Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ-Ικανοποίηση για τη στάση της Ελλάδας στον αγώνα κατά της
  • [02] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Πρωθυπουργός
  • [03] Πάουελ-Η Ουάσιγκτον δεν θα προσφύγει στη χρήση πυρηνικών
  • [04] Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

  • [01] ΗΠΑ-Ικανοποίηση για τη στάση της Ελλάδας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    22/09/2001 09:21:50

    Με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη και την προσφορά βοήθειας εκ μέρους της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Αμερική.

    Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του κ. Πάουελ για τη στάση της Ελλάδας αλλά και το ρόλο της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, έγιναν στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του κ. Τομ Μίλερ ως νέου πρέσβη στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, του Γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, των Πρέσβεων της Ελλάδος, κ. Φίλωνος και της Κύπρου κας Μαρκουλή, και πλήθους ομογενών.

    Ο κ. Πάουελ εγκωμίασε το νέο πρέσβη τονίζοντας οτι θα επιδιώξει να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος στην εκστρατεία εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επαναλαμβάνοντας την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την προσέγγιση που επιτελείται. Εξέφρασε επίσης την αφοσίωση της αμερικανικής κυβέρνησης στην επίλυση του Κυπριακού. Τέλος τόνισε οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αποτελούν μια λαμπρή υπόμνηση της ελληνικής κληρονομιάς σ όλο τον κόσμο. Μαζί με τους Ελληνες, γιορτάζουμε την επιστροφή των Αγώνων στη γενέτειρά τους, δήλωσε ο κ. Πάουελ.

    [02] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Πρωθυπουργός

    22/09/2001 08:08:15

    Την αποφασιστικότητά τους για την εξάλειψη της τρομοκρατίας εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνεδρίασαν χθες εκτάκτως στις Βρυξέλλες και οι οποίοι επανέλαβαν την πλήρη συμπαράστασή τους στις ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ τόνισε ότι "η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι πρωταρχικός στόχος της ΕΕ και απαιτείται η ανάγκη συνεργασίας των 15, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των τρομοκρατών" και υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε αμερικανική απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκαν είναι νόμιμη. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί όλες τις χώρες του κόσμου σε μια συνολική συμμαχία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κατά της τρομοκρατίας, που στόχο θα έχει όχι μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και τις χώρες που τους παρέχουν κάλυψη. Οπως δήλωσε ο κ. Σημίτης ανατέθηκε στους υπουργούς Δικαιοσύνης να καταρτίσουν κοινό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην Ευρώπη. Επίσης αποφασίστηκε η συνεργασία των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των κρατών - μελών της ΕΕ καθως και η συνεργασίας τους με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του είναι έτοιμες να συνεργαστούν στενά με αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Απέρριψε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξει πόλεμος μεγάλης κλίμακας λέγοντας ότι οι ηγέτες των πιο σημαντικών χωρών του κόσμου δεν θα το επιτρέψουν.

    [03] Πάουελ-Η Ουάσιγκτον δεν θα προσφύγει στη χρήση πυρηνικών

    22/09/2001 08:08:09

    Tην εκτίμηση ότι η Ουάσιγκτον δεν θα προσφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι έχουν συγκεντρωθεί αρκετές αποδείξεις για την ενοχή του Οσάμα Μπιν Λάντεν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

    Χθες η βρετανική αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει δύο άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται να έχουν σχέση με την τρομοκρατική επίθεση κατά του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον 25 άνθρωποι κρατούνται στο βόρειο Κεντάκι ως ύποπτοι για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης.

    [04] Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

    22/09/2001 08:08:02

    Εκατόν πέντε δήμοι, σε ολόκληρη τη χώρα, συμμετέχουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων θα είναι : Κόκκινο στα ΙΧ. Πράσινο στους πολίτες. Στο πλαίσιο του θεσμού οργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο τον πεζόδρομο του Διονυσίου του Αεροπαγίτου. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι αύριο η μετακίνηση του κοινού θα γίνεται δωρεάν από τις αστικές συγκοινωνίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 September 2001 - 11:30:15 UTC