Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στα Λαγκαδάκια Ζακύνθου.
  • [02] Είχαν στήσει "μηχανή" με παράνομο στοίχημα.
  • [03] Επεσε σε τζαμαρία και υπέκυψε στα τραύματά του.
  • [04] Σώοι οι επιβαίνοντες φουσκωτής λέμβου που ανατράπηκε στο Σούνιο
  • [05] Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ροδόπη και Αρκαδία
  • [06] Ομαδική φυγή απο τα αστικά κέντρα για διακοπές
  • [07] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου."Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής είναι

  • [01] Πυρκαγιά στα Λαγκαδάκια Ζακύνθου.

    05/08/2001 12:44:33

    Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 10.30 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λαγκαδάκια σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου.

    Για την αντιμετώπιση της φωτιάς έχουν σπεύσει επιτόπου 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενω συμμετέχουν δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο με συνεχείς ρίψεις νερού. Οπως έγινε γνωστό δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

    Υπο έλεγχο ήταν και οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει σε δασικές περιοχές στην Κροβίλη Ροδόπης και του Δήμου Φαλεσίας Αρκαδίας, όπου παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

    [02] Είχαν στήσει "μηχανή" με παράνομο στοίχημα.

    05/08/2001 12:43:20

    Παράνομο στοίχημα (Book) σχετικά με τα αποτελέσματα αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ "Πάμε Στοίχημα" είχαν στήσει δύο άτομα που συνελήφθησαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Σπύρου Μερκούρη 25, στο Παγκράτι.

    Χθες το βράδυ αστυνομικοί του τμήματος παιγνίων της Ασφάλειας Αττικής έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα όπου συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη Αναστάσιο Λάριο του Νικολάου και τονδιοργανωτή του παιχνιδιού Γεώργιο Κώνστα του Διονυσίου.

    Οι δυο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας μια φωτοτυπία του κουπονιού της κυπριακής εταιρίας στοιχημάτων "COSMOS SPORTS BETTING" με ημερομηνία 4/8/2001 διεξήγαγαν για λογαριασμό τους και σε μεγάλο κύκλο προσώπων παράνομο στοίχημα σχετικά με τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων που περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο κουπόνι.

    Στο διαμέρισμα είχαν μια συσκευή φαξ απο την οποία έπαιρναν απο τους παίκτες τα στοιχήματα.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 λευκές κόλλες του φαξ στις οποίες αναγράφονταν ποδοσφαιρικές ομάδες, πονταρίσματα, ημερομηνία 4/8/2001 και κωδικοποιημένα ονόματα παικτών, ενα κουπόνι σε φωτοτυπία της κυπριακής εταιρίας, δυο ημερολόγια-βιβλία του 2000 και 2001, στα οποία αναγράφονταν επίσης κωδικοποιημένα ονόματα παικτών, ενα επίσημο κουπόνι του "Πάμε Στοίχημα" του ΟΠΑΠ, μια κατάσταση με ονοματεπώνυμα και αριθμούς λογαριασμών τραπεζών, αποδείξεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων ατόμων συνολικού ποσού 74.362.000 δραχμών και συνολικό ποσό 660.000 δραχμών.

    Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

    [03] Επεσε σε τζαμαρία και υπέκυψε στα τραύματά του.

    05/08/2001 12:43:14

    Τραγικό θάνατο βρήκε τη νύχτα ο 64χρονος Θεοφάνης Σαρίδης του Νικολάου, στο Παγκράτι Αττικής, όταν για άγνωστο λόγο έπεσε πάνω σε τζαμαρία καφενείου και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου λίγο αργότερα πέθανε.

    Προανάκριση για το περιστατικό κάνει το αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου.

    [04] Σώοι οι επιβαίνοντες φουσκωτής λέμβου που ανατράπηκε στο Σούνιο

    05/08/2001 12:42:08

    Αίσιο τέλος είχε χθες η περιπέτεια δυο ανδρών και μιας γυναίκας, όταν η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν, ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σουνίου.

    Περιπολικό του ΛΣ που έσπευσε επιτόπου περισυνέλεξε σώους τους Διονύση Δεσποτόπουλο, 49 ετών, χειριστή του σκάφους, την Ελενα Γιαλέλη, 23 ετών και τον Ευάγγελο Κρεμμυδά, 31 ετών, που είχαν αναχωρήσει στις 7.30 το απόγευμα απο το λιμανάκι Κερατέας.

    Οι παραπάνω μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν για τα σπίτια τους.

    [05] Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ροδόπη και Αρκαδία

    05/08/2001 09:02:48

    Υπο έλεγχο τέθηκαν στις 6 το πρωί οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθές το απόγευμα σε δασικές περιοχές στην Κροβίλη Ροδόπης και σε περιοχή του Δήμου Φαλεσίας του νομού Αρκαδίας.

    Στις κατασβέσεις και των 2 πυρκαγιών συμμετείχαν συνολικά 40 οχήματα με 190 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα, 10 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

    Οι δυνάμεις παραμένουν επι τόπου για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης των πυρκαγιών.

    [06] Ομαδική φυγή απο τα αστικά κέντρα για διακοπές

    05/08/2001 09:02:41

    Κατά κύματα και με κάθε μέσο, εγκαταλείπουν οι αδειούχοι του Αυγούστου την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

    Απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, έχουν προγραμματιστεί συνολικά για σήμερα 50 δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

    Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    Απο την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί 18 άτομα σκοτώθηκαν και 188 τραυματίστηκαν σε 138 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

    [07] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου."Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής είναι λάθος".

    05/08/2001 09:02:34

    Με το αίτημα για αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής σαν πολιορκητικό κριό θα δώσει τη μάχη του συνεδρίου ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δηλώνει σαφώς οτι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής είναι λάθος. Ξεκαθαρίζει οριστικά οτι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει οτι οτι σε περίπτωση εκλογικής ήττας θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Εστιάζει όλη την προσπάθειά του στο να διαμορφώσει μια δυναμική νέων πλειοψηφιών. Επίσης αμφισβητεί τις θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 August 2001 - 11:30:20 UTC