Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παλαιστινιακά Εδάφη-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Αραφάτ.
  • [02] Κρήτη-Βυθίστηκε σκάφος-Μία νεκρή.
  • [03] Θάνατος στρατιώτη στην Αλεξανδρούπολη.
  • [04] Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ.
  • [05] Βουλή των Εφήβων-Τρομοκρατία-Παιδεία.

  • [01] Παλαιστινιακά Εδάφη-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Αραφάτ.

    16/09/2001 20:46:33

    Συνάντηση με τον Γιάσερ Αραφάτ είχε το πρωί στη Γάζα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή υποστήριξη της Ελλαδας στην παλαιστινιακή υπόθεση, αλλά και την έντονη οργή του για το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ. Ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Σιμόν Πέρες, επισκέφθηκε τη Μέση Ανατολή και με την ιδιότητα του απεσταλμένου της ΕΕ.

    [02] Κρήτη-Βυθίστηκε σκάφος-Μία νεκρή.

    16/09/2001 20:46:26

    Μια 57χρονη γυναίκα, η Γαριφαλιά Τσαγκάρη, πνίγηκε και άλλα 21 άτομα κινδύνευσαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων στην περιοχή Τσούτσουρα, της Νότιας Κρήτης και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από την ακτή Μαριδάκι. Το καΐκι μετέφερε τους επιβάτες σε εκκλησάκι για να παρακολουθήσουν το μυστήριο της βάφτισης ενός αγοριού. Όμως πήγαν όλοι από τη μια μερά με αποτέλεσμα να μπατάρει και να μπάζει νερά. Οι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα και βγήκαν στη στεριά, αλλά η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε και πνίγηκε.

    [03] Θάνατος στρατιώτη στην Αλεξανδρούπολη.

    16/09/2001 20:46:18

    Στρατιώτης που υπηρετούσε στην 199 Μοίρα Πυροβολικού στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε τα ξημερώματα σε κωματώδη κατάσταση μέσα στις τουαλέτες του στρατοπέδου. Πρόκειται για τον 22χρονο Σταύρο Ιωαννίδη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Τα αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο των ναρκωτικών, καθώς βρέθηκαν επάνω του σύνεργα που χρησιμοποιούν χρήστες.

    [04] Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ.

    16/09/2001 20:41:23

    Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκεται η αμερικανική πολεμική μηχανή και συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες, ενόψει του πρώτου κτυπήματος με στόχο το Αφγανιστάν, όπου κρύβεται ο κύριος ύποπτος για το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος όμως συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση. Το καθεστώς των Ταλιμπάν απειλεί όλο τον κόσμο με ιερό πόλεμο και προειδοποιεί ότι θα επιτεθεί σε γειτονικές χώρες που θα βοηθήσουν τις ΗΠΑ. Η Ρωσία έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας μία μεραρχία που σταθμεύει στο Τατζικιστάν, χώρα που έχει κοινά σύνορα με το Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Ισλαμαμπάντ για τους πρακτικούς τρόπους Πακιστανικής βοήθειας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των άλλων συζητείται η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις του Οσάμα μπιν Λάντεν, καθώς και οι πιέσεις που θα μπορούσε να ασκήσει το Πακιστάν στο Αφγανιστάν. Αύριο, αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Πακιστάν θα μεταβεί στο Αφγανιστάν για συνομιλίες με το ισλαμιστικό καθεστώς των Ταλιμπάν, σε μια προσπάθεια να πειστεί να παραδώσει τον Μπιν Λάντεν, ώστε να αποτραπεί αιματοχυσία στην περιοχή.

    [05] Βουλή των Εφήβων-Τρομοκρατία-Παιδεία.

    16/09/2001 20:41:16

    Ο προβληματισμός για το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και για το τι θα ακολουθήσει στον πλανήτη, κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων. Λόγω της τραγωδίας, τέσσερα παιδιά που εκπροσωπούσαν την ομογένεια της Αμερικής, δεν κατάφεραν να έρθουν στη χώρα μας. Οι μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης και τόνισαν ότι οι πόλεμοι έχουν μόνο ηττημένους και ότι η τρομοκρατία δεν σταματάει με τρομοκρατία. Επίσης, υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, διόγκωση της παραπαιδείας και μείωση του ελεύθερου χρόνου για τους μαθητές, διαπίστωσαν τα μέλη της Βουλής των Εφήβων, που συμμετείχαν στην αρμόδια επιτροπή. Οι μαθητές, ζήτησαν να παρίσταται στις συνεδριάσεις τους εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να έχουν την αίσθηση ότι οι προτάσεις τους εισακούονται και δεν πρόκειται να παραπεμφθούν στις καλένδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 September 2001 - 20:30:19 UTC