Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα Σκόπια
  • [02] Λαλιώτης-Εθεσε προ των ευθυνών τους δημάρχους και νομάρχες
  • [03] Στα ύψη ο υδράργυρος-Ατμοσφαιρική ρύπανση
  • [04] Μετασεισμοί σε Χίο και Ψαρά
  • [05] Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών γιατρών και του ΙΚΑ
  • [06] Βουλή-Το απόγευμα η συζήτηση για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας
  • [07] Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 39χρονο εμπρηστή
  • [08] Ληστεία σε βάρος υπαλλήλου, εταιρίας ασφαλείας.

  • [01] Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα Σκόπια

    11/06/2001 13:27:04

    Ανησυχία στη Διεθνή Κοινότητα, προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου οι συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων με Αλβανούς αντάρτες κλιμακώνονται επικίνδυνα. Ο στρατός της ΠΓΔΜ, σφυροκοπεί απο το πρωί, θέσεις Αλβανών αυτονομιστών σε χωριά του Κουμάνοβο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αψηφώντας το τελεσίγραφο των ανταρτών, οτι αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις, θα χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους μέσα στα Σκόπια. Πάντως παρά τις απειλές των ανταρτών, που έχουν καταλάβει και την πόλη Αρατσίνοβο, σε μικρή απόσταση απο την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, το αεροδρόμιο των Σκοπίων, λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο η Ολυμπιακή Αεροπορία για προληπτικούς λόγους, ανέβαλε το μεσημέρι μία πτήση της προς τα Σκόπια, ενω όπως ανακοινώθηκε, αναβλήθηκε το πρωί και μία πτήση της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας "Μπρίτις Εϊργουέις" με τον ίδιο προορισμό. Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, θα συζητηθούν κατα τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα παρουσιάσει σχέδιο, για εκτόνωση της κρίσης.

    [02] Λαλιώτης-Εθεσε προ των ευθυνών τους δημάρχους και νομάρχες

    11/06/2001 13:26:57

  • Προ των ευθυνών τους έθεσε σήμερα νομάρχες και δημάρχους, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, ζητώντας τους να εφαρμόσουν τη νομοθεσία όπως είναι υποχρεωμένοι και να μην επιτρέψουν τη μετατροπή των πολεοδομικών γραφείων σε γραφεία συνδιαλλαγής και διαφθοράς. Προανήγγειλε δε, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργήσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ειδικό γραφείο καταγγελιών ενώ ο ίδιος προσωπικά θα προβεί σε έλεγχο των νομαρχών και των δημάρχων. Παράλληλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ άσκησε οξεία κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ για τον τρόπο που εκτέλεσαν τα δημόσια έργα την περίοδο 1990-1994, όταν δηλαδή υλοποιείτο το πρώτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ο υπουργός υποστήριξε ότι μερικά έργα που εκτελέστηκαν επί διακυβέρνησης ΝΔ ήταν έργα με χαμηλή ποιότητα, μεγάλο κόστος και επιπροσθέτως κομμένα και ραμμένα υπέρ των εργολάβων. Ανέφερε επίσης ότι κατά την περίοδο 1990-1993 οι μελέτες εδίδοντο με απευθείας ανάθεση σε γραφεία μελετών ημετέρων.

    [03] Στα ύψη ο υδράργυρος-Ατμοσφαιρική ρύπανση

    11/06/2001 13:26:50

  • Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, θα αγγίξει και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ υποχώρηση αναμένεται από την Πέμπτη. Στο λεκανοπέδιο, η κατάσταση σήμερα επιβαρύνεται και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το νέφος το πρωί στην Πατησίων μετρήθηκε στα 233 μικρογραμμάρια με όρια επιφυλακής τα 200 και όριο λήψης έκτακτων μέτρων τα 500. Την ίδια ώρα στον Πειραιά, μετρήθηκε στα 242 μικρογραμμάρια και στη Νέα Σμύρνη στα 235.

    [04] Μετασεισμοί σε Χίο και Ψαρά

    11/06/2001 13:26:41

  • Δεκάδες μετασεισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην υπο θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Ψαρρών, οπου χθες καταγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στα Ψαρρά σημειώθηκαν ρωγμές σε αρκετά κτίρια και σπίτια ενώ κατέρρευσαν ακατοίκητα σπίτια και μαντρότοιχοι.

    [05] Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών γιατρών και του ΙΚΑ

    11/06/2001 13:26:34

  • Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες άρχισαν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών του ιδρύματος. Εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Εξάλλου, αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν εξαγγείλει για όλη την εβδομάδα και οι πανεπιστημιακοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που τους απαγορεύει την παράλληλα εργασία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

    [06] Βουλή-Το απόγευμα η συζήτηση για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας

    11/06/2001 13:26:27

  • Στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με αντικείμενο τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής και της υγείας. Τη σχετική συζήτηση έχει ζητήσει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    [07] Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 39χρονο εμπρηστή

    11/06/2001 13:26:21

  • Ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους απο πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 39χρονου μικροπωλητή Χρήστου Χαραλάμπους, που συνελήφθη χθες και ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο 31-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο Καπανδρίτι. Ο Χαραλάμπους, που σύμφωνα με τους οικείους του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι χρόνια χρήστης, υποστηρίζει πως δύο αλλοδαποί του έδωσαν 100 χιλιάδες δραχμές για να βάλει πυρκαγιά στο δάσος. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε επίσης κατηγορία κατ'αγνώστων για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό.

    [08] Ληστεία σε βάρος υπαλλήλου, εταιρίας ασφαλείας.

    11/06/2001 13:26:14

  • Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί στα Πετράλωνα. Τρεις άγνωστοι με την απειλή όπλου απέσπασαν από τον υπάλληλο σεκιούριτι της "Βάκενχαντ" Παναγιώτη Λούτζη 28 ετών, εισιτήρια του ΟΑΣΑ, αξίας 5.000.000 δραχμών και εξαφανίστηκαν. Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων οι οποίοι άρπαξαν χθες από το λογιστή της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΕΛΤΑ" περίπου 200.000.000 δραχμές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2001 - 11:30:18 UTC