουν σταλεί και άνδρες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS. Χθες ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσείν προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από τα αντίποινα. Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πληγούν και άλλα κράτη αλλά τόνιζαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το Ιράκ με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν την προπερασμένη Τρίτη.

    [05] Δήμοι-Λήξη απεργίας

    23/09/2001 09:06:03

    Αρχισε από χθες η αποκομιδή των απορριμμάτων, που τις δύο τελευταίες μέρες είχαν κατακλύσει τους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας εξαιτίας της διήμερης απεργίας των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες. Εντός της εβδομάδας το Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας τους θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    [06] Β.Παπανδρέου-Νομάρχες

    23/09/2001 09:05:56

    Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου έκλεισε οριστικά τη σεναριολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για αναστολή του νόμου που απαγορεύει στους νομάρχες να θέτουν υποψηφιότητα αν έχουν συμπληρώσει δύο τετραετίες. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου μιλώντας χθες στα Γιάννενα υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί στις ερχόμενες Νομαρχιακές εκλογές ο νόμος.

    [07] Ασφαλιστικά ταμεία

    23/09/2001 09:05:50

    Συνταγματική και νόμιμη έκρινε τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει σωματεία, ενώσεις συνταξιούχοι και υπάλληλοι υπουργείων, ζητώντας να ακυρωθούν αποφάσεις του 1999 με τις οποίες Ταμεία Αρωγής συγχωνεύθηκαν με το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 September 2001 - 11:30:22 UTC