Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη δημιουργία 54.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ.
  • [02] Ερχεται καύσωνας από την Κυριακή.
  • [03] Αυξήσεις 3,5% στα ιδιωτικά σχολεία.
  • [04] Βουλή-Ν/Σ κατά της τρομοκρατίας-Εντονες αντιδράσεις.
  • [05] Κριτική στον Αρχιεπίσκοπο από τον Σηφουνάκη.
  • [06] Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Λυμπέρη.
  • [07] Ανεβάζει τους τόνους για τα εθνικά θέματα ο Καραμανλής.
  • [08] Συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ-Συζήτησαν για το Κυπριακό.
  • [09] Παπαντωνίου για φορολογική μεταρρύθμιση.

  • [01] Τη δημιουργία 54.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ.

    07/06/2001 21:07:13

    Τη δημιουργία περίπου 54.000 νέων θέσεων εργασίας,στους Οργανισμούς

    Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέπει το πρόγραμμα των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδίου δράσης για την απασχόληση. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται εν μέρει από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Γ'ΚΠΣ και εθνικούς πόρους και ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει τα 235 δισ. δρχ.

    [02] Ερχεται καύσωνας από την Κυριακή.

    07/06/2001 21:06:46

    Καύσωνα διαρκείας, προβλέπει από το Σαββατοκύριακο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξαιτίας μεταφοράς θερμών αέριων μαζών από την Αφρική. Ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από το Σάββατο και οι υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Τρίτη. Από το Σάββατο αναμένεται να τεθούν σε κατάσταση γενικής επιφυλακής οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, καθώς λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

    [03] Αυξήσεις 3,5% στα ιδιωτικά σχολεία.

    07/06/2001 21:06:39

    Αυξήσεις 3,5% για το σχολικό έτος 2001-2002, στα δίδακτρα όλων των κλάδων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θα προβλέπει τροπολογία που

    πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη βουλή από το υπουργείο

    Ανάπτυξης. Στον όρο "δίδακτρα" περιλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως ποσά που εισπράττονται για παροχή πρόσθετων υπηρεσιών, που συνδέονται με την εκπαιδευτική υπηρεσία όπως τροφεία, έξοδα μεταφοράς, δαπάνες ξένες γλώσσες, μουσικής, χορού ή για φροντιστηριακά μαθήματα.

    [04] Βουλή-Ν/Σ κατά της τρομοκρατίας-Εντονες αντιδράσεις.

    07/06/2001 21:06:32

    Ψηφίστηκε τελικά, κατά πλειοψηφία από τη βουλή, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα αυτή του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος έκανε λόγο για συνοπτικές διαδικασίες συζήτησης και παραβίαση της αρχής της δεδηλωμένης πλειοψηφίας, καθώς στην ψηφορορία πήραν μέρος ελάχιστοι βουλευτές. Πρόσθεσε επίσης ότι θεωρεί την πρακτική που ακολουθήθηκε εκτός της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει δώσει. Ο λαός καταλαβαίνει την ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    [05] Κριτική στον Αρχιεπίσκοπο από τον Σηφουνάκη.

    07/06/2001 21:06:25

    Αυστηρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο, με αφορμή τη ματαιωθείσα εκδήλωση ανακήρυξής του σε επίτιμο διδάκτορα του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άσκησε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης. Ο υπουργός καταδίκασε μεν τις βίαιες εκδηλώσεις, αλλά αναρωτήθηκε γιατί να αναγορευτεί ο κ. Χριστόδουλος επίτιμος διδάκτορας, τη στιγμή που διακεκριμένοι καθηγητές, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είχαν ποτέ αναγορευτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αναγορεύεται διδάκτορας, χωρίς να έχει άμεση σχέση με τη σχολή είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

    [06] Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Λυμπέρη.

    07/06/2001 21:06:19

    Νέα τροπή παίρνει η δικαστική έρευνα της υπόθεσης με τον ψυχίατρο Κώστα Λυμπέρη και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στη θαλαμηγό του. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε τη διενέργεια κατέπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη λειτουργία της Κλινικής "Κασταλία" που διατηρεί ο Λυμπέρης και ζητά από το ΣΔΟΕ να ερευνήσει, εάν ο ψυχίατρος χορηγούσε νομότυπα συνταγές στους ασθενείς και αν έχει εκχωρήσει τη διαχείριση της Κλινικής σε άλλους. Έρευνα για τη μεταφορά του ψυχίατρου στις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε και ο εισαγγελέας Σύρου.

    [07] Ανεβάζει τους τόνους για τα εθνικά θέματα ο Καραμανλής.

    07/06/2001 21:06:12

    Ανέβασε τους τόνους και στα εθνικά θέματα ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τις σχέσεις της Τουρκίας με τον ευρωπαϊκό στρατό. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μυστικές ή άτυπες συμφωνίες που, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής άμυνας, εξισώνεται ουσιαστικά η Ελλάδα με την Τουρκία και υπενθύμισε ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που η Ελλάδα επέλεξε να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι η διασφάλιση των συνόρων της.

    [08] Συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ-Συζήτησαν για το Κυπριακό.

    07/06/2001 21:06:06

    Το Κυπριακό, τόσο ως προς το σκέλος της λύσης του πολιτικού προβλήματος, όσο και ως προς την ενταξιακή προοπτική της Κύπρου στην ΕΕ, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν απόψε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στα Βαλκάνια, με αφορμή την κρίση στα Σκόπια, αλλά και ευρωπαϊκά θέματα, ενόψει και της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

    [09] Παπαντωνίου για φορολογική μεταρρύθμιση.

    07/06/2001 21:05:59

    Η απλοποίηση και η κωδικοποίηση του φορολογικού μας συστήματος, η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, είναι οι τρεις στόχοι της φορολογικής μεταρρύθμισης στην οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ για την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2001 - 20:30:22 UTC