Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερβολικές χαρακτήρισε τις κρίσεις για την οικονομία ο πρωθυπουργός.
  • [02] Προϋπολογισμός 2002-Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ
  • [03] Νέα επίθεση στην κυβέρνηση απο τον Κώστα Καραμανλή
  • [04] Ασθενείς σεισμικές δονήσεις-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές
  • [05] Διάλογος γιατρών του ΙΚΑ με τη διοίκηση του ιδρύματος
  • [06] Ελεύθερη η διέλευση απο τα διόδια λόγω απεργίας των εργαζομένων
  • [07] Γένοβα-Κίνημα κατα της παγκοσμιοποίησης-Αναχώρηση Ελλήνων διαδηλωτών
  • [08] Τροχαίο Γλυφάδας - Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός
  • [09] Φθηνότερα τα καύσιμα απο σήμερα το βράδυ
  • [10] Συνελήφθη Αλβανός για βιασμούς και ληστείες.
  • [11] Επαφές πρωθυπουργού .
  • [12] Ιδιωτικοποιήσεις .
  • [13] Ελλάδα-G8 .
  • [14] Τιμές καυσίμων .
  • [15] Σεισμοί - Χίο-Πάρνηθα .

  • [01] Υπερβολικές χαρακτήρισε τις κρίσεις για την οικονομία ο πρωθυπουργός.

    18/07/2001 14:13:14

  • Υπερβολικές χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αρνητικές κρίσεις για την οικονομία, μετά τη συνάντησή του, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι η πορεία της οικονομίας είναι καλή και θα συνεχιστεί η πολιτική της ανάπτυξης, ενω χαρακτήρισε σκόπιμες και υπερβολικές τις αρνητικές κρίσεις για την οικονομία. Οι ιδιωτικοποιήσεις, επισήμανε, θα συνεχιστούν και θα γίνουν ενέργειες για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνεργασία και με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    [02] Προϋπολογισμός 2002-Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ

    18/07/2001 14:13:07

  • Την πρώτη τους συνάντηση με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2002 έχουν από το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου. Και στο νέο προϋπολογισμό, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκράτηση των δαπανών. Σύμφωνα με τα πρώτα σενάρια θα προβλέπει αύξηση των εσόδων στα επίπεδα του 8% και των δαπανών στα επίπεδα του 5,5%-6%.

    [03] Νέα επίθεση στην κυβέρνηση απο τον Κώστα Καραμανλή

    18/07/2001 14:13:01

  • Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο προδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψη του στη νομαρχία Αθηνών όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Β' βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για ακυβερνησία και οτι κρίσιμα θέματα παραπέμπονται σε κομματικές συναθροίσεις. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση οτι αντιμετωπίζει με εχθρότητα και καψυποψία την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [04] Ασθενείς σεισμικές δονήσεις-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

    18/07/2001 14:12:54

  • Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στην Πάρνηθα. Η πρώτη δόνηση καταγράφηκε στις 03.58, ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προερχόταν απο απόσταση 190 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αθηνών και το επίκεντρό της ορίζεται στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Χίου. Η δεύτερη σημειώθηκε στις 05.48 ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της ορίζεται στον εστιακό χώρο της Πάρνηθας. Απο τις δονήσεις δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [05] Διάλογος γιατρών του ΙΚΑ με τη διοίκηση του ιδρύματος

    18/07/2001 14:12:48

  • Σήμερα αναμένεται να αρχίσει ο δημόσιος διάλογος μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ και της διοίκησης του Ιδρύματος υπό το νέο μεσολαβητή που ορίστηκε χθες, τον οικονομολόγο Θεόδωρο Κουτρούκη. Τα ιατρεία του Ιδρύματος σε Αθήνα και Πειραιά λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, από τις 10 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, εξαιτίας της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου των γιατρών, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους την Παρασκευή, ημέρα που θα συναντηθούν με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

    [06] Ελεύθερη η διέλευση απο τα διόδια λόγω απεργίας των εργαζομένων

    18/07/2001 14:12:42

  • Ελεύθερη διεξάγεται από τα μεσάνυχτα η διέλευση οχημάτων από τα διόδια της χώρας λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των συμβασιούχων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιΐας και των 5ωρων στάσεων εργασίας των μονίμων, με αποκορύφωση την τετραήμερη απεργία τους από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συμβασιούχοι και μόνιμοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τη Βουλή με αιτήματα τόσο την μονιμοποίηση των συμβασιούχων όσο και τη μη ιδιωτικοποίηση του Ταμείου.

    [07] Γένοβα-Κίνημα κατα της παγκοσμιοποίησης-Αναχώρηση Ελλήνων διαδηλωτών

    18/07/2001 14:12:35

  • Αναχώρησαν σήμερα για τη Γένοβα περίπου 1.500 Ελληνες διαδηλωτές ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο, αλλά και ευρωβουλευτές του κόμματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παγκοσμιοποίηση με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της G8, που αρχίζει την Παρασκευή στην ιταλική πόλη. Στη Γένοβα αναμένονται συνολικά περίπου 3.500 Ελληνες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και στη μεγάλη πορεία του Σαββάτου, όπου οι εκτιμήσεις των ιταλικών αρχών κάνουν λόγο για συμμετοχή 200.000 ατόμων απο διάφορες χώρες του κόσμου. Τα μέτρα ασφαλείας στη Γένοβα είναι δρακόντεια, ενώ απο σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της "Ομάδας των 8" ξεκινούν διήμερες διαβουλεύσεις στη Ρώμη, προκαταρκτικές της συνόδου κορυφής. Στο μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστεία απευθύνει έκκληση για σεβασμό των πρότυπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απο τα αστυνομικά όργανα, κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των διαδηλωτών.

    [08] Τροχαίο Γλυφάδας - Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός

    18/07/2001 14:12:29

  • Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε απο την ανακρίτρια, ο 37χρονος αστυνομικός Αστρινός Λυρώνης, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο δύο νεαρών τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το περιπολικό που οδηγούσε παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και εμβόλισε τη μηχανή τους. Εξω απο το ανακριτικό γραφείο ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον αστυνομικό, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.

    [09] Φθηνότερα τα καύσιμα απο σήμερα το βράδυ

    18/07/2001 14:12:22

  • Φθηνότερη αναμένεται να είναι η τιμή των υγρών καυσίμων από σήμερα το βράδυ. Ειδικότερα η βενζίνη θα πωλείται μειωμένη κατά περίπου 4 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ φθηνότερο κατά περίπου 5 δραχμές.

    [10] Συνελήφθη Αλβανός για βιασμούς και ληστείες.

    18/07/2001 14:12:15

  • Για αρπαγές τσαντών, ασέλγεια και απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναικών, στην περιοχή του Αμαρουσίου, στην Αθήνα, κατηγορείται ο 19χρονος Αλβανός Χρίστι Θάνα, ο οποίος συνελήφθη.Ο συλληφθείς διενήργησε τις πράξεις του από το Νοέμβριο του 2000 έως τις 10 Ιουλίου του 2001. Ο 19χρονος αναγνωρίστηκε από 16 από τα θύματά του και ομολόγησε αβίαστα όλες τις πράξεις του λέγοντας ότι προέβαινε σε αυτές για να εξοικονομήσει χρήματα.

    [11] Επαφές πρωθυπουργού .

    18/07/2001 08:57:09

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Στεφανόπουλο θα επισκεφθεί πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης και θα τον ενημερώσει για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ακολούθως ο κ. Σημίτης θα έχει συνεργασία με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας ενόψει της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός χθες συναντήθηκε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Πούτιν,όπου συζητήθηκαν η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και η διεύρυνση της ΕΕ. Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι οι χώρες τους τάσσονται κατά της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

    [12] Ιδιωτικοποιήσεις .

    18/07/2001 08:57:03

    Την πορεία υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του 2001, αλλά και το πακέτο του 2002, τα οποία θα αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο, πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δραχμές, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις 23 εταιριών και υπηρεσιών του δημοσίου, οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περνούν στα χέρια ιδιωτών. Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών προβλέπεται απελευθέρωση των αγορών και μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στις δημόσιες δαπάνες.

    [13] Ελλάδα-G8 .

    18/07/2001 08:56:56

    Αναχωρούν σήμερα για τη Γένοβα περίπου 1.500 Ελληνες διαδηλωτές ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο, αλλά και ευρωβουλευτές του κόμματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παγκοσμιοποίηση με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της G8, που αρχίζει την Παρασκευή στην ιταλική πόλη.

    [14] Τιμές καυσίμων .

    18/07/2001 08:56:49

    Φθηνότερη αναμένεται να είναι η τιμή των υγρών καυσίμων από σήμεα το βράδυ. Ειδικότερα η βενζίνη θα πωλείται μειωμένη κατά περίπου 3,5 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ φθηνότερο κατά περίπου 5 δραχμές.

    [15] Σεισμοί - Χίο-Πάρνηθα .

    18/07/2001 08:54:27

    Απο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε οτι οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 03.58 ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προερχόμενη από απόσταση 190 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αθηνών και το επίκεντρό της ορίζεται στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Χίου. Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε στις 05.48 ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρό της ορίζεται στον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2001 - 11:30:37 UTC