Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ζάκ Ρόγκ νέος πρόεδρος της ΔΟΕ
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Ρόγκ
  • [03] ΤτΕ-Στο 3% ο πληθωρισμός στις αρχές του επόμενου έτους
  • [04] Τσοχατζόπουλος-Εκανε λόγο, για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς
  • [05] Γιατροί του ΙΚΑ-Συνάντηση με τη διοίκηση του ιδρύματος
  • [06] Πολύνεκρο τροχαίο στη Χαλκιδική.
  • [07] Υπουργείο Παιδείας-Νομοθετικές ρυθμίσεις-Πετσάλνικος
  • [08] Ληστεία σε τράπεζα στα Πατήσια
  • [09] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 77χρονου
  • [10] Ο Ζάγκ Ρόγκ νέος πρόεδρος της ΔΟΕ
  • [11] Πρόεδρος Καζακστάν-Αθήνα.
  • [12] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο .
  • [13] Εκρηξη .

  • [01] Ο Ζάκ Ρόγκ νέος πρόεδρος της ΔΟΕ

    16/07/2001 13:45:55

  • Νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τα επόμενα 8 χρόνια, εξελέγη σήμερα στη Μόσχα, ο Βέλγος γιατρός Ζακ Ρογκ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο κ. Ρογκ, που είναι ο όγδοος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, γεννήθηκε στις 2 Μαϊου 1942 στη Γάνδη, είναι γιατρός, μιλάει πέντε γλώσσες και μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιδεολόγος του Ολυμπισμού, ενώ διακρίνεται για τη διπλωματικότητά του. Ως αθλητής της ιστιοπλοϊας, μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968, 1972 και 1976, ενώ ήταν και αθλητής του ράγκμπι με 10 συμμετοχές στην εθνική ομάδα του Βελγίου. Εγινε μέλος της ΔΟΕ το 1991 και ήταν ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Αγώνες της Αθήνας, όπως ήταν και για τους Αγώνες του 2000, στο Σίδνεϊ. Μετά την εκλογή του στη θέση του πρόεδρου της ΔΟΕ, δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Ρόγκ

    16/07/2001 13:45:49

  • Με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΔΟΕ συναντήθηκε το μεσημέρι στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και αφού τον συνεγχάρη συμφώνησε μαζί του, ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα το Σεπτέμβριο. Σε δηλώσεις του ο κ.Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή του κ.Ρογκ "όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα φίλο της Ελλάδας, αλλά και γιατί είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να καθοδηγήσει το Ολυμπιακό Κίνημα σε νέες κατευθύνσεις και να του δώσει νέα πνοή". Εξάλλου, αύριο ο κ.Σημίτης θα έχει στη ρωσική πρωτεύουσα συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, οι σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς και οι ελληνορωσικές σχέσεις. Ο κ. Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα το Δεκέμβριο.

    [03] ΤτΕ-Στο 3% ο πληθωρισμός στις αρχές του επόμενου έτους

    16/07/2001 13:45:42

  • Ρυθμό ανάπτυξης ελαφρά χαμηλότερο του 4,5% και πληθωρισμό στο 3% στις αρχές του επόμενου χρόνου προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος. Οπως δήλωσε ο διοικητής της Λουκάς Παπαδήμος μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου είπε οτι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για ρυθμό ανάπτυξης ελαφρά χαμηλότερο του 4,5%. Για τον πληθωρισμό ο κ. Παπαδήμος είπε οτι θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα τους προσεχείς μήνες και θα αποκλιμακωθεί στη συνέχεια για να φθάσει το 3% στο τέλος του 2001 - αρχές του 2002. Αύριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας θα συναντηθεί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη και μεταφορών Χρήστο Βερελή με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις.

    [04] Τσοχατζόπουλος-Εκανε λόγο, για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς

    16/07/2001 13:45:35

  • Για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς σε αρκετά θέματα έκανε λόγο χθες βράδυ στο Ηράκλειο της Κρήτης ο υπουργός Αμυνας. Μιλώντας στο 2-ο κάμπινγκ της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο κ.Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε σε αδόκιμες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, στην ανάγκη ενός νέου οράματος και επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης της πορείας του ΠΑΣΟΚ και για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο κ.Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε την ισορροπία οικονομίας και κοινωνίας ως απαραίτητη προϋπόθεση στην πορεία που πρέπει όπως είπε, να ακολουθήσουμε.

    [05] Γιατροί του ΙΚΑ-Συνάντηση με τη διοίκηση του ιδρύματος

    16/07/2001 13:45:29

  • Νέα συνάντηση είχαν το μεσημέρι στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ με τη διοίκηση του Ιδρύματος. Στην πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών υπήρξε συνεννόηση με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμμάτιζαν γιαυτή την εβδομάδα και η διοίκηση να παγώσει τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον τους. Οι γιατροί θα έχουν κρίσιμη συνάντηση την Παρασκευή και με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

    [06] Πολύνεκρο τροχαίο στη Χαλκιδική.

    16/07/2001 13:45:23

  • Τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 2 τραυματίστηκαν σοβαρά σε σφοδρή μετωπική σύγκρουση δυο ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χαλκιδική, στο 47ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Νεκροί είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος 25 χρόνων, Σπύρος Σοάνης 20 χρόνων και μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, όλοι τους επιβάτες του ΙΧ που οδηγούσε ο Παπαδόπουλος και εκινείτο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου Αβραάμ Μπουλιπάτης 25 χρόνων και Παναγιώτης Αλπατσίδης 26 χρόνων, επιβάτες του αυτοκινήτου το οποίο εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προκάλεσε τη σύγκρουση. Στο μεταξύ ιδιαίτερα αυξημένος ήταν και πάλι ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και χθες το βράδυ σε 280 τροχαία ατυχήματα, σκοτώθηκαν 32 άτομα και 204 τραυματίστηκαν εκ των οποίων τα 28 σοβαρά.

    [07] Υπουργείο Παιδείας-Νομοθετικές ρυθμίσεις-Πετσάλνικος

    16/07/2001 13:45:17

  • Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αποσπάσεις, τις εκπαιδευτικές άδειες και τον διορισμό στα δυσπρόσιτα σχολεία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να περιορίσει τη διαρροή δασκάλων και καθηγητών σε θέσεις εκτός της σχολικής αίθουσας. Οι αλλαγές όπως τις περιγράφει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ ο υφυπουργός Παιδείας Φίλιππος Πετσάλνικος περιλαμβάνουν: μπόνους, με το ανώτατο όριο μοριοδότησης, για όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και μείωση μορίων γι αυτούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη σχολική τάξη, προκειμένου να αποσπασθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ή σε οργανισμούς του. Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στις αποσπάσεις που θα έχουν οι πολύτεκνοι και αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

    [08] Ληστεία σε τράπεζα στα Πατήσια

    16/07/2001 13:45:10

  • Τρία εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία κουκουλοφόρου ο οποίος με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αγίου Μελετίου στα Πατήσια, άρπαξε τα χρήματα και διέφυγε πεζός. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

    [09] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 77χρονου

    16/07/2001 13:45:03

    Συνελήφθη ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 77χρονου Βλάση Κοτανίδη που έγινε στο χωριό Κυδωνιά του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη. Πρόκειται για τον Σταμάτη Αχτζαλωτίδη, 23 ετών, χρήστη ναρκωτικών και γείτονα του θύματος. Ο δράστης ισχυρίζεται ότι όταν διέπραξε το έγκλημα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια αφού λήστεψε το θύμα εξαφανίστηκε. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    [10] Ο Ζάγκ Ρόγκ νέος πρόεδρος της ΔΟΕ

    16/07/2001 11:17:38

    Ο 59χρονος Βέλγος γιατρός Ζάγκ Ρόγκ εξελέγη πρίν απο λίγο στη Μόσχα, νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τη θέση του προέδρου της ΔΟΕ διεκδικούσαν επίσης ο Κιμ Ουν Γιονγκ απο τη Νότια Κορέα, ο Ντίκ Πάουντ απο τον Καναδά και ο Πολ Σμίτ απο την Ουγγαρία.

    [11] Πρόεδρος Καζακστάν-Αθήνα.

    16/07/2001 08:26:06

    Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ αποδεχόμενος πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του. Οι κύριοι Στεφανόπουλος και Ναζαρμπάγιεφ θα συναντηθούν το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και υπογραφή συμφωνίας. Ακολούθως ο πρόεδρος του Καζακστάν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες της ΝΔ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού.

    [12] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο .

    16/07/2001 08:26:00

    Την ανάγκη συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του

    Οκτωβρίου, επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του. Στο συνέδριο θα ρισκάρουμε τα πάντα, τη νίκη ή την οριστική ήττα", δηλώνει ο κ. Σκανδαλίδης στην "Καθημερινή" της Κυριακής. Δεν υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ χωρίς ισχυρό Σημίτη, τονίζει ο Δημήτρης Ρέππας στον "Τύπο της Κυριακής" και υπογραμμίζει ότι το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πεδίο για νικητές και ηττημένους.

    [13] Εκρηξη .

    16/07/2001 08:25:53

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ιερά Οδό 269 στο Αιγάλεω, όπου στεγάζεται η ανώνυμη εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών με την επωνυμία "Active", ιδιοκτησίας του Ηλία Μπογδάνου. Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα της εταιρίας "Active" ,ενώ έσπασαν τα τζάμια σε όλο το τριώροφο κτίριο. Η αστυνομία αποδίδει την έκρηξη σε ανθρώπους του υποκόσμου, που είχαν οικονομικές διαφορές με τον Μπογδάνο, ο οποίος είναι προφυλακισμένος κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2001 - 11:30:32 UTC