Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκύρος-αποκατάσταση ζημιών.
  • [02] Εξοδος-Εκδρομείς Αυγούστου
  • [03] Επαναπατρισμός Σιδεριάδη
  • [04] ΠΑΣΟΚ-άνοιγμα στην κοινωνία
  • [05] Χρηματισμός εφοριακών
  • [06] Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις
  • [07] Υγεία Καζαντζίδη
  • [08] Νέα επίθεση Καραμανλή στο Σημίτη

  • [01] Σκύρος-αποκατάσταση ζημιών.

    28/07/2001 10:27:44

    Επισπεύδονται οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στη Σκύρο. Με υπουργική αποφαση η περιοχή χαρακτηρίστηκε σεισμόπληκτη, προκειμένου να αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων. Το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, μετά τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο, αντιμετωπίζεται προς το παρόν με υδροφόρα καράβια. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών. Εχουν ελεγχθεί 148 σπίτια από τα οποία τρία κρίθηκαν κατεδαφιστέα, 44 επισκευάσιμα και 101 κατοικίσημα.

    [02] Εξοδος-Εκδρομείς Αυγούστου

    28/07/2001 10:27:37

    Από νωρίς άρχισε και σήμερα το νέο κύμα φυγής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, για τις Αυγουστιάτικες διακοπές. Η κίνηση στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς προβλήματα, αλλά δεν αποκλείεται μετά το μεσημέρι η τροχαία να θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα. Αυξημένη είναι από το πρωί και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου μέχρι αύριο έχουν προγραμματιστεί 145 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    [03] Επαναπατρισμός Σιδεριάδη

    28/07/2001 10:27:31

    Στην Αθήνα έφτασε χτες το απόγευμα ο 25χρονος Ελληνας διαδηλωτής Παναγιώτης Σιδεριάδης, ο οποίος είχε συλληφθεί στα επεισόδια της Γένοβας και είχε νοσηλευτεί φρουρούμενος στο νοσομείο της πόλης, καθώς υπεβλήθη σε εγχείριση σκωληκοειδίτιδας. Ο Σιδεριάδης περιέγραψε τις συνθήκες σύλληψής του, στον καταυλισμό που έμενε, σημειώνοντας ότι 5 καραμπινιέροι τον κτυπούσαν χωρίς λόγο επί 20 λεπτά.

    [04] ΠΑΣΟΚ-άνοιγμα στην κοινωνία

    28/07/2001 10:27:25

    Σε διορθωτικές κινήσεις στην κυβερνητική πολιτική θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σημείωσε πώς αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους επισπεύδεται η διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Οι κινήσεις αυτές αναμένονται να καταγράφονται και στο πακέτο των κοινωνικών μέτρων που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και το οποίο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει και φορολογικές ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

    [05] Χρηματισμός εφοριακών

    28/07/2001 10:27:18

    Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο εφοριακοί, η Σταυρούλα Κάτσου 54 ετών και η Αθηνά Θεοδωρακοπούλου 39 ετών, υπάλληλοι της ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια γυναίκα από την Κύπρο, την οποία ενημέρωσαν ψευδώς ότι χρωστάει φόρους 18 εκατ. δρχ από τη μεταβίβαση δύο ακινήτων στο σύζυγό της και της πρότειναν να κλείσουν την υπόθεση απαιτώντας για το σκοπό αυτό τρία εκατομμύρια δραχμές. Η γυναίκα το κατήγγειλε στην αστυνομία, άνδρες της οποίας προσημείωσαν τα χρήματα και οι δύο εφοριακοί συνελήφθησαν.

    [06] Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις

    28/07/2001 10:27:12

    Τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις με τα νέα αφορολόγητα κλιμάκια, παρέχει σε χιλιάδες φορολογούμενους, το υπουργείο οικονομικών με την παράταση υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς-δωρεών και γονικής παροχής. Η προθεσμία αυτή παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να φορολογηθούν με τις νέες κλίμακες και αφορολόγητα ποσά που ισχύουν σήμερα και όχι με τις παλαιές κλίμακες που επιφέρουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

    [07] Υγεία Καζαντζίδη

    28/07/2001 10:27:06

    Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι γιατροί, αλλά και οι φίλοι του λαϊκού βάρδου, που τον επισκέπτονται, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται στην Αθήνα ο έλληνας γιατρός Νίκος Ζαμπόγλου, που τον παρακολουθούσε και στο νοσοκομείο της Γερμανίας.

    [08] Νέα επίθεση Καραμανλή στο Σημίτη

    28/07/2001 10:27:00

    Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος από τη Σάμο που βρίσκεται εξαπέλυσε προσωπική επίθεση με σκληρές εκφράσεις στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι ασκεί μικροκομματική πολιτική για να δυναμιτίσει το ήρεμο πολιτικό κλίμα και να διχάσει τον λαό και τον χαρακτήρισε πρωθυπουργό του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, των φόρων και της ανεργίας. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για αδιαφορία και αναλγησία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 July 2001 - 11:30:23 UTC