Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η "επόμενη ημέρα" έφυγε μέσα σε απέραντη θλίψη και αγωνία.
  • [02] ΝΑΤΟ-Ενεργοποίηση άρθρου 5-Ελληνικό ΥΠΕΞ.
  • [03] Ο πρωθυπουργός παρέδωσε σπίτια σε 200 πληγέντες από το σεισμό του
  • [04] Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ στην Κρήτη.
  • [05] Αύριο θα δοθούν οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [06] Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ για τη ΔΕΚΑ.
  • [07] Το Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Κ.Στεφανόπουλος.
  • [08] Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ολυμπιακή.

  • [01] Η "επόμενη ημέρα" έφυγε μέσα σε απέραντη θλίψη και αγωνία.

    13/09/2001 21:24:36

    Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του πλανήτη, για την σύλληψη υπόπτων που ενέχονται στην τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNN, στις τρομοκρατικές επιθέσεις, πιθανόν να έχουν εμπλακεί έως και 50 άτομα. Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, μαροκινής καταγωγής. Στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν οτι ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν, ο νούμερο ένα ύποπτος για την επιχειρηση, τους διαβεβαίωσε οτι δεν έχει καμμία σχέση με την επίθεση. Ωστόσο, οι κάτοικοι της χώρας σκάβουν λαγούμια για να προστατευθούν, καθώς θεωρούν βέβαιη μία αμερικανική επίθεση. Στο Μανχάταν, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο της ανεύρεσης επιζώντων κάτω από τα ερείπια των δίδυμων πύργων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 4.763. Η λειτουργία των αεροπορικών συγκοινωνιών αναμένεται να αποκατασταθεί στις 8 το βράδι, ώρα Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα, τονίζοντας οτι η χώρα θα απαντήσει σαν να είναι σε πόλεμο. Ωστόσο, Ουάσινγκτον και Λονδίνο, διέψευσαν πληροφορίες της Βαγδάτης, οτι αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το νότιο Ιράκ και κατέστρεψαν κατοικίες αμάχων. Στο μεταξύ,ημέρα πένθους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ, κηρύχθηκε η αυριανή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

    [02] ΝΑΤΟ-Ενεργοποίηση άρθρου 5-Ελληνικό ΥΠΕΞ.

    13/09/2001 21:24:29

    Σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την ενεργοποίηση, για πρώτη φορά, του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, περί αμοιβαίας συνδρομής μεταξύ των συμμάχων, εκτιμώντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του πνεύματος αλληλεγγύης. Το μήνυμα που θα στείλουμε, θα πρέπει να έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό. Δεν μπορούμε να είμαστε διαλλακτικοί με όσους κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες,

    τόνισε ο υπουργός Τύπου, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Ελλάδος προς τον αμερικανικό λαό.

    [03] Ο πρωθυπουργός παρέδωσε σπίτια σε 200 πληγέντες από το σεισμό του 1999.

    13/09/2001 21:24:22

    Το κλειδί των νέων τους σπιτιών παρέδωσε ο πρωθυπουργός σε περίπου 200 οικογένειες σεισμόπληκτων στα Ανω Λιόσια. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή του καταστροφικού σεισμού το κράτος ήταν παρών και σημείωσε ότι σε 18 μήνες θα παραδοθούν τουλάχιστον άλλες 1.300 κατοικίες. Τα λόγια είναι περιττά όταν οι συγκεκριμένες πράξεις και τα έργα είναι ορατά, τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Λαλιώτης.

    Πάντως με βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου απαλλάσσονται οι υπεύθυνοι του κτιρίου της εταιρίας ΦΟΥΡΛΗΣ, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο έξι άτομα.

    [04] Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ στην Κρήτη.

    13/09/2001 21:24:16

    Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, με επίκεντρο βόρεια του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη, αλλά θύματα ή ζημιές δεν έχουν αναφερθεί.

    [05] Αύριο θα δοθούν οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    13/09/2001 21:24:09

    Τέλος στην αγωνία 80.000 υποψηφίων και των οικογενειών τους, αναμένεται να δοθεί αύριο, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει, στις 11 το πρωί τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα τελευταία βαθμολογικά στοιχεία, προβλέπεται πτώση των βάσεων σε όλα τα πεδία.

    [06] Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ για τη ΔΕΚΑ.

    13/09/2001 21:24:02

    Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, πυροδότησε το εισαγγελικό πόρισμα για τις προεκλογικές δραστηριότητες της κρατικής εταιρίας ΔΕΚΑ. Η κυβέρνηση διέκρινε στο πόρισμα σαφή μέθόδευση της ΝΔ, που επενδύει στην πτώση του Χρηματιστηρίου, αφήνοντας παράλληλα, υπονοούμενα για ενδεχόμενη υπέρβαση εξουσίας εκ μέρους του συντάκτη του πορίσματος. Για πανικό της κυβέρνησης και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, κάνει λόγο η ΝΔ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτημα για εξεταστικη επιτροπή.

    [07] Το Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Κ.Στεφανόπουλος.

    13/09/2001 21:23:56

    Το Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παρέστη

    στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Ο κ. Στεφανόπουλος έφτασε στο ακριτικό μας νησί με καθυστέρηση δύο ωρών, καθώς το ελικόπτερο Σινούκ που επρόκειτο να τον μεταφέρει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, παρουσίασε βλάβη και περίμενε δύο ώρες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, μέχρι να φτάσει από την Αθήνα άλλο ελικόπτερο.

    [08] Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ολυμπιακή.

    13/09/2001 21:23:49

    Τρεις 48ωρες προειδοποιητικές απεργίες στις 29-30 Σεπτεμβρίου, 6-7 και 13-14 Οκτωβρίου εξήγγειλε η Ενωση Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική προσφορά της χρεωμένης, όπως αναφέρει, αεροπορικής εταιρίας AXON για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η Ένωση υποστηρίζει ότι η προσφορά τής συγκεκριμένης εταιρίας δεν αγγίζει ούτε καν το μισό του κόστους των νεοαναγερθέντος υποστέγου της τεχνικής υποστήριξης της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2001 - 20:30:30 UTC