Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαγορά Ολυμπιακής Αεροπορίας.
  • [02] Ρέππας για απόφαση ΣτΕ-Εκκλησία-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.
  • [03] Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • [04] Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Λυμπέρη.
  • [05] Συνέδριο ΔΑΚΕ-Επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.
  • [06] Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία.
  • [07] Εμφραγμα στο ΙΚΑ από τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών.
  • [08] Βαθμολογία υποψηφίων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

  • [01] Εξαγορά Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    29/06/2001 21:21:01

    Η Κρέντιτ Σουίς Φερστ Μπόστον υπέβαλλε τον τελικό ανάδοχο για εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι ΑΞΟΝ Αερογραμμές, Κοινοπραξία Κυπριακών Αερογραμμών, ο όμιλος του εφοπλιστή κ. Ρέστη, καθώς και η αυστραλιανή εταιρεία, Ιντεργκρέιτεντ Ερλάιν Σολούσιονς.

    [02] Ρέππας για απόφαση ΣτΕ-Εκκλησία-Ταυτότητες-Θρήσκευμα.

    29/06/2001 21:20:55

    Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελούν στοιχείο οποιασδήποτε μεθόδευσης και δεν είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών χειρισμών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την έντονη αντίδραση της εκκλησίας. Ο κ.Ρέππας είπε οτι η κυβέρνηση σέβεται τον πνευματικό ρόλο της εκκλησίας και στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων, μπορεί να συνεργαστεί μαζί της για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους.

    [03] Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

    29/06/2001 21:18:46

    Αυξημένα κατά 3,5% θα είναι από την 1η Ιουλίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ

    για όλες τις οικιακές και βιομηχανικές καταναλώσεις, πλην των ειδικών συμβάσεων. Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας είχε γνωμοδοτήσει για αυξήσεις της τάξης του 6% σε δύο δόσεις και χωρίς κλιμάκωση για τις μεγάλες καταναλώσεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, απέρριψε τη γνωμοδότηση, επειδή η εφαρμογή της θα οδηγούσε σε υπέρμετρη επιβάρυνση των μικρών καταναλωτών και θα αύξανε το παραγωγικό κόστος της ελληνικής βιομηχανίας.

    [04] Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Λυμπέρη.

    29/06/2001 21:18:40

    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον ψυχίατρο Πέτρο Λυμπέρη, που είναι προφυλακισμένος γιατί στη θαλαμηγό του βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του και κατά άλλων τεσσάρων ατόμων, ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, με βάση το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων του νόμου περί ναρκωτικών, στην κλινική "Κασταλία", που διατηρούσε στη Γλυφάδα.

    [05] Συνέδριο ΔΑΚΕ-Επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.

    29/06/2001 21:18:33

    Σε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά, προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συνέδριο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Ο κ. Καραμανλής άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις πολιτικές εξελίξεις την αμέσως επόμενη περίοδο και παράλληλα, κάλεσε τα μέλη του κόμματός του σε έντονη δραστηριοποίηση το επόμενο διάστημα.

    [06] Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία.

    29/06/2001 21:13:22

    Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, πυροδοτεί στην Σερβία η παράδοση του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, χθες βράδι στο ΔΠΔ της Χάγης. Την παραίτησή του υπέβαλε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Ζίζιτς, ενώ από τον κυβερνητικό συνασπισμό αποχώρησε το Δημοκρατικό κόμμα του προέδρου Κοστούνιτσα. Στην Χάγη, ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου ανακοίνωσε οτι ο Μιλόσεβιτς θα παρουσιασθεί την προσεχή Τρίτη, 3 Ιουλίου, για πρώτη φορά ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Ο Μιλόσεβιτς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Την ικανοποίησή τους για την παράδοση του Μιλόσεβιτς, εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Διεθνής Αμνηστία. Κατά τάχθηκε η Ρωσία. Εσωτερική υπόθεση της χώρας, την χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Ρέππας, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός.

    [07] Εμφραγμα στο ΙΚΑ από τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών.

    29/06/2001 21:13:15

    Πραγματικός Γολγοθάς περιμένει τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος αποφάσισαν να συνεχίσουν για μια ακόμη εβδομάδα, την απεργία τους η οποία έκλεισε ήδη τρεις εβδομάδες.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ απειλούν με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως τις 3 Αυγούστου, αν η κυβέρνηση δεν ανοίξει διάλογο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Συνέχιση της απεργίας τους για μία ακόμη εβδομάδα, αποφάσισαν επίσης οι πανεπιστημιακοί γιατροί Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    [08] Βαθμολογία υποψηφίων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

    29/06/2001 21:13:09

    Στις Νομαρχίες και τα Επαρχεία όλης της χώρας, αναρτήθηκαν οι ονομαστικοί κατάλογοι με την τελική βαθμολογία των υποψηφίων του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ το 2000. Με βάση την κατάταξη των υποψηφίων και τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν, οι διοριστέοι είναι 6.702, ενώ παρέμειναν 3.696 κενές θέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 June 2001 - 20:30:19 UTC