Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκήρυξη "17Νοέμβρη"-Μιχαλολιάκος
  • [02] Διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Πειραιάς-Καραμανλής
  • [04] Εκκλησία-αναβολή για υπογραφές
  • [05] Καύσιμα-μειώσεις τιμών
  • [06] Ναρκωτικά-Παγκόσμια Ημέρα
  • [07] Βέρμιο-Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά
  • [08] Κινητοποιήσεις γιατρών
  • [09] ΠΓΔΜ-Συγκρούσεις
  • [10] ΠΓΔΜ
  • [11] Επιδοτούμενα προγράμματα.
  • [12] Δέσμες-Βαθμολογίες.
  • [13] "17Ν"

  • [01] Προκήρυξη "17Νοέμβρη"-Μιχαλολιάκος

    26/06/2001 13:58:58

    Στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αποδίδει τη βομβιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου, η τρομοκρατική οργάνωση "17η Νοέμβρη". Με πολυσέλιδη προκήρυξή της, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η οργάνωση τονίζει οτι η επίθεση έγινε με στόχο, να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, να ψηφιστεί ο λεγόμενος τρομονόμος. "Δεν προτίθεμαι να νομιμοποιήσω τους τρομοκράτες, κάνοντας διάλογο μαζί τους", δήλωσε απο την πλευρά του, ο κ. Μιχαλολιάκος.

    [02] Διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ

    26/06/2001 13:58:52

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όπου θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες της πορείας προς το συνέδριο του κόμματος, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Από το πρωί ο κ.Σημίτης έχει διαδοχικές συσκέψεις με τους συνεργάτες του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει μια δημιουργική σύνθεση απόψεων και θα είναι ένα συνέδριο νικηφόρας προοπτικής το οποίο θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης.

    [03] Πειραιάς-Καραμανλής

    26/06/2001 13:58:46

    Τον Πειραιά επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, καθώς ορισμένοι, όπως είπε, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα διχασμού και να σηκώσουν χαρακώματα και διαχωριστικές γραμμές για μικροπολιτικούς λόγους. Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τόνισε ότι ο Πειραιάς έχει δυνατότητες και προοπτικές που όμως δεν μπορεί να του δώσει μια παράλυτη κυβέρνηση. Ο κ.Καραμανλής αρνήθηκε να σχολιάσει την προκήρυξη της "17 Νοέμβρη" και επικαλέστηκε τις πάγιες θέσεις του κόμματός του για το θέμα αυτό.

    [04] Εκκλησία-αναβολή για υπογραφές

    26/06/2001 13:58:39

    Αναβλήθηκε για ευθετότερο χρόνο, η ανακοίνωση από την Εκκλησία, του ακριβή αριθμού των υπογραφών για το θέμα των ταυτοτήτων. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε οτι η Εκκλησία δεν επιθυμεί αυτή την ώρα οι ενέργειές της στο ζήτημα των ταυτοτήτων να εκληφθούν ως ανάμειξη άμεση ή έμμεση, στα πολιτικά δρώμενα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η εν λόγω απόφαση αποτελεί θετική εξέλιξη.

    [05] Καύσιμα-μειώσεις τιμών

    26/06/2001 13:58:32

    Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα μειώνονται οι τιμές των καυσίμων. Από αύριο τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζινης αναμένεται να πωλούνται φθηνότερα κατά 7,5 δραχμές το λίτρο και κατά 3 το πετρέλαιο κίνησης.

    [06] Ναρκωτικά-Παγκόσμια Ημέρα

    26/06/2001 13:58:25

    Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών σήμερα και το φως της δημοσιότητας βλέπουν συγκλονιστικά στοιχεία για τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Οι χρήστες στην ΕΕ ξεπερνούν το ενάμισυ εκατομμύριο, ενώ μεγάλη είναι η κατανάλωση των χαπιών "Εκσταση". Το απόγευμα, μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων "Στροφή" και "Πλεύση", θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης η κοινότητα "Διάβαση" οργάνωσε το μεσημέρι ανοιχτή συζήτηση για τους χρήστες στην Ομόνοια.

    [07] Βέρμιο-Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

    26/06/2001 13:58:18

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες το μεσημέρι σε πευκόφυτη έκταση στο όρος Βέρμιο στη θέση "Μπούρικα". Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων είχε πάρει διαστάσεις ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι ιδαίτερα δύσκολο καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Στην κατάσβεση της φωτιάς εκτός από τις χερσαίιες δυνάμεις, κάνουν ρίψεις και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    [08] Κινητοποιήσεις γιατρών

    26/06/2001 13:58:11

    Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Οι γιατροί του ΙΚΑ απέχουν από την εργασία τους εως τα τέλη της εβδομάδας, ενώ το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα την επ`αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, ενώ οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης, απεργούν ως την Πέμπτη.

    [09] ΠΓΔΜ-Συγκρούσεις

    26/06/2001 13:58:03

    Θέσεις Αλβανών ανταρτών στα βορειοανατολικά της χώρας βομβάρδισαν το πρωί οι κυβερνητικές δυνάμεις των Σκοπίων, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα. Εικονολήπτης του Ρόιτερ δήλωσε ότι πυρά βαρέος πυροβολικού έπληξαν το χωριό Νικουστάκ, περίπου 6 χλμ από το Αρατσίνοβο, απ΄όπου χθες αποχώρησαν οι αντάρτες. Στο μεταξύ επεισόδια μπροστά και μέσα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, ξέσπασαν χθές βράδυ απο ομάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία να επιτραπεί στους Αλβανούς αντάρτες, να φύγουν ασφαλείας απο το Αρατσίνοβο.

    [10] ΠΓΔΜ

    26/06/2001 08:34:52

    Τα περιθώρια στενεύουν στην ΠΓΔΜ για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ελλάδας και ζήτησε εντονότερη παρουσία της ΕΕ. Τα παραπάνω ανέφερε στην ομιλία του στο χθεσινό

    Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο. Στο μεταξύ, μάχες ξέσπασαν χθες στην ορεινή περιοχή γύρω απο το Τέτοβο της ΠΓΔΜ, ενω οι αντάρτες αποχωρούσαν απο το Αρατσίνοβο.

    [11] Επιδοτούμενα προγράμματα.

    26/06/2001 08:34:46

    Δυο επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 13.000 ανέργους ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός κ. Γιαννίτσης, το ένα πρόγραμμα αφορά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους, αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή Τεχνολογικών Σχολών και Λυκείων. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την αυτοαπασχόληση ανέργων.

    [12] Δέσμες-Βαθμολογίες.

    26/06/2001 08:34:39

    Χαμηλότερες απο πέρυσι ήταν οι βαθμολογίες φέτος των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Α' και Β' δέσμη. Στις άλλες δέσμες τα επίπεδα ήταν τα ίδια με πέρυσι. Οι βαθμολογίες των υποψηφίων με το παλαιό σύστημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναρτήθηκαν χθες σε όλα τα Λύκεια. Οι βάσεις των υποψηφίων αυτής της κατηγορίας αναμένεται να ανακοινωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως και εκείνων με το νέο σύστημα.

    [13] "17Ν"

    26/06/2001 08:34:33

    Με προκήρυξη έντεκα σελίδων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η οργάνωση "17 Νοέμβρη" επανέρχεται στο προσκήνιο ύστερα απο 6 μήνες. Μεταξύ άλλων υποδεικνύει ως δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Μιχαλολιάκου, τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να ψηφιστεί ο τρομονόμος και να συσπειρωθεί ο πολιτικός κόσμος στην αποδοχή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 June 2001 - 11:30:26 UTC