Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωθυπουργός-Συνέντευξη Τύπου
  • [02] Επίσκεψη Σημίτη σε περίπτερα της ΔΕΘ.
  • [03] Τούρκοι δουλέμποροι-Καταδίκη
  • [04] Παρών στην κούρσα της διαδοχής δηλώνει ο Ε.Βενιζέλος.
  • [05] Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.
  • [06] Κόμματα-αντιδράσεις
  • [07] Δηλώσεις Κακλαμάνη για τον επικείμενο ανασχηματισμό
  • [08] Συνέντευξη Εβερτ για την υπόθεση της ΔΕΚΑ .

  • [01] Πρωθυπουργός-Συνέντευξη Τύπου

    09/09/2001 14:10:03

    Τη βούλησή του για αναπροσαρμογές και αλλαγές που θα ενδυναμώσουν τη χώρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με την οποία ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του. Ο κ.Σημίτης επανέλαβε ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, απαντώντας σε ερωτήσεις περί διαδοχής.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι το θέμα των ταυτοτήτων έχει κλείσει, ενώ για τον ανασχηματισμό είπε, ότι δεν υπάρχει επετηρίδα ούτε στο κόμμα, ούτε στην κυβέρνηση, αλλά η ζητούμενη ανανέωση θα γίνει στο πλαίσιο της συνέχειας.

    [02] Επίσκεψη Σημίτη σε περίπτερα της ΔΕΘ.

    09/09/2001 13:15:09

    Σε περίπτερα της Διεθνής Εκθεσης Θεσσαλονίκης περιηγήθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τις επισκέψεις του και κατευθύνθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

    Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε περίπτερα δημόσιων οργανισμών, την Ευρώπολη καθώς και το περίπτερο του «Αθήνα-2004 όπου τον υποδέχθηκε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Γιουγκοσλαβικού Ακαδημαϊκού και Ερευνητικού Δικτύου, Ζόραν Γιοβάνοβιτς ο οποίος τον καλωσόρισε από το Βελιγράδι. Στο stand του υπουργείου Οικονομικών, ο κ.Σημίτης ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «taxisnet? και σημείωσε ότι με την βοήθεια της τεχνολογίας, «ο εφιάλτης της φορολογικής ενημερότητας γίνεται μικρότερος.

    [03] Τούρκοι δουλέμποροι-Καταδίκη

    09/09/2001 12:17:32

  • Σε κάθειρξη δέκα χρόνων και χρηματική ποινή 539.000.000 δραχμών για τον καθένα, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας τους τρεις Τούρκους δουλέμπορους που μετέφεραν με σκάφος περίπου 300 Αφγανούς, τους οποίους αποβίβασαν στο Μαντούδι Ευβοίας.

    [04] Παρών στην κούρσα της διαδοχής δηλώνει ο Ε.Βενιζέλος.

    09/09/2001 11:39:41

    Την υποθήκη ότι θα είναι παρών όταν αρχίσει η κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ καταθέτει με συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, για να διευκρινίσει όμως ότι τέτοια σενάρια δεν μπορούν να συζητηθούν πριν από τη λήξη της κυβερνητικής τετραετίαςκαι τις προσεχείς εκλογές.

    Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρεται όμως και στις πρόσφατες ηγετικού χαρακτήρα κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ.Βενιζέλος σημειώνει ότι "η καταγωγή δεν μπορεί να είναι ούτε πλεονέκτημα, ούτε μειονέκτημα" ενώ σπεύδει να προσθέσει με νόημα πως "οι σύγχρονες κοινωνίες είναι πιο αρχαϊκές απ΄ό,τι πολλοί νομίζουν και χρειάζεται προσπάθεια για την επικράτηση πραγματικά νεωτερικών απόψεων".

    [05] Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

    09/09/2001 10:24:28

  • Ισχυρή οικονομία και ισχυρή κοινωνία ίσον ισχυρή Ελλάδα. Αυτή ήταν η κεντρική "εξίσωση", εν είδει "συμβολαίου" με το λαό και τις παραγωγικές δυνάμεις, που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην κεντρική ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ηταν, σκοπίμως, μια ομιλία στρατηγικού χαρακτήρα με ένα σαφή στόχο εν όψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ: Να παρουσιασθεί το όραμα εκσυγχρονισμού της Ελλάδας, με συνεκτικό και εν τέλει πολιτικό τρόπο, ως ρεαλιστικός μονόδρομος στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ταυτόχρονα ως γνήσια μετεξέλιξη του σοσιαλιστικού οράματος για μια δικαιότερη κοινωνία. Η στρατηγική που παρουσίασε ο Κώστας Σημίτης για την τωρινή και τη μελλοντική πορεία της χώρας, έχει τέσσερις άξονες: Τη σταθερότητα της οικονομίας με έμφαση στο χαμηλό πληθωρισμό και τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, την ανάπτυξη με ταυτόχρονη κοινωνική συνοχή, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Εχοντας κατά νου προφανώς την κριτική που ασκείται από τα "αριστερά" (εκτός και εντός του κόμματος του) για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, ο κ.Σημίτης ξεκαθάρισε ότι "οι αρχές μας αυτές δεν είναι υπό διαπραγμάτευση".

    [06] Κόμματα-αντιδράσεις

    09/09/2001 10:24:22

    Από τη ΝΔ ο κ.Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι οι αυτάρεσκες θριαμβολογίες του κ. Σημίτη προφανώς είχαν ως κύριο αποδέκτη το εσωκομματικό του ακροατήριο, εν όψει Συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΚΚΕ ο πρωθυπουργός, μοίρασε απλόχερα τα χρήματα του λαού στην καπιταλιστική εργοδοσία."Ο κ. Σημίτης αυτοεπαινούμενος μονότονα, εξωραϊζει την πραγματικότητα μίας Ελλάδας που παραμένει μακράν ουραγός στην ΕΕ και μιας πολιτικής που αυξάνει τις ανισότητες σε βάρος των ασθενέστερων" τόνισε ο ΣΥΝ.

    [07] Δηλώσεις Κακλαμάνη για τον επικείμενο ανασχηματισμό

    09/09/2001 09:29:00

    Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα προδιαγράψει την προοπτική της επόμενης πορείας για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

    Ο κ.Κακλαμάνης εκτιμά ότι το συνέδριο θα αποτελέσει σταθμό, συνολικά για το κομματικό μας σύστημα, που όπως αναφέρει "έχει εξαντλήσει τα όριά του". Αναγνωρίζει στο Γιώργο Παπανδρέου (ή και σε άλλα στελέχη) "το δικαίωμα και το καθήκον να διεκδικήσει κάποτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ". Κατηγορηματικά όμως, επιμένει ότι ο κ.Σημίτης θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

    Θεωρεί ότι ο κ.Λαλιώτης "έχει τη θέληση και τις δυνατότητες να συμβάλλει αποφασιστικά για την οικοδόμηση νέου κόμματος" από τη θέση του γραμματέα. Για το θέμα των ταυτοτήτων, ο κ.Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι "υπήρξαν κινήσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της εκκλησίας, που ξεπέρασαν το μέτρο".

    Συνιστά να πέσουν οι τόνοι και προτείνει να μην συζητήσουν τώρα ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο, πριν προετοιμαστεί το κλίμα σ`ένα διάλογο μεταξύ υπουργών και επιτροπών της Ιεραρχίας.

    [08] Συνέντευξη Εβερτ για την υπόθεση της ΔΕΚΑ .

    09/09/2001 09:28:54

    Από τους κόλπους της κυβέρνησης διέρρευσε η ύπαρξη εισαγγελικού εγγράφου για την υπόθεση της ΔΕΚΑ. Ο Μ.Εβερτ είναι σαφής αν και -όπως λέει- αυτή τη στιγμή δεν θα πει περισσότερα.

    Στη συνέντευξή του στο "Τύπο της Κυριακής" ο τέως πρόεδρος της ΝΔ απαντά στην επίθεση που δέχθηκε από την κυβέρνηση και προειδοποιεί ότι αργότερα θα πει περισσότερα. Αντιλαμβάνομαι -δηλώνει- τον πανικό της κυβερνήσεως, αλλά ο πανικός αυτός δείχνει το μέγεθος της εμπλοκής τους στην υπόθεση. Και στις μηνυτήριες μου αναφορές αλλά και στην κατάθεσή μου, οι οποίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας, δεν είχαν αναφερθεί ποτέ σε ευθύνες υπουργών ή υφυπουργών. Αναφέρθηκα σε ευθύνες κρατικών λειτουργών. Του προέδρου της ΔΕΚΑ, του προέδρου της Εθνικής, της Αγροτικής και της Εμπορικής. Ο πρόεδρος της ΔΕΚΑ, προκειμένου να μην παραπεμφθεί ενέπλεξε τους υπουργούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 September 2001 - 11:30:23 UTC