Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θάνατος ορειβάτη στην περιοχή προφήτης Ηλίας της Κοζάνης
  • [02] Ανακοίνωση ΔΣΑ για τον θάνατο του Τάκη Παππά
  • [03] Αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο των διοδίων στην Αττική οδό
  • [04] Δεν αφήνει το τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ο Παπαντωνίου
  • [05] Παράνομη αναμετάδοση θεμάτων ΔΙΚΑΤΣΑ
  • [06] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πικέρμι

  • [01] Θάνατος ορειβάτη στην περιοχή προφήτης Ηλίας της Κοζάνης

    01/07/2001 18:36:17

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ορειβάτης στην περιοχή προφήτης Ηλίας της Κοζάνης. Πρόκειται για τον 52χρονο Χρήστο Φίλιο από το Καλοχώρι Κοζάνης, ο οποίος φαίνεται ότι παραπάτησε και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Άνδρες της ΕΜΑΚ μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να ανασύρουν το πτώμα του άτυχου ορειβάτη.

    [02] Ανακοίνωση ΔΣΑ για τον θάνατο του Τάκη Παππά

    01/07/2001 18:33:55

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του δικηγόρου και διατελέσαντα κατά το πρόσφατο παρελθόν πρόεδρου του ΔΣΑ, Τάκη Παππά, δήλωσε σήμερα τα εξής:

    «Θρηνούμε για το χαμό ενός φίλου που για δεκαετίες ολόκληρες υπερασπίστηκε με πάθος εφηβικό τις ιδέες που καταξιώνουν τον άνθρωπο, τον υπερασπιστή του πολίτη στις αντιθέσεις του με την εξουσία, το συμμαχητή των φοιτητικών αγώνων, τον πολέμιο της διδακτορίας, τον πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ, με τον οποίο συνεργάστηκα επί σειρά ετών.

    Ο Τάκης Παππάς επέλεγε να ζει σε ζώνες υψηλού κινδύνου και διεκδικούσε πάντα να είναι νικητής. Ήθελε να είναι καβαλάρης αλλά ηττήθηκε και έπεσε από το θάνατο, ενώ είχε τόσα πολλά να δώσει.

    Ο πόνος για τον φίλο που χάθηκε είναι μεγάλος και μεγάλη ήταν η διάσταση της προσωπικής και κοινωνικής παρουσίας του.

    [03] Αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο των διοδίων στην Αττική οδό

    01/07/2001 18:32:37

    Αναπροσαρμόζεται από αύριο το αντίτιμο των διοδίων στην Αττική οδό, όπως είχε ανακοινώσει εξ αρχής η εταιρία. Έτσι τα δίκυκλα από 100 δρχ θα πληρώνουν 175, ενώ το αντίτιμο στα ΙΧ και τα μικρά φορτηγά από 200 δρχ. πηγαίνει στις 350, στα μικρά ρυμουλκούμενα οχήματα, στις 525 δρχ. στα λεωφορεία και τα φορτηγά στις 875 δρχ. στα μεγάλα φορτηγά στις 1.400 δρχ.

    [04] Δεν αφήνει το τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ο Παπαντωνίου

    01/07/2001 18:30:15

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας σήμερα στον "Τύπο της Κυριακής", θέτει υποψηφιότητα για τα ανώτατα κλιμάκια και αποσαφηνίζει ότι επιθυμεί πλέον να παραμείνει στο "τιμόνι" της ελληνικής οικονομίας.

    Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εξαγγέλλει ότι οι υπόλοιπες πέντε-έξι ιδιωτικοποιήσεις που απομένουν απο το αρχικό πρόγραμμα θα γίνουν μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, με εξαίρεση τη ΔΕΗ που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.

    Για το Χρηματιστήριο, ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι οι Ελληνες το είδαν σαν τζόγο, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι δεν είναι δουλειά της να επηρεάζει το Δείκτη, αλλά ούτε μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση.

    [05] Παράνομη αναμετάδοση θεμάτων ΔΙΚΑΤΣΑ

    01/07/2001 18:27:49

    Κύκλωμα παράνομης αναμετάδοσης απαντήσεων θεμάτων του ΔΙΚΑΤΣΑ, για αναγνώριση πτυχίων ιατρικών σχολών εξωτερικού, εξαρθρώθηκε στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Δυτικής Ελλάδας, στην περιοχή του Πανεπιστημίου όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι εξετάσεις, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος Ιωάννης Σπανός. Ο Σπανός πρίν την εναρξη των εξετάσεων τοποθέτησε σε τρεις διαγωνιζόμενους σύστημα επικοινωνίας για τη μετάδοση των απαντήσεων, στα θέματα που θα εδίδοντο.

    Από την αστυνομία συνελήφθησαν ο Σπανός και οι διαγωνιζόμενοι Λουίζα Κοσμίδου, Γεωργία Τσίμα και Ιωάννα Κουταλά. Και οι τρείς ηταν πτυχιούχοι ιατρικών σχολών από πρώην ανατολικές χώρες και έδιναν εξετάσεις στο μάθημα της χειρουργικής. Η αστυνομία τους άφησε και διαγωνίστηκαν και μόλις βγήκαν από την αίθουσα, τους συνέλαβε και κατέσχεσε τα συστήματα επικοινωνίας.

    Ο Σπανός παραδέχθηκε την πράξη του και κατονόμασε ως εγκέφαλο τον Βίκτωρα Σιχαντέ 38 ετών, ισραηλινό υπήκοο που διαμένει στον Πειραιά.

    Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα.

    [06] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πικέρμι

    01/07/2001 18:26:55

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14.05 σε χορτολιβαδική έκταση (ξερά χόρτα και θάμνοι) στην περιοχή Διόνυσος Πικερμίου Αττικής.

    Για την κατάσβεσή της κινητοποίηθηκαν 20 πυροσβεστικά οχήματα, 80 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη τύπου GL-415, δύο αεροσκάφη τύπου CL-215, καθώς και ένα ελικόπτερο τύπου ΜΙ-26.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 July 2001 - 20:30:14 UTC