Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη και δεύτερος Ελληνας διαδηλωτής
  • [02] Aναχώρησαν απο τη Γένοβα οι περισσότεροι διαδηλωτές
  • [03] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της G8
  • [04] Εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια
  • [05] Εισβολή των Καραμπινιέρων στην έδρα του κοινωνικού

  • [01] Συνελήφθη και δεύτερος Ελληνας διαδηλωτής

    22/07/2001 14:07:33

    Στη σύλληψη ενός ακόμα Ελληνα διαδηλωτή προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

    Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σιδεριάδη, ηλικίας 24 με 25 ετών, ο οποίος συνελήφθη στη Γένοβα για αντίσταση κατά της αρχής.

    Σημειώνεται οτι στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας συνελήφθη και ο 35χρονος Περούλης Σακελλαρίδης απο το Νίσυρο, που κρατείται στις φυλακές της Παβίας.

    Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της ιταλικής πρεσβείας σχετικά με την παρουσία Ελλήνων διαδηλωτών με επικίνδυνα όπλα στην Ανγκόνα.

    [02] Aναχώρησαν απο τη Γένοβα οι περισσότεροι διαδηλωτές

    22/07/2001 12:17:24

  • Αιφνιδιαστική εισβολή στο κέντρο τύπου του Κοινωνικού Φόρουμ της Γένοβας πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα η ιταλική αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα και τουλάχιστον 15 να συλληφθούν. Οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες του κτιρίου και κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το Κοινωνικό Φόρουμ έκανε λόγο για 40 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν από την Παρασκευή στην ιταλική πόλη, συνελήφθησαν περισσότερα απο 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος Ελληνας Περούλης Σακελλαρίδης από τη Νίσυρο. Εναντίον του Σακελλαρίδη, που κρατείται στις φυλακές της Παβίας, έχει ασκηθεί δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκλησης ζημιών. Από το μεσημέρι τα περισσότερα καραβάνια των διαδηλωτών άρχισαν να αποχωρούν από τη Γένοβα, ενώ η πόλη ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς.

    [03] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της G8

    22/07/2001 12:17:17

  • Μετά από ένα τριήμερο βίαιων επεισοδίων στη Γένοβα, που στοίχισαν τη ζωή σε έναν Ιταλό διαδηλωτή, καθώς και τον τραυματισμό δεκάδων, ολοκληρώθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στην ιταλική πόλη, οι εργασίες της συνόδου της Ομάδας των "8" πιο βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών του κόσμου. Σύμφωνα με το προσχέδιο της τελικής διατύπωσης της συνόδου, οι ισχυροί της Γης εκφράστηκαν υπέρ "μιας διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα" και για την έναρξη ενός "δημόσιου διαλόγου γύρω από τις σημαντικές προκλήσεις", που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Στο κείμενο οι ηγέτες των "8" εξέφρασαν επίσης την αποφασιστικότητά τους να λειτουργήσει η παγκοσμιοποίηση για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Παράλληλα διατύπωσαν τη διαφωνία τους για το περιεχόμενο και την επικύρωση του πρωτοκόλλου του Κιότο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    [04] Εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια

    22/07/2001 08:28:55

  • Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια στην Αθήνα. Αγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότωφ στη συμβολή των οδών Σολωμού και Σουλτάνη με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα. Επίσης βόμβες μολότωφ έριξαν άγνωστοι και στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Κωλέτη με αποτέλεσμα να καταστραφούν ένα κλειστό φορτηγάκι του ΟΤΕ και δύο επιβατικά αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

    [05] Εισβολή των Καραμπινιέρων στην έδρα του κοινωνικού φόρουμ-Συλλήψεις-Τραυματίες

    22/07/2001 07:32:13

  • Πολλά άτομα τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 15 ακτιβιστές συνελήφθησαν, απο την αιφνιδιαστική εισβολή στο κέντρο τύπου του Κοινωνικού Φόρουμ της Γένοβας, που πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα η ιταλική αστυνομία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες του κτιρίου και κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η συντονιστική επιτροπή του Κοινωνικού Φόρουμ, έκανε λόγο για 40 τραυματίες, αριθμός όμως που αμφισβητείται απο τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην ιταλική πόλη συνελήφθησαν 67 διαδηλωτές. Κατά την αστυνομία πρόκειται για 49 Ιταλούς, 6 Γάλλους, 4 Γερμανούς, 4 Ισπανούς, 2 Ελβετούς, έναν Αμερικανό και τον Ελληνα Περούλη Σακελλαρίδη απο τη Νίσηρο. Εναντίον του 35χρονου Σακελλαρίδη, έχει ασκηθεί δίωξη για αντίσταση κατά τη αρχής και πρόκλησης ζημιών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2001 - 11:30:16 UTC