Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαντωνίου-Δώδεκα ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο 2002
  • [02] Ποινική δίωξη κατά εκδότη Χρ. Λαμπράκη
  • [03] Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2002, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο
  • [04] Συνάντηση Π.Αλεξάκη με χρηματιστές
  • [05] Μόσχα-Συνάντηση Πούτιν-Σημίτη
  • [06] Φθηνότερα απο την Τετάρτη, τα καύσιμα
  • [07] Απόφοιτοι ενιαίων λυκείων-Αρχίζει σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών
  • [08] Πυρκαγιές-Τραγικό θάνατο βρήκε 79χρονος
  • [09] Χανιά-Ανθρώπινα οστά σε παραλία.
  • [10] Γένοβα-Ανησυχία στις αρχές απο τις βομβιστικές επιθέσεις
  • [11] Σημίτης-Πούτιν .
  • [12] Ζάκ Ρόγκ-ΔΟΕ .
  • [13] Αποκρατικοποιήσεις .
  • [14] Γιατροί ΙΚΑ .
  • [15] Σκανδαλίδης-ΠΑΣΟΚ .
  • [16] Υποψήφιοι ΑΕΙ-ΤΕΙ .

  • [01] Παπαντωνίου-Δώδεκα ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο 2002

    17/07/2001 14:25:52

  • Δώδεκα ιδιωτικοποιήσεις που θα αποφέρουν τουλάχιστον 1 τρισ. δρχ. θα πραγματοποιηθούν εντός του 2002, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη σύσκεψη που είχε το μεσημέρι για το θέμα αυτό, με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών. Τόνισε οτι η διαδικασία επιλογής των συμβούλων για τις ιδιωτικοποιήσεις θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανέφερε οτι αφορά τον ΟΠΑΠ, την ΑΤΕ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, την Εταιρία Χρηματιστηρίου ΕΑΧΕ, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, τα Ελληνικά Βιομηχανικά Ακίνητα, τις Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τις Αλυκές. Τέλος ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Σοφοκλέους, απηύθυνε έκκληση προς τους παράγοντες του δημόσιου και του οικονομικού βίου να επιδείξουν όλοι αυτοσυγκράτηση και αυτοπειθαρχία. Το Χρηματιστήριο, πρόσθεσε ο υπουργός διέρχεται μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία. Ολοι, είπε, έχουμε χρέος να συμβάλουμε στη δημιουργία καταλλήλου κλίματος επανασύνδεσης του Χρηματιστηρίου με τις οικονομικές εξελίξεις. Ο κ. Παπαντωνίου ζήτησε απο την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να παρουσιάζουν την αλήθεια σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

    [02] Ποινική δίωξη κατά εκδότη Χρ. Λαμπράκη

    17/07/2001 14:25:45

  • Ποινική δίωξη με την κατηγορία της υποβολης ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε απο την Εισαγγελία σε βάρος του εκδότη Χρήστου Λαμπράκη. Η δίωξη αφορά υπεύθυνη δήλωση που είχε υποβάλει πριν ένα χρόνο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο κ. Λαμπράκης, σύμφωνα με την οποία δεν αναλαμβάνει δημόσια έργα. Η δήλωση είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία απο τον πρόεδρο του Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρίδη και είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση απο τον Εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη. Απο την έρευνα του κ. Γεράκη προέκυψε ότι η ταξιδιωτική και τουριστική εταιρία "Τράβελ Πλάν" που ανήκει στον κ. Λαμπράκη αναλαμβάνει να κλείνει πακέτα εισητηρίων σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Η υπόθεση έχει ανατεθεί για κύρια ανάκριση στην 9η τακτική ανακρίτρια.

    [03] Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2002, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο ΥΠΕΘΟ

    17/07/2001 13:41:21

  • Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2002 συζητήθηκε το μεσημέρι σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό το Γιάννο Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών Χρήστου Βερελή και Ανάπτυξης Νίκου Χριστοδουλάκη. Ανακοινώσεις για το θέμα κάνει αυτή την ώρα ο κ.Παπαντωνίου. Χθες υπέβαλλαν προσφορές για την αγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά η γαλλική εταιρία "Σε-Εμ-Εν" η γερμανική "Χα-Ντε-Βε-Φέροσταλ" και ο όμιλος Ταβουλάρη. Ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση χθές με το διοικητή της ΤτΕ, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία λίγο χαμηλότερο από 4,5 και πληθωρισμό στο 3% στις αρχές του επόμενου έτους.

    [04] Συνάντηση Π.Αλεξάκη με χρηματιστές

    17/07/2001 13:41:15

  • Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο θα εξεταστεί σε συνάντηση που θα έχει μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρός του Παναγιώτης Αλεξάκης με εκπρόσωπους χρηματιστηριακών εταιριών. Παράλληλα θα εκφραστούν απόψεις για το πως μπορεί να βελτιωθεί το κλίμα. Λίγο πιο πριν θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Χρηματιστών το οποίο θα αποφασίσει για τα θέματα που θα υποβάλει στη συνάντηση. Τα θέματα της οικονομίας αλλά και η πορεία του χρηματιστηρίου θα βρεθούν στο επίκεντρο και της απογευματινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανλή.

    [05] Μόσχα-Συνάντηση Πούτιν-Σημίτη

    17/07/2001 13:41:08

  • Συνάντηση μιας ώρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα. Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης, συζήτησαν για την κατάσταση στα Βαλκάνια που ανησυχεί και τις δύο πλευρές και για τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Ρωσία. Επίσης ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι προβλήματα όπως αυτά των Βαλκανίων και ειδικότερα της ΠΓΔΜ δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συνεργασία της Μόσχας. Από την πλευρά του ο κ.Πούτιν αναφέρθηκε στην αμοιβαία συμπάθεια και τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ελληνική θέση για τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο. Τέλος ο κ.Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να υποστηρίξει το σχέδιο του αγωγού Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολη στο οποίο είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός. Ο κ.Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα το Δεκέμβριο. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα απόψε, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο θα ενημερώσει για όλα τα τρέχοντα θέματα.

    [06] Φθηνότερα απο την Τετάρτη, τα καύσιμα

    17/07/2001 13:41:02

  • Μειώσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων, αναμένονται από το βράδυ της Τετάρτης. Ειδικότερα η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά περίπου 3,5 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ κίνησης κατά περίπου 5 δραχμές.

    [07] Απόφοιτοι ενιαίων λυκείων-Αρχίζει σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων.

    17/07/2001 13:40:55

  • Αρχισε σήμερα και λήγει στις 27 του μηνός η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων από τους φετινούς απόφοιτους ενιαίων λυκείων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ίδιο διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι περσινοί απόφοιτοι ενιαίου λυκείου που δεν διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της τρίτης τάξης σε εθνικό επίπεδο το τρέχον έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων. Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    [08] Πυρκαγιές-Τραγικό θάνατο βρήκε 79χρονος

    17/07/2001 13:40:49

  • Απανθρακωμένος βρέθηκε ο 79χρονος Ηλίας Γερακάρης μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στο αγρόκτημά του, σε περιοχή του Οίτυλο Λακωνίας. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχουν τεθεί και οι 112 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος.

    [09] Χανιά-Ανθρώπινα οστά σε παραλία.

    17/07/2001 13:40:41

  • Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση ανεύρεσης τμημάτων ανθρώπινων σκελετών σε σπηλιά της παραθαλάσσιας περιοχής Λουτράκι, στο Ακρωτήρι Χανίων. Τα οστά ανακάλυψαν δύο παιδιά που έκαναν μπάνιο στην περιοχή. Αργά χθες το βράδυ ο ιατροδικαστής που τα εξέτασε αποφάνθηκε ότι ανήκουν σε έναν άνδρα ηλικίας 40 έως 45 ετών, μία γυναίκα ηλικίας 25 έως 30 ετών και σε ένα παιδί ηλικίας περίπου 10 ετών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τα οστά είναι πολλών ετών και είναι ανοιχτές όλες οι εκδοχές, δηλαδή να πρόκειται για θαλάσσιο δυστύχημα, ομαδική αυτοκτονία ή και ομαδικό έγκλημα.

    [10] Γένοβα-Ανησυχία στις αρχές απο τις βομβιστικές επιθέσεις

    17/07/2001 13:40:34

  • Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ιταλική αστυνομία, 4 ημέρες πριν την έναρξη της συνόδου των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου στη Γένοβα, δύο ταχυδρομικές βομβιστικές επιθέσεις κατά ιταλικών αστυνομικών τμημάτων πραγματοποίησαν άγνωστοι. Από τις επιθέσεις αυτές, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Xθές επίσης, πυροτεχνουργοί της ιταλικής αστυνομίας, εξουδετέρωσαν έναν εμπρηστικό μηχανισμό, που είχε ως στόχο ομάδα διαμαρτυρίας κατα της "G8". Ο μηνανισμός εντοπίστηκε σε ένα σταθμευμένο τροχόσπιτο, έξω απο το στάδιο Καρλίνι, σημείο υποδοχής των πολέμιων της παγκοσμιοποίησης. Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση σε πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει, αποφάσισε να αναστείλει την ισχύ της Συνθήκης "Σέγκεν" από την Τετάρτη εως την ερχόμενη Κυριακή, τελευταία ημέρα της Συνόδου, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι δύο βασικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί της Γένοβας. Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, ενώ η πόλη έχει χωριστεί σε δύο ζώνες και θα φρουρείται από τουλάχιστον 15.000 πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες.

    [11] Σημίτης-Πούτιν .

    17/07/2001 08:42:00

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα στη Μόσχα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ενώ θα εξεταστούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο κ. Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα το Δεκέμβριο. Ο κ. Σημίτης επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα και αύριο θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους και θα τον ενημερώσει για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

    [12] Ζάκ Ρόγκ-ΔΟΕ .

    17/07/2001 08:41:54

    Ικανοποιημένη είναι η Αθήνα από την χθεσινή εκλογή του φιλέλληνα Ζακ Ρογκ στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Η ανάδειξη του κ. Ρόγκ στην ηγεσία της ΔΟΕ αποτελεί νίκη για το Ολυμπιακό ιδεώδες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συνεχάρη το Βέλγο αθάνατο για την εκλογή του. Όπως έγινε γνωστό το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο κ. Ρογκ μόλις αναλάβει τα νέα καθήκοντά του, θα είναι στην Αθήνα, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Συγχαρητήρια στον κ. Ρόγκ απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [13] Αποκρατικοποιήσεις .

    17/07/2001 08:41:48

    Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, Ανάπτυξης Νίκου Χριστοδουλάκη και Μεταφορών Χρήστου Βερελή. Ηδη, χθες, υπέβαλαν προσφορές για την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η γαλλική εταιρία CMN, η γερμανική HDW-FEROSTAL και ο όμιλος Ταβουλάρη. Στο μεταξύ,ρυθμό ανάπτυξης 4,5% και πληθωρισμό στο 3% στις αρχές του επόμενου χρόνου προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Παπαντωνίου.

    [14] Γιατροί ΙΚΑ .

    17/07/2001 08:41:41

    Νέα συνάντηση είχαν χθες στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ με τη διοίκηση του Ιδρύματος. Στην πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών υπήρξε συνεννόηση με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμμάτιζαν γι αυτή την εβδομάδα και η διοίκηση να παγώσει τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον τους. Οι γιατροί,διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα συναντώνται την Παρασκευή με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

    [15] Σκανδαλίδης-ΠΑΣΟΚ .

    17/07/2001 08:41:35

    Την αισιοδοξία του ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο θα σηματοδοτήσει μια νέα νικηφόρα πορεία για το Κίνημα και την κυβέρνηση εξέφρασε χθες ο Γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο β΄διεθνές κάμπινγκ της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Ο κ. Σκανδαλίδης υπερασπίστηκε τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι επι μια 25ετία έχουν δώσει δύσκολες μάχες χωρίς να βάζουν ποτέ τους εαυτούς τους πάνω από το κόμμα.

    [16] Υποψήφιοι ΑΕΙ-ΤΕΙ .

    17/07/2001 08:41:28

    Αρχίζει σήμερα και λήγει στις 27 του μηνός, η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων απο τους φετινούς απόφοιτους Ενιαίων Λυκείων, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ίδιο διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι περσινοί απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου που δεν διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της τρίτης τάξης σε εθνικό επίπεδο το τρέχον έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων. Μέχρι τέλος Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2001 - 11:30:45 UTC