Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθεί η παραοικονομία στην Ελλάδα.
  • [02] Κρίσιμη συνάντηση Ευθυμίου με τους πρυτάνεις.
  • [03] Στο Μπάρι ρυμουλκήθηκε το πλοίο "Αρετούσα".
  • [04] Αύριο η κηδεία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.
  • [05] Στο Βερολίνο ο Κ.Σημίτης-Δείπνο με τον Σρέντερ.
  • [06] Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Καλαμάτα.
  • [07] Προτάσεις ΣΕΒ προς την κυβέρνηση.
  • [08] Το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Ηλιόπουλο από θαυμαστές και καλλιτέχνες.
  • [09] Πυρκαγιά σε πλοίο-Κανένας κίνδυνος για επιβάτες και πλήρωμα
  • [10] Αλλοδαποί-Αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής
  • [11] Κυπριακό-Γ.Παπανδρέου
  • [12] Κηδεύτηκε ο ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος
  • [13] Μειώσεις σε τιμές καυσίμων
  • [14] Ρέθυμνο-Σκότωσε τον αδελφό του
  • [15] Συνέντευξη Σημίτη .
  • [16] Εισαγγελέας-Δολοφονία Σόντερς.
  • [17] Αντιτρομοκρατικός νόμος.

  • [01] Ανθεί η παραοικονομία στην Ελλάδα.

    06/06/2001 21:15:08

    Δύο στα τρία ελληνικά νοικοκυριά συμπληρώνουν το εισόδημα τους από την παραοικονομία, ενώ η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, στο θέμα της διαφθοράς. Αυτό προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ στην οποία επισημαίνεται ότι η παραοικονομία πλησιάζει τα 15 τρισ. ετησίως, δηλ. ανέρχεται στο 30,1% του ΑΕΠ, ενώ η εισφοροδιαφυγή

    από το ΙΚΑ φτάνει τα 700 δισ. δρχ. Σύμφωνα με τη μελέτη οι τομείς που παρατηρείται μεγαλύτερη διαφθορά είναι της Υγείας, της πολεοδομίας, των ΔΟΥ, των υπηρεσιών συγκοινωνιών, των τελωνείων, της αστυνομίας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.

    [02] Κρίσιμη συνάντηση Ευθυμίου με τους πρυτάνεις.

    06/06/2001 21:15:01

    Κρίσιμη συνάντηση με τους πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων, θα έχει αύριο ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, για διάλογο εφόλης της ύλης, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τις αντιδράσεις για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Την ίδια ώρα φοιτητές, κυρίως πανεπιστημιακών σχολών, συνεχίζουν τα συλλαλητήρια και τις καταλήψεις σχολών, ενώ υπάρχει κίνδυνος για ορισμένους φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο.

    [03] Στο Μπάρι ρυμουλκήθηκε το πλοίο "Αρετούσα".

    06/06/2001 21:14:55

    Στο ιταλικό λιμάνι του Μπάρι, ρυμουλκήθηκε τελικά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΑΡΕΤΟΥΣΑ, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ιταλίας με 531 επιβάτες, και 111 ναυτικούς πλήρωμα και με προορισμό την Πάτρα. Οι ταξιδιώτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία, ενώ στο ΑΡΕΤΟΥΣΑ άρχισαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης που προκάλεσε η πυρκαγιά.

    [04] Αύριο η κηδεία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

    06/06/2001 21:14:48

    Από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει αύριο η κηδεία του Βιομηχάνου Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ιδρυτού της χαλυβουργικής, της πρώτης βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, που πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 96 ετών. Στην κηδεία θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς ο εκλιπών έχει ανακηρυχθεί Μέγας Λογοθέτης και Ευεργέτης, αφού με δικά του χρήματα αναστηλώθηκε και συντηρήθηκε το

    Πατριαρχείο.

    [05] Στο Βερολίνο ο Κ.Σημίτης-Δείπνο με τον Σρέντερ.

    06/06/2001 21:14:41

    Στο Βερολίνο βρίσκεται από το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για επίσημη επίσκεψη. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο με τον Γερμανό Καγκελλάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που αφορούν κυρίως την πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση και την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [06] Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Καλαμάτα.

    06/06/2001 21:14:35

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 100 χιλιόμετρα, νότια της Καλαμάτας.

    [07] Προτάσεις ΣΕΒ προς την κυβέρνηση.

    06/06/2001 21:14:28

    Διάλογο για όλα τα σημαντικά θέματα που χρειάζονται ευρύτερη αποδοχή και στον οποίο θα συμμετάσχουν τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς, ώστε να αναληφθούν υπερκομματικές αποφάσεις και δεσμεύσεις, πρότεινε στην κυβέρνηση η διοίκηση του ΣΕΒ. Σημείωσε επίσης ότι η διαφωνία του Συνδέσμου με την κυβέρνηση, έγκειται στο ρυθμό και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξή του κοινού

    στόχου που είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    [08] Το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Ηλιόπουλο από θαυμαστές και καλλιτέχνες.

    06/06/2001 21:14:22

    Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας είπε το πρωί το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, ο οποίος επί δεκαετίες χάριζε γέλιο στο κοινό, με τις αξεπέραστες ερμηνείες του στο θέατρο και το σινεμά. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, σε τάφο που του παραχώρησε ο δήμος Αθηναίων. Η οικογένειά του είχε ζητήσει αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού.

    [09] Πυρκαγιά σε πλοίο-Κανένας κίνδυνος για επιβάτες και πλήρωμα

    06/06/2001 16:43:12

    Ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο, έμεινε λίγο πριν το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΑΡΕΤΟΥΣΑ" το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια από τις ακτές Βιέστε της Ιταλίας με 531 επιβάτες, και 111 ναυτικούς πλήρωμα. Η φωτιά σβήστηκε αμέσως από το πλήρωμα ενώ γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης. Το πλοίο, εκτελούσε το δρομολόγιο Βενετία-Πάτρα, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

    [10] Αλλοδαποί-Αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής

    06/06/2001 16:43:03

    Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στα κέντρα υποδοχής αλλοδαπών για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης προσωρινής άδειας παραμονής στη χώρα μας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η προσέλευση των οικονομικών μεταναστών γίνεται χωρίς προβλήματα. Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε ικανοποιημένη από τη πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αν και παραδέχτηκε πως υπήρξαν κάποια προβλήματα. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ταχύτατα και διευκρίνισε πως όσοι δεν πάρουν την άδεια παραμονής δεν έχουν θέση στην Ελλάδα.

    [11] Κυπριακό-Γ.Παπανδρέου

    06/06/2001 16:42:55

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το πρωί σε ημερίδα με θέμα την ελληνοτουρκική προσέγγιση και το Κυπριακό τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε υποχώρηση ούτε προσπάθειες από την Τουρκία οι οποίες δεν είναι ουσιαστικές. Πρόσθεσε ότι η επόμενη διετία θα είναι μια από τις κρισιμότερες για την ιστορία της Κύπρου. Η ενταξιακή πορεία είπε, πρέπει να αποδεσμευθεί από την επίλυση του κυπριακού.

    [12] Κηδεύτηκε ο ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος

    06/06/2001 16:42:46

    Δημοσία δαπάνη κηδεύτηκε το πρωί από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, ο δημοφιλής ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών. Ο τάφος παραχωρήθηκε από τον δήμο της Αθήνας.

    [13] Μειώσεις σε τιμές καυσίμων

    06/06/2001 16:42:38

    Νέες σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ισχύσουν απο τα μεσάνυχτα. Οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερες, γύρω στις 8,5 δραχμές το λίτρο, και κατά μία δραχμή το ντίζελ.

    [14] Ρέθυμνο-Σκότωσε τον αδελφό του

    06/06/2001 16:42:30

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Ρέθυμνο. Ειδικότερα, στο χωριό Αγιος Ανδρέας ο 18χρονος Γιώργος Ριτζάκης, πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον αδερφό του Μιχάλη, 22 χρόνων αθλητή της άρσης βαρών, με τον οποίο προηγουμένως είχε λογομαχήσει. Ο δράστης μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία.

    [15] Συνέντευξη Σημίτη .

    06/06/2001 08:46:27

    Τελευταία φορά που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία θα είναι οι επόμενες εκλογές, άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Τόνισε δε ότι ο ίδιος μετά τις εκλογές θα ανοίξει τη συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος της τετραετίας θα υπάρχει διαφορετική εικόνα της χώρας και επεσήμανε την θετική πορεία της οικονομίας. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στο ασφαλιστικό και επανέλαβε πως ο διάλογος θα αρχίσει απο μηδενική βάση.

    [16] Εισαγγελέας-Δολοφονία Σόντερς.

    06/06/2001 08:46:21

    Τη δικογραφία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς απο τη 17Νοέμβρη ζήτησε απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο εισαγγελέας εφετών Αθανάσιος Καφίρης για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου και τη διερεύνηση της υπόθεσης απο τακτικό ανακριτή. Χθες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση με κλιμάκιο αξιωματικών της Σκότλαντ Γιάρντ, που συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της δολοφνίας.

    [17] Αντιτρομοκρατικός νόμος.

    06/06/2001 08:46:13

    Επί της αρχής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προστασία του πολίτη απο το οργανωμένο έγκλημα και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η -κατά πλειοψηφία- υπερψήφιση του νομοσχεδίου έγινε με δεδομένη την επίσημη υποστήριξή του απο το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, όπως εκφράστηκε απο τους εισηγητές των δύο κομμάτων. Παράλληλα η ΝΔ ζήτησε αυστηρότερες ρυθμίσεις. Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός είχαν ήδη αποχωρήσει απο τη συζήτηση αφού εξέφρασαν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2001 - 20:30:32 UTC