Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργασίες στην οδό Βασ. Σοφίας.
  • [02] Τσιγγάνοι-απαγωγή.
  • [03] Δίδακτρα-πλαφόν σε αυξήσεις τιμών.
  • [04] Μητσοτάκης-Ταυτότητες.
  • [05] Οικονομία-Σύσκεψη Σημίτη-Παπαντωνίου.
  • [06] Στεφανόπουλος-αρχιεπίσκοπος .
  • [07] Κυβέρνηση-ΝΔ-Ταυτότητες .
  • [08] ΠΑΣΟΚ-ΕΓ .
  • [09] Ελλάδα-ΠΓΔΜ .
  • [10] Πρόγραμμα Σημίτη .

  • [01] Εργασίες στην οδό Βασ. Σοφίας.

    30/08/2001 13:28:54

    Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες για τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα από τη λεωφόρο Μεσογείων ως τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί.

    [02] Τσιγγάνοι-απαγωγή.

    30/08/2001 13:27:41

    Τσιγγάνοι απήγαγαν τα ξημερώματα με την απειλή όπλων ένα κοριτσάκι 2,5 ετών από τον καταυλισμό τσιγγάνων στη Θήβα. Οι πέντε δράστες συνελήφθησαν το πρωί στα Ανω Λιόσια, στην Αθήνα, ενώ η μικρή είναι καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω απο την απαγωγή βρίσκεται ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κρατείται στη φυλακή, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και φέρεται ότι ζήτησε απο συγγενείς του να απαγάγουν την κόρη του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του, η οποία, όπως ισχυρίζεται, τον απατούσε.

    [03] Δίδακτρα-πλαφόν σε αυξήσεις τιμών.

    30/08/2001 13:26:29

    Πλαφόν 3,5% στις αυξήσεις των διδάκτρων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ανακοίνωσε για τη νέα σχολική χρονιά η υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη. Επίσης η κ. Αποστολάκη ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους εμπόρους για σταθερότητα των τιμών στα σχολικά είδη.

    [04] Μητσοτάκης-Ταυτότητες.

    30/08/2001 12:50:46

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη λύπη του, γιατί, όπως σημειώνει, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να αξιοποιήσει το προσωπικό και το θεσμικό του κύρος για να προκαλέσει ύφεση και διάλογο μεταξύ της εκκλησίας και της κυβέρνησης έριξε λάδι στη φωτιά. Πυροδότησε, τόνισε, μια νέα περίοδο έντασης, που συνοδεύτηκε απο χυδαίες επιθέσεις εναντίον του αρχιεπισκόπου.

    [05] Οικονομία-Σύσκεψη Σημίτη-Παπαντωνίου.

    30/08/2001 12:48:17

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε το πρωί σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αντικείμενο τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2002 και τις τελευταίες λεπτομέρειες των εξαγγελιών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. O υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε ότι η πορεία της οικονομίας είναι καλή και η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της εντός ΟΝΕ εποχής. Τόνισε ότι και το 2002 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι διπλάσιος του μέσου όρου της ΕΕ, το δημόσιο χρέος θα μειωθεί και ο πληθωρισμός θα συγκρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

    [06] Στεφανόπουλος-αρχιεπίσκοπος .

    30/08/2001 08:58:54

    Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση του κ. Στεφανόπουλου με τον αρχιεπίσκοπο. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος δικαίου και ότι οι εκτός νομοθετημένης διαδικασίας συλλεγείσες υπογραφές δεν είναι δυνατόν να ανατρέψουν τις διατάξεις του Συντάγματος.

    [07] Κυβέρνηση-ΝΔ-Ταυτότητες .

    30/08/2001 08:58:48

    Συνταγματική ανωμαλία θα ήταν οποιαδήποτε πρωτοβουλία σχετική με τις ταυτότητες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η πολιτική που ακολουθεί στο θέμα είναι πολιτική ανεμόμυλου και ότι όταν η ΝΔ δεν σιωπά αλλάζει θέση και δεν έχει πολιτική. Η ΕΕ επισημαίνει ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την αναφορά του Θρησκεύματος στο εθνικό Δελτίο Ταυτότητος, ενέργεια που τηρείται από όλα τα κράτη - μέλη της.

    [08] ΠΑΣΟΚ-ΕΓ .

    30/08/2001 08:58:41

    Στις θέσεις, που θα υποβληθούν προς συζήτηση και έγκριση στη διήμερη σύνοδο της ΚΕ, που αρχίζει αύριο, κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει με συνέπεια την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα και όπου υπάρξει ανάγκη για αλλαγές αυτές να γίνουν. Αξονες των πολιτικών θέσεων είναι ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, νέο κοινωνικό κράτος με ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες και νέο μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης,πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    [09] Ελλάδα-ΠΓΔΜ .

    30/08/2001 08:58:35

    Η διατήρηση των διεθνών συνόρων αποτελεί εθνικό συμφέρον και η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε οποιαδήποτε αναθεωρητική πολιτική στα Βαλκάνια, δήλωσε ο υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της βουλής για τη συμμετοχή της Ελληνικής Δύναμης στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση συλλογής οπλισμού των αλβανών ανταρτών στην ΠΓΔΜ. Ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Αντωνακόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα την ελληνική δύναμη που εδρεύει στο Κρίβολακ.

    [10] Πρόγραμμα Σημίτη .

    30/08/2001 08:58:29

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει το πρωί συνεργασία με τους υπουργό και υφυπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Δρύ με τη συμμετοχή και των συνεργατών του πρωθυπουργού. Ακολούθως με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη, όπου θα εξεταστούν θέματα του υπουργείου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2001 - 11:30:28 UTC