Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΔΑΠ-Βλάβη-Εργασίες αποκατάστασης.
  • [02] Δηλώσεις Μπακογιάννη-ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση-Σημίτης.
  • [03] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ-Ελληνοτουρκικά.
  • [04] Αποκαλυπτήρια προτομής στρατιώτη Β.Ραχούτη.
  • [05] Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

  • [01] ΕΥΔΑΠ-Βλάβη-Εργασίες αποκατάστασης.

    24/06/2001 21:39:05

    Σε μερική επαναλειτουργία εκτιμάται ότι θα τεθεί από αύριο Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων επισκευαστικών εργασιών, η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Νερού στο Γαλάτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα υδροδότησης σε καμία περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής. Ωστόσο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης της βλάβης, η ΕΥΔΑΠ απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να περιορίσουν την κατανάλωση νερού και να αποφύγουν κάθε σπατάλη.

    [02] Δηλώσεις Μπακογιάννη-ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση-Σημίτης.

    24/06/2001 20:53:58

    "Ενας πρωθυπουργός που δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει οφείλει να προσφύγει στην κρίση του λαού", τονίζει σε συνέντευξή της στο "Βήμα" η Ντόρα Μπακογιάννη. Επισημαίνει δε, οτι ο Κώστας Καραμανλής είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός καθώς τα τέσσερα χρόνια στην αρχηγία της ΝΔ τον έχουν ωριμάσει. Απο την πλευρά του ο Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στο "Εψιλον" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", ζητεί ανανέωση του πολιτικού στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ τονίζοντας οτι η επιστροφή της παράταξης στην εξουσία, περνά αναγκαστικά μέσα από μια πλατιά ανανέωση απόψεων, και προσώπων σε όλη την κλίμακα της κομματικής ιεραρχίας.

    [03] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ-Ελληνοτουρκικά.

    24/06/2001 20:53:52

    Σε πέντε θέματα από αυτά που χαρακτηρίζονται "χαμηλής πολιτικής" συμφώνησαν να συνεργαστούν Ελλάδα και Τουρκία μέσω των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα στο Κουσάντασι της Τουρκίας όπου μετέβησαν οι δύο υπουργοί μετά την επίσκεψή τους στη Σάμο. Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι και η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας των δύο υπουργών για άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν. Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση αν πιθανή μετακίνησή του από το υπουργείο λόγω ανασχηματισμού, θα έβαζε σε κίνδυνο την προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών απάντησε ότι η προσπάθεια αυτή έχει ξεπεράσει πλέον τους υπουργούς και έχει γίνει κτήμα των λαών.

    [04] Αποκαλυπτήρια προτομής στρατιώτη Β.Ραχούτη.

    24/06/2001 20:53:45

    Συγκινητικές σκηνές διαδραματίστηκαν στην παραλία των Καμμένων Βούρλων, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατιώτη Βασίλη Ραχούτη ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, ενώ προσπαθούσε να σώσει ένα ακόμη μικρό παιδί που πάλευε με τα κύματα. Η τελετή έγινε παρουσία του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, ο οποίος είπε οτι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αναδεικνύονται γιατί το έχουμε ανάγκη ως λαός. Απο την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε την πράξη του στρατιώτη ως κορυφαίο σημείο εθελοντικής προσφοράς. Νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα της Ιεράς Μονής Δαμάστας Φθιώτιδας, απ'όπου δήλωσε οτι κανείς δεν έχει τη δύναμη να αποκόψει τους νέους Ελληνες από την παράδοση.

    [05] Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

    24/06/2001 20:53:38

    Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν, σε μετωπική σύγκρουση δύο επιβατηγών αυτοκινήτων που συνέβη τα ξημερώματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, κοντά στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής. Αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή γυναίκα και στο οποίο επέβαιναν άλλες δύο κοπέλλες πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και στο οποίο επέβαιναν άλλες τρείς γυναίκες. Απο τη σφοδρότητα της σύγκρουσης σκοτώθηκαν επι τόπου οι πέντε συνεπιβάτιδες και τραυματίστηκαν σοβαρά οι δύο οδηγοί. Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν διευκρινισθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 June 2001 - 20:30:12 UTC