Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο αρχηγός της "εταιρίας δολοφόνων" Χ.Παπαδόπουλος
  • [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για το χρηματιστήριο-Εβερτ
  • [03] Παπαντωνίου-"Η ΝΔ μεθοδεύει τη δυσφήμηση της ελληνικής οικονομίας".
  • [04] Εγκαινιάζεται το απόγευμα απο τον πρωθυπουργό η ΔΕΘ
  • [05] Λαλιώτης-Σεισμόπληκτοι-Μνημοσύνο-Συγγενείς.
  • [06] Ολυμπιακή-Σήμερα η δεσμευτική προσφορά
  • [07] Λευκωσία-Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κληρίδη
  • [08] Πειραιάς - Εγκαταλείφθηκε πλοίο λόγω βλάβης
  • [09] Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής
  • [10] Χριστόδουλος-Σερβία .
  • [11] Λαθρομετανάστες .

  • [01] Συνελήφθη ο αρχηγός της "εταιρίας δολοφόνων" Χ.Παπαδόπουλος

    07/09/2001 13:19:51

  • Συνελήφθη ο εγκέφαλος της "εταιρίας δολοφόνων" Χρήστος Παπαδόπουλος, δραπέτης των φυλακών και καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Παπαδόπουλος συνελήφθη σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης, απέναντι απο τα δικαστήρια. Από την αστυνομία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η σύλληψη, αλλά αναμένονται ανακοινώσεις, καθώς και η προσαγωγή του στον εισαγγελέα, τις επόμενες ώρες. Ο Παπαδόπουλος, είχε αποδράσει κάνοντας χρήση άδειας που είχε πάρει από τις φυλακές.

    [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για το χρηματιστήριο-Εβερτ

    07/09/2001 13:19:45

  • Την οξεία αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η ενέργεια του Μιλτιάδη Εβερτ, να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής αποκαλύπτοντας έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας στον κ.Κακλαμάνη, σχετικά με το Χρηματιστήριο. Κυβερνητικοί κύκλοι έθεσαν το ερώτημα απο πού πληροφορήθηκε ο κ.Εβερτ για το θέμα το οποίο γνώριζε μόνον ο πρόεδρος της Βουλής και ο εισαγγελέας. Οι ίδιες πηγές τόνισαν οτι ο κ.Εβερτ εκθέτει τον πληροφοριοδότη του, σε μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Οι κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν επίσης οτι την πρακτική αυτή φαίνεται να ενισχύουν όργανα της δικαιοσύνης που φαίνεται να παίζουν πολιτικά παιγνίδια. Ο κ.Εβερτ, μετά την επίσκεψη στον πρόεδρο της Βουλής δήλωσε οτι είναι προφανές πως απο την ανάκριση προκύπτουν ευθύνες κατά του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών και των αρμόδιων υπουργών. Για "τεράστιες και δεδομένες ευθύνες του πρωθυπουργού στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου", κάνει λόγο και η ΝΔ.

    [03] Παπαντωνίου-"Η ΝΔ μεθοδεύει τη δυσφήμηση της ελληνικής οικονομίας".

    07/09/2001 13:19:38

  • Η ΝΔ επενδύει πολιτικά με το να πλήξει το Χρηματιστήριο και είναι πιθανόν ή φανερό οτι ελάχιστοι ευτυχώς δικαστικοί λειτουργοί διευκολύνουν πολιτικά παιχνίδια", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Παπαντωνίου πρόσθεσε οτι η ΝΔ "μεθοδεύει τη δυσφήμηση της ελληνικής οικονομίας". Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Παρουσίασε το νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Ο κ.Παπαντωνίου είπε οτι το σχέδιο νόμου προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις, κινητρα και απαλλαγές για τις επιχειρήσεις και οι διατάξεις του αποβλέπουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος.

    [04] Εγκαινιάζεται το απόγευμα απο τον πρωθυπουργό η ΔΕΘ

    07/09/2001 13:19:32

  • Στα εγκαίνια της 66-ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος φθάνει το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου. Αύριο, ο κ.Σημίτης αναμένεται να προσδιορίσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το επόμενο έτος. Ωστόσο, η φετινή Εκθεση Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να μεταβληθεί σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Συνδικαλιστικοί και άλλοι τοπικοί φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις. Υψηλούς τόνους στην αντιπαράθεση δίνει και η ΝΔ, που τυπικά μεν θα δώσει το «παρών στα εγκαίνια δια των κ.κ. Αλογοσκούφη και Σαλαγκούδη, θα απουσιάσουν όμως οι τοπικοί βουλευτές της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις και κατηγόρησε ότι η απόφαση για την πραγματοποίησή τους είναι αποτέλεσμα μιας ετερόκλητης συμμαχίας, τα μέλη της οποίας δεν έχουν τίποτε κοινό παρά μόνο την επιδίωξη για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

    [05] Λαλιώτης-Σεισμόπληκτοι-Μνημοσύνο-Συγγενείς.

    07/09/2001 13:19:26

  • Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα ανθρώπινα θύματα του σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 ζήτησαν επιτακτικά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, οι συγγενείς των θυμάτων κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης που τελέστηκε το πρωί στο Μενίδι. "Η κυβέρνηση είναι μαζί σας, αλλά άλλο δικαιοσύνη και άλλο κυβέρνηση", τους απάντησε ο κ.Λαλιώτης, διευκρινίζοντας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει στείλει ήδη ως όφειλε στη δικαιοσύνη 27 φακέλλους με τα πορίσματα για τα αίτια κατάρρευσης των κτισμάτων στα οποία υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

    [06] Ολυμπιακή-Σήμερα η δεσμευτική προσφορά

    07/09/2001 13:19:19

  • Δυναμικά ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση της εξαγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο όμιλος των Αυστραλών, στον οποίο συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης και Αγγελόπουλος, οι πιλότοι της Ολυμπιακή και δύο ακόμη Ελληνες επιχειρηματίες, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά. Σήμερα όμως αναμένεται να ανακοινωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς η δεσμευτική επιστολή της εταιρίας Αxon Airlines για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [07] Λευκωσία-Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κληρίδη

    07/09/2001 13:19:10

  • "Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής", τόνισε, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντησή του, το πρωί στη Λευκωσία, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, στον οποίο μετέφερε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση του Ελσίνκι. "Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση", ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, "θα τοποθετήσει το εθνικό μας θέμα σε άλλη τροχιά". Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έφθασε χθες το βράδυ στην Κύπρο για επαφές με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία έπειτα από πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

    [08] Πειραιάς - Εγκαταλείφθηκε πλοίο λόγω βλάβης

    07/09/2001 13:18:57

  • Λόγω εισροής υδάτων, εγκαταλείφθηκε τα ξημερώματα απο το πλήρωμά του, δύο Ελληνες και πέντε Ουκρανούς ναυτικούς, το με σημαία Καμπότζης μότορσιπ "Λιν" το οποίο με φορτίο χαλκού έπλεε 14 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάφου. Ο Ελληνας πλοίαρχος Ιορδάνης Σιδηρόπουλος, 50 χρόνων, ο Β' μηχανικός Θ. Ηλιόπουλος 44 χρόνων και οι αλλοδαποί ναυτικοί παραλήφθηκαν σώοι απο σκάφος της κυπριακής ακτοφυλακής που τους αποβίβασε στη στεριά. Το καμποτζιανό μικρό φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει απο την Κύπρο με τελικό προορισμό την Κόρινθο.

    [09] Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής

    07/09/2001 13:18:44

  • Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το πρωί σε δασική περιοχή στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η ύφεση της πυρκαγιάς οφείλεται κυρίως στο ότι ελαττώθηκε η ένταση των ανέμων. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 360 πυροσβέστες με 47 οχήματα καθώς και 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, που από τα χαράματα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις ειδικού υγρού. Από τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι η φωτιά έχει κατακάψει εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους και ελαιοκαλλιεργειών.

    [10] Χριστόδουλος-Σερβία .

    07/09/2001 09:09:48

    Πολυήμερη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Σερβίας, πραγματοποιεί από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος θα επιστρέψει στην Αθήνα στο τέλος της προσεχούς εβδομάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει επαφές με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες, αλλά και τους πολιτικούς και θα ανταλλάξουν απόψεις για την ειρηνική συμβίωση των λαών που υπάρχουν σήμερα στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

    [11] Λαθρομετανάστες .

    07/09/2001 09:09:41

    Στους 268 ανήλθε ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν στην παραλία του Μαντουδίου της Εύβοιας, όπου τους μετέφερε

    "δουλεμπορικό" σκάφος με τουρκικό πλήρωμα. Από τα 268 άτομα 14 είναι γυναίκες και 13 παιδιά. Εναντίον τους δεν θα ασκηθεί δίωξη αλλά ξεκίνησαν ήδη οι διαδιασίες απελάσής τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2001 - 11:30:31 UTC