Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε πάρκινγκ της εθνικής οδού.
  • [02] Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων-Παπαρήγα
  • [03] Την Τρίτη το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας
  • [04] Στις πρώτες 30 χώρες η Ελλάδα σχετικά με το εμπόριο και την ανάπτυξη
  • [05] Πανελλαδικές εξετάσεις-Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων
  • [06] Κατέληξε η 17χρονη που είχε υποστεί ηπατικό σοκ
  • [07] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή υπο τον Κώστα Σημίτη
  • [08] Ασφαλιστικό-Καραμανλής-Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ
  • [09] ΕΓ ΠΑΣΟΚ.
  • [10] Αντιδράσεις.
  • [11] Ολυμπιακή-Απεργία.
  • [12] Χρηματιστήριο.
  • [13] Διάσκεψη κομμουνιστικών κομμάτων.

  • [01] Ληστεία σε πάρκινγκ της εθνικής οδού.

    22/06/2001 13:38:53

    Θύμα ληστείας, απο 4 ένοπλους κουκουλοφόρους, έπεσε σε πάρκινγκ, στο 12ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ένας 39χρονος οδηγός αυτοκινήτου. Οι δράστες, αφού ξυλοκόπησαν το θύμα, του άρπαξαν 70.000 δραχμές, ένα κινητό τηλέφωνο, το ρολόι του και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα. Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σίνδου.

    [02] Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων-Παπαρήγα

    22/06/2001 13:38:46

  • Με ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, άρχισαν το πρωί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης κομμουνιστικών κομμάτων. Η κ.Παπαρήγα στην ομιλία της έθεσε θέμα συντονισμού των κομμουνιστικών κομμάτων για την ανάδειξη μίας ισχυρότερης δύναμης. Στη διεθνή διάσκεψη, που οργανώνει το ΚΚΕ, συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 κομμάτων και θα συζητηθουν οι κινητοποιήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, η κατάσταση στα Βαλκάνια και η μεταξύ τους συνεργασία. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

    [03] Την Τρίτη το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας

    22/06/2001 13:38:39

    Την Τρίτη πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, ετοιμάστηκε το σχέδιο κοινής θέσης του συμβουλίου για τις σχέσεις με την Τουρκία, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται αναφορές στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γείτονα χώρα. Τη Δευτέρα ο κ.Παπανδρέου θα μετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο Λουξεμβούργο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στη Σάμο και στο Κουσάντασι με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Οι συναντήσεις αυτές έχουν σκοπό να φέρουν πιό κοντά τους εκπροσώπους των οικονομικών και επιχειρηματικών φορέων.

    [04] Στις πρώτες 30 χώρες η Ελλάδα σχετικά με το εμπόριο και την ανάπτυξη

    22/06/2001 13:38:32

    Στις πρώτες 30 χώρες σχετικά με το εμπόριο και την οικονομική επέκταση κατατάσσει την Ελλάδα έρευνα του αμερικανικού περιοδικού "Γουόρλντ Τρέιντ". Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν, κατά σειρά, η Ολλανδία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Γαλλία. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 27-η θέση απο την 39-η που βρισκόταν πέρισυ. Το περιοδικό επισημαίνει οτι η χώρα μας θα εμφανίσει πλεονασματικό προϋπολογισμό το 2001, για πρώτη φορά μετά απο 20 χρόνια.

    [05] Πανελλαδικές εξετάσεις-Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων

    22/06/2001 13:38:26

  • Την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με το παλιό σύστημα των δεσμών στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τους βαθμούς τους τόσο από τα σχολεία στα οποία υπέβαλαν το μηχανογραφικό τους δελτίο, όσο και από τη σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ιντερνετ.

    [06] Κατέληξε η 17χρονη που είχε υποστεί ηπατικό σοκ

    22/06/2001 13:38:20

    Εχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, η 17χρονη Βορειοηπειρώτισσα, που νοσηλευόταν εδώ και 19 ημέρες σε κώμα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά απο τη λήψη περίπου 20 χαπιών "Ντεπόν", επειδή οι γονείς της, της είχαν κάνει παρατηρήσεις, για τις επιδόσεις της στο σχολείο. Παρά την ικανοποιητική εξέλιξη που παρουσίασε η υγεία της τις προηγούμενες ημέρες, η Αλίκη Πέτα παρουσίασε χθές διαταραχές του πηκτικού μηχανισμού και ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, χωρίς να καταφέρουν οι γιατροί, να την κρατήσουν στη ζωή.

    [07] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή υπο τον Κώστα Σημίτη

    22/06/2001 13:38:14

    Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει από το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό και εξετάζει την πορεία του κυβερνητικού έργου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αποφασίστηκε ομόφωνα η επίσπευση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για τα μέσα Οκτωβρίου, ενω ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του παραδέχθηκε οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί. Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη.

    [08] Ασφαλιστικό-Καραμανλής-Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    22/06/2001 13:38:07

  • Για το ασφαλιστικό ενημερώθηκε το μεσημέρι απο το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σχολιάζοντας χθες τις εξελίξεις, δήλωσε οτι αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ο πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε έλεγχο. Σύμφωνα εξάλλου με τον ΣΥΝ οι αποφάσεις του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΚΕΠ Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε οτι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την κρίση που συνοδεύει την πολιτική ζωή του τόπου.

    [09] ΕΓ ΠΑΣΟΚ.

    22/06/2001 09:07:59

    Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις δρομολόγησε η μαραθώνια συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα το συνέδριο να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του αιτιολόγησε την απόφαση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής και αποτελεσματικής κυβέρνησης χωρίς αμφισβητήσεις και απο στελέχη του Κινήματος. Παραδέχθηκε δε οτι έγιναν λάθη όπως στο ασφαλιστικό. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΕΓ. Σήμερα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή και στη συνέχεια ο κ. Σημίτης θα συναντηθει με τη Βάσω Παπανδρέου.

    [10] Αντιδράσεις.

    22/06/2001 09:07:52

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε οτι αποδείχθηκε πως

    η κυβέρνηση βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ο πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με τον ΣΥΝ οι αποφάσεις του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΚΕΠ κ. Αβραμόπουλος, είπε οτι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την κρίση που συνοδεύει την πολιτική ζωή του τόπου.

    [11] Ολυμπιακή-Απεργία.

    22/06/2001 09:07:46

    Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε απο τη δικαιοσύνη η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εποχικοί υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η διοίκηση της Ολυμπιακής διαβεβαίωσε οτι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις πτήσεις και κάλεσε τους υπαλλήλους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου, διαφορετικά θα λυθούν οι συμβάσεις τους.

    [12] Χρηματιστήριο.

    22/06/2001 09:07:39

    Με πτώση του γενικού δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνέπεσε η 125η επέτειος της ίδρυσής του. Σε εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε οτι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι εφάμιλλο των άλλων ανεπτυγμένων χρηματιστηρίων της ΕΕ, έτοιμο να συμμετάσχει στην ενιαία αγορά κεφαλαίου και τεχνολογικά αναβαθμισμένο.

    [13] Διάσκεψη κομμουνιστικών κομμάτων.

    22/06/2001 09:07:33

    Αρχίζει σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων που οργανώνει το ΚΚΕ. Στη διεθνή διάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 κομμάτων και θα συζητηθουν οι κινητοποιήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, η κατάσταση στα Βαλκάνια και η μεταξύ τους συνεργασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2001 - 11:30:27 UTC