Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή-Οριστικοποιήθηκε το πακέτο μέτρων της κοινωνικής
  • [02] Συνάντηση Ευθυμίου με επιτροπή Ιεραρχών
  • [03] Για σπατάλες και κακοδιαχείρηση κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κ.Καραμανλής
  • [04] Στις φυλακές οδηγήθηκε ο Παναγιώτης Κράμπης
  • [05] Στην Κύπρο ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [06] Επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο
  • [07] Πρωθυπουργός-ΔΕΘ .
  • [08] Ταυτότητες .
  • [09] ΝΔ .
  • [10] Επίσκεψη Ζοσπέν .
  • [11] Γερμανικές αποζημιώσεις .
  • [12] Κηδεύεται σήμερα ο Μιχάλης Δερτούζος.

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή-Οριστικοποιήθηκε το πακέτο μέτρων της κοινωνικής πολιτικής

    04/09/2001 13:15:54

  • Το πακέτο μέτρων της κοινωνικής πολιτικής, που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, οριστικοποίησε στη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον κ.Σημίτη. Τα μέτρα θα αφορούν την τριετία μέχρι το 2004 και θα στοχεύουν στην ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων και στη στήριξη των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. Παραμένει εξάλλου ο στόχος της μείωσης της ανεργίας και της αύξησης της απασχόλησης.

    [02] Συνάντηση Ευθυμίου με επιτροπή Ιεραρχών

    04/09/2001 13:15:47

  • Με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου συναντήθηκε το πρωί η επιτροπή Ιεραρχών για το θέμα των ταυτοτήτων. Μετά τη συνάντηση που κράτησε μιάμιση ώρα ο κ.Ευθυμίου επανέλαβε ότι το θέμα έχει κλείσει. Επισήμανε ότι υπάρχει πλέγμα σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, που αφορά θέματα όπως αυτά της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης,της δικαιοσύνης και της περιουσίας, για τα οποία όπως είπε, μπορεί να γίνει γόνιμος διάλογος. Τόνισε ότι το θέμα των ταυτοτήτων δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε επίκεντρο των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας. Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει συνάντηση πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου είπε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αλλά χρειάζεται προπαρασκευή. Στο μεταξύ, συνεδριάζει από το πρωί στη Μονή Πετράκη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με τη νέα σύνθεσή της.

    [03] Για σπατάλες και κακοδιαχείρηση κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κ.Καραμανλής

    04/09/2001 13:15:40

  • Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδρίασαν το πρωί οι συντονιστές των ομάδων των διαρκών επιτροπών της ΝΔ. Στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη σύνθεση των συντονιστών με τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τους. Σε ομιλία του ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλες, κακοδιαχείριση και διαφθορά και ότι συντάσσει πλασματικούς προϋπολογισμούς. Εκανε λόγο για μεγάλο κρυφό χρέος του ευρύτερου δημόσιου τομέα και μίλησε για πολιτική απάτη και έγκλημα σχετικά με το χρηματιστήριο.

    [04] Στις φυλακές οδηγήθηκε ο Παναγιώτης Κράμπης

    04/09/2001 13:15:33

  • Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε, ο Παναγιώτης Κράμπης, που φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός στις δολοφονίες του επιχειρηματία, Γιώργου Νικολαϊδη και της φίλης του, Σούλας Καλαθάκη, το Νοέμβριο του 1997. Ο Κράμπης, ο οποίος εκδόθηκε χθες από τη Βρετανία, ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα για τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζει στην υπόθεση Νικολαϊδη - Καλαθάκη, αλλά και για τις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκκρεμούν σε βάρος του για υποθέσεις πλαστογραφίας και ακάλυπτων επιταγών. Εξω από το εισαγγελικό γραφείο ο Παναγιώτης Κράμπης υποστήριξε πως είναι αθώος.

    [05] Στην Κύπρο ο Γιώργος Παπανδρέου

    04/09/2001 13:15:25

  • Η εξέλιξη της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού και η ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου, είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα και αύριο στη Μεγαλόνησο, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου πραγματοποιείται σε μια στιγμή που η κινητικότητα στο Κυπριακό εντείνεται λόγω της νέας προσπάθειας του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν για την επανέναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Σήμερα, ο ειδικός σύμβουλος του κ.Ανάν, Αλβάρο ντε Σότο θα έχει νέες συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, αν και μέχρι τώρα δεν έχει λάβει τη ρητή συγκατάθεση του τουρκοκύπριου ηγέτη για επανάληψη του διαλόγου. Στο μεταξύ, αρχίζει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η συζήτηση της έκθεσης του εισηγητή για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο

    04/09/2001 13:15:15

  • Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η 21η μεταμόσχευση καρδιάς σε 42χρονο ασθενή από την Κρήτη. Ο λήπτης έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια μετά από έμφραγμα πριν από 18 μήνες. Η μετεγχειρητική πορεία του εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά. Ο δότης, ηλικίας 17 ετών, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" και ήταν θύμα τροχαίου.

    [07] Πρωθυπουργός-ΔΕΘ .

    04/09/2001 09:04:46

    Το πακέτο των μέτρων της κοινωνικής πολιτικής, που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, οριστικοποιεί σήμερα η κυβερνητική επιτροπή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις. Χθες ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, τα οποία του εξέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Το κλίμα και στις δύο συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα θετικό.

    [08] Ταυτότητες .

    04/09/2001 09:04:40

    Συνάντηση του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου με την επιτροπή των Ιεραρχών για το θέμα των ταυτοτήτων,πραγματοποιείται σήμερα. Επίσης σήμερα συνεδριάζει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τη νέα σύνθεσή της.

    [09] ΝΔ .

    04/09/2001 09:04:33

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζουν οι Συντονιστές των Ομάδων Διαρκών Επιτροπών της ΝΔ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη των Συντονιστών με τους υπεύθυνους των Τομέων και τους αναπληρωτές υπεύθυνους Τομέων.

    [10] Επίσκεψη Ζοσπέν .

    04/09/2001 09:04:27

    Επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ο πρωθυπουργός θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Ζοσπέν ιδιωτικό δείπνο το βράδυ της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν συνομιλίες οι οποίες αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.

    [11] Γερμανικές αποζημιώσεις .

    04/09/2001 09:04:21

    Συζητείται σήμερα η έφεση του γερμανικού δημοσίου κατά της απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τον πλειστηριασμό ακινήτων για πολεμικές αποζημιώσεις, που ζητούν θύματα της ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αφορά τα ακίνητα, στα οποία στεγάζονται το Ιντστιτούτο "Γκαίτε" και η Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή.

    [12] Κηδεύεται σήμερα ο Μιχάλης Δερτούζος.

    04/09/2001 09:04:14

    Κηδεύεται σήμερα από το Α΄νεκροταφείο Αθηνών ο κορυφαίος Ελληνας καθηγητής της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ Μιχάλης Δερτούζος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τους οικείους του Μιχάλη Δερτούζου, τονίζει ότι δίκαια χαρακτηρίστηκε ως προφήτης της Πληροφορικής και επιστήμονας του Νέου Διαφωτισμού, που έθεσε την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2001 - 11:31:17 UTC