Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για ΠΓΔΜ-Ειρηνευτική Δύναμη-Συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών.
  • [02] Πτώση των βάσεων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
  • [03] Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα.
  • [04] Μυστήριο γύρω από το τριπλό έγκλημα στη Θάσο.
  • [05] Κρουαζιέρα στο Αιγαίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπους.
  • [06] Κριτική στην κυβέρνηση από τον Καραμανλή για τις φωτιές.
  • [07] Μεγάλες ποινές σε νεαρούς για επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

  • [01] Σύσκεψη για ΠΓΔΜ-Ειρηνευτική Δύναμη-Συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών.

    18/06/2001 20:48:08

    Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ενδεχόμενη ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην ΠΓΔΜ, για τον έλεγχο του αφοπλισμού των αλβανών εξτρεμιστών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμυνας μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμο ένα μηχανοκίνητο τάγμα, περίπου 600 ανδρών, το οποίο θα αποτελούν στην πλειοψηφία τους μόνιμοι εθελοντές αλλά ενδεχομένως και κάποιοι εθελοντές κληρωτοί. Την ίδια ώρα στα Σκόπια, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των σλαβικών και των αλβανικών κομμάτων, υπό τον πρόεδρο Τραϊκόφσκι, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την εκτόνωση της κρίσης.

    [02] Πτώση των βάσεων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

    18/06/2001 20:48:02

    Πτώση των βάσεων αναμένεται σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα γραπτά που έχουν διορθωθεί. Η αυλαία των εξετάσεων της Β και Γ λυκείου έπεσε σήμερα και η αγωνία των 63.2000 υποψηφίων εστιάζεται πλέον στην βαθμολογία, που αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Το Σάββατο αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για όλους τους υποψηφίους.

    [03] Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα.

    18/06/2001 20:47:56

    Την επέκταση των λεωφορειόδρομων κατά 45 χιλιόμετρα έως το 2004, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας, ανήγγειλλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, στη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας με θέμα "Ολυμπιακές Μεταφορές". Ο κ.Βερελής ανακοίνωσε επίσης ότι το 2004 θα λειτουργήσει ο προαστικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

    [04] Μυστήριο γύρω από το τριπλό έγκλημα στη Θάσο.

    18/06/2001 20:47:50

    Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η αστυνομία το μακελειό με τους τρεις νεκρούς, που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε εξοχική κατοικία στη Θάσο, με θύματα τους Γιάννη Γκουλούση 48 χρόνων και Γιώργο Χαλκίδη 55 χρόνων, υπαλλήλους της νομαρχίας Καβάλας και το στέλεχος της Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κυριάκο Αθανασά 49 χρόνων. Τα πτώματα των δύο πρώτων είχαν πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ ο τρίτος βρέθηκε νεκρός σε μικρή απόσταση από το σπίτι. Οι αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη του ή των δραστών.

    [05] Κρουαζιέρα στο Αιγαίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπους.

    18/06/2001 20:47:42

    Τον ήλιο του Αιγαίου απολαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο πρώην

    πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπούς. Ο πατέρας του σημερινού πλανητάρχη έφτασε χθες στο αεροδρόμιο των Σπάτων και στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στη θαλαμηγό "Αλεξάνδρα" του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση και μετέβη στη Μύκονο. Ο πατήρ Μπούς δήλωσε πως είναι χαρούμενος που επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα, τόνισε ότι του άρεσε η Μύκονος και αστιευόμενος είπε ότι προπονείται για την Ολυμπιάδα του 2004.

    [06] Κριτική στην κυβέρνηση από τον Καραμανλή για τις φωτιές.

    18/06/2001 20:47:35

    Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για ανεπάρκεια συγκροτημένης πολιτικής πρόληψης των πυρκαγιών, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε απο τον αρχηγό του Παναγιώτη Φούρλα για την κατάσταση που επικρατεί στο σχεδιασμό των εξοπλισμών και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό.

    [07] Μεγάλες ποινές σε νεαρούς για επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

    18/06/2001 20:47:25

    Ποινές κάθειρξης έντεκα ετών στον Κωνσταντίνο Καρπούζο και έντεκα ετών και τριών μηνών στον Παναγιώτη Κατσίλα, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, που τους έκρινε ένοχους για συμμετοχή σε επεισόδια και καταστροφές, στο χώρο έξω από το Πολυτεχνείο τον Ιανουάριο του 2000.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο νεαροί, χωρίς να είναι φοιτητές, είχαν εισέλθει στο χώρο του Πολυτεχνείου και είχαν κατασκευάσει βόμβες μολότοφ τις οποίες είχαν εκσφενδονίσει κατά αστυνομικών. Την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, ωστόσο, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος, στην αγόρευσή του, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και χαρακτήρισε "τυχαίο περιστατικό" την παρουσία τους στο χώρο του Πολυτεχνείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2001 - 20:30:16 UTC