Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της υγείας
  • [02] Στις φυλακές Χίου ο Π.Λυμπέρης
  • [03] Συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ
  • [04] Στη Λέσβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [05] Ζευγάρι Τσέχων αγνοείται στον Ολυμπο.
  • [06] ΠΓΔΜ-Τράικοφσκι-ΝΑΤΟ
  • [07] Σουηδία-διαδηλώσεις-τραυματίας.

  • [01] Συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

    16/06/2001 10:08:04

  • Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από τα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και κλινικά τους καθήκοντα. Εξάλλου, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ λόγω των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών των γιατρών του ΙΚΑ.

    [02] Στις φυλακές Χίου ο Π.Λυμπέρης

    16/06/2001 08:39:53

    Στις φυλακές Χίου μεταφέρθηκε ο ψυχίατρος Πέτρος Λυμπέρης από το τμήμα Μεταγωγών Πειραιά. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σύρου, απέρριψε αργά χθες βράδυ το αίτημα του για άρση της προφυλάκισής του, η οποία σημειωτέον δεν είχε πραγματοποιηθεί ακόμα, αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του Α. Κούγιας υποστήριξαν οτι είναι χρήστης και οτι τα ναρκωτικά που είχαν βρεθεί στο σκάφος του ήταν για ιδία χρήση.

    [03] Συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ

    16/06/2001 08:39:47

    Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης για τους επόμενους μήνες. Εξάλλου, την πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψή του πραγματοποιεί σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [04] Στη Λέσβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    16/06/2001 08:39:41

    Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης. Σε ομιλία του στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατά την τελετή της άφιξής του, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη χαρά της αγάπης ακόμα και όταν αυτή δεν βρίσκει ανταπόκριση.

    [05] Ζευγάρι Τσέχων αγνοείται στον Ολυμπο.

    16/06/2001 08:39:34

    Ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων έχει χαθεί στον Ολυμπο. Το ζευγάρι είχε φθάσει στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς στις 4 Ιουνίου συμμετέχοντας σε εκδρομικό γκρούπ. Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε στην αστυνομία στις 9 Ιουνίου. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την ανεύρεσή τους.

    [06] ΠΓΔΜ-Τράικοφσκι-ΝΑΤΟ

    16/06/2001 08:39:28

  • Πολιτική και διπλωματική κινητικότητα είναι σε εξέλιξη για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ. Τη Δευτέρα αναμένεται να εξεταστεί από το ΝΑΤΟ, η νέα πρόταση του προέδρου Τράϊκοφσκι για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στα Σκόπια, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή και ο αφοπλισμός των ανταρτών. Παράλληλα πηγές απο το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των "15", ανέφεραν οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρόκειται να ορίσει ειδικό απεσταλμένο στα Σκόπια, προκειμένου να προωθήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Ετοιμος να δεχθεί συνταγματικές αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εξέγερση των Αλβανών, περιλαμβανομένης και της απάλειψης των αναφορών που χαρακτηρίζονται ως μειονότητα, δήλωσε ο πρόεδρος Τράϊκοφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που προτείνει ο Τράϊκοφσκι έγιναν επίσης δεκτές από τα δύο μεγαλύτερα σλαβικά κόμματα.

    [07] Σουηδία-διαδηλώσεις-τραυματίας.

    16/06/2001 08:39:22

  • Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ, ο ένας από τους τρείς διαδηλωτές, που τραυματίστηκαν χθές στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, κοντά στο συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τις αρχές, ο τραυματίας δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από το όπλο ενός αστυνομικού, που πίστευε οτι απειλείται η ζωή του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 June 2001 - 11:30:16 UTC