Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτέλεση Προϋπολογισμού-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Σ.Χάσικου.
  • [03] Ρυμουλκήθηκε πλοίο με "μπλάκ-άουτ".
  • [04] Αρχιεπίσκοπος-Συναντήσεις μητροπολιτών.
  • [05] Ομιλία Σημίτη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [06] Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 4.853 εκπαιδευτικών.
  • [07] Πρόεδρος Βουλής-Ράλλης-Χριστόδουλος .
  • [08] Κυβέρνηση-Οικονομία .
  • [09] Γ΄Λυκείου- Κοινωνιολογία .

  • [01] Εκτέλεση Προϋπολογισμού-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    31/08/2001 13:28:25

    Ο προϋπολογισμός εκτελείται απολύτως κανονικά, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ.Ρέππας, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού φθάνουν το 9% έναντι επιδίωξης 8% και οι πρωτογενείς δαπάνες το 7,7% έναντι 7,9%.

    [02] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Σ.Χάσικου.

    31/08/2001 13:16:05

    Απομακρυσμένο αλλά υπαρκτό χαρακτήρισαν το ενδεχόμενο μιας κρίσης με την Τουρκία, ενόψει της ένταξης της Κυπρου στην ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μετά απο συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. Οι υπουργοί, διαβεβαίωσαν ότι οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται στενά και λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.

    [03] Ρυμουλκήθηκε πλοίο με "μπλάκ-άουτ".

    31/08/2001 13:10:52

    Στο Ηράκλειο της Κρήτης ρυμουλκήθηκε το οχηματαγωγό πλοίο "Αγία Γαλήνη", το οποίο με 61 φορτηγά αυτοκίνητα και 28 επιβάτες-οδηγούς έμεινε ακυβέρνητο αργά χθες το βράδυ λόγω "μπλάκ άουτ" των μηχανών του, ενώ έπλεε 30 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, απ΄όπου είχε αποπλεύσει για τον Πειραιά.

    [04] Αρχιεπίσκοπος-Συναντήσεις μητροπολιτών.

    31/08/2001 13:01:38

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλώντας το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, στην Αθήνα ζήτησε συσπείρωση των πιστών γύρω από την Εκκλησία, την οποία χαρακτήρισε ως τελευταία μας καταφυγή. Στο μεταξύ, Η επιτροπή μητροπολιτών για το θέμα των ταυτοτήτων συναντήθηκε το πρωί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ.Σκανδαλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η στάση του προέδρου της Δημοκρατίας έκλεισαν οριστικά ένα θέμα, το οποίο ταλάνισε, όπως είπε, τη χώρα και το λαό μας για έναν ολόκληρο χρόνο. Η επιτροπή Μητροπολιτών συναντήθηκε στη συνέχεια διαδοχικά με τους προέδρους του ΔΗΚΚΙ Δ.Τσοβόλα και της ΠολΑν Α.Σαμαρά.

    [05] Ομιλία Σημίτη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    31/08/2001 12:56:04

    Η οικονομική ανάπτυξη, η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους και η ολόπλευρη ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας, είναι οι κύριοι στόχοι έως το 2004, όπως τους προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας το πρωί στις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Προχωράμε, είπε, σε ένα συνέδριο σύνθεσης, ενότητας και νικηφόρας προοπτικής και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την πραγμάτωση των καθαρών στόχων του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι μόνο μια ισχυρή, ασφαλής και σταθερή οικονομία είναι το μέσο για να καλύψει η Ελλάδα την απόσταση που τη χωρίζει απο τους εταίρους της την επόμενη δεκαετία.

    [06] Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 4.853 εκπαιδευτικών.

    31/08/2001 12:50:29

    Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 4.853 εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων, οι οποίοι διορίζονται από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι και Καθηγητές θα πρέπει να παρουσιαστούν από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όπου διορίζονται.

    [07] Πρόεδρος Βουλής-Ράλλης-Χριστόδουλος .

    31/08/2001 09:10:24

    Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω λέξη απ΄όσα σαφή και σοφά είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον αρχιεπίσκοπο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής κ.Κακλαμάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τους ιεράρχες για τις ταυτότητες. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επαίνεσε για τη στάση που τήρησε, απέναντι στον κ. Χριστόδουλο, ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. Στο μεταξύ, ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι ο λαός βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία και όσο βάλλουν κάποιοι εναντίον της αυτή μεγαλύνεται.

    [08] Κυβέρνηση-Οικονομία .

    31/08/2001 09:10:17

    Ο υπό κατάρτιση προϋπολογισμός του 2002, οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ και η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους κκ Παπαντωνίου, Δρύ και Χριστοδουλάκη. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της εντός ΟΝΕ εποχής, εκτίμησε ότι το 2002 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι διπλάσιος του μέσου όρου της ΕΕ, το δημόσιο χρέος θα μειωθεί και ο πληθωρισμός θα συγκρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι συζητήθηκαν θέματα ενέργειας αποκρατικοποιήσεων και Τουρισμού.

    [09] Γ΄Λυκείου- Κοινωνιολογία .

    31/08/2001 09:10:11

    Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, επανέρχεται στο πρόγραμμα της Γ τάξης του Ενιαίου Λυκείου το μάθημα της Κοινωνιολογίας, το οποίο θα αντικαταστήσει το διδασκόμενο σήμερα μάθημα Γενικής Παιδείας

    "Ιστορία των Επιστημών και της Τεχνολογίας", που γίνεται μάθημα επιλογής. Ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση τα μαθήματα επιλογής της Β και Γ Λυκείου να είναι κοινά και για τις τρείς κατευθύνσεις. Με την ίδια απόφαση αυξάνεται κατά, μία ώρα, η διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας στην Α' τάξη του Ενιαίου Λυκείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 August 2001 - 11:30:27 UTC