Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική
  • [02] Καύσιμα-Νέες μειώσεις στις τιμές θα ανακοινωθούν αύριο
  • [03] Πέθανε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος
  • [04] Κηδεύεται αύριο δημοσία δαπάνη ο Ντίνος Ηλιόπουλος
  • [05] Αποκλείει το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας του στο Δήμο, ο Δ.
  • [06] Γενικές εξετάσεις μαθητών Β' και Γ' Λυκείου
  • [07] Αρχισε η υποβολή αιτήσεων αλλοδαπών, για παράταση της άδειας παραμονής
  • [08] Χριστόδουλος-Επισκέφθηκε την πυροσβεστική ακαδημία στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Θάνατος 38χρονου εργάτη-Επεσε στο κενό απο τον 5ο όροφο πολυκατοικίας.
  • [10] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μίλαν Κούτσαν
  • [11] Ωρωπός-Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά.
  • [12] Θάνατος Ηλιόπουλου.
  • [13] Εξετάσεις.
  • [14] Σλοβένος πρόεδρος.
  • [15] ΝΑΤΟ-Υπουργοί Αμυνας.
  • [16] ECOFIN.
  • [17] Μετανάστες.
  • [18] Καύσιμα.

  • [01] Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική

    05/06/2001 13:31:28

  • Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου πριν από 24 ώρες στη βορειοανατολική Αττική. Από τη φωτιά έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων στον Ωρωπό, στον Κάλαμο και στο Βαρνάβα, ενώ καταστράφηκαν 15 σπίτια και αγροικίες. Η κύρια εστία, εντοπίζεται στο Μικροχώρι Καλάμου, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίες, του στρατού, 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στον Ωρωπό συμπίπτει με τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για την οποία διοργανώνονται αρκετές εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

    [02] Καύσιμα-Νέες μειώσεις στις τιμές θα ανακοινωθούν αύριο

    05/06/2001 13:31:22

  • Νέες σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο τα Ελληνικά Διυλιστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βενζίνες από αύριο τα μεσάνυχτα θα πωλούνται φθηνότερες, γύρω στις 8 δραχμές το λίτρο και κατά περίπου 2 δραχμές το ντίζελ.

    [03] Πέθανε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος

    05/06/2001 13:31:15

  • Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 93 ετών ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που νοσηλευόταν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ. Ο εκλιπών ήταν ιδρυτής της "Χαλυβουργικής" και είχε αναγορευθεί Μέγας Λογοθέτης και Μέγας Ευεργέτης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Πραγματοποίησε πολλές δωρεές και ευεργεσίες ενώ ήταν τεράστια η προσφορά του στην ανακαίνιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

    [04] Κηδεύεται αύριο δημοσία δαπάνη ο Ντίνος Ηλιόπουλος

    05/06/2001 13:31:08

  • Αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει από το πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας δημοσία δαπάνη, η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος άφησε χθές την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς την οικογένειά του απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [05] Αποκλείει το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας του στο Δήμο, ο Δ. Αβραμόπουλος

    05/06/2001 13:31:01

  • Ο πρόεδρος του κόμματος Ελευθέρων Πολιτών και δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, έθεσε με δηλώσεις του τέλος στη συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στο δήμο, εφόσον γίνει μητροπολιτικός. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος, και η μετατροπή σε μητροπολιτικό δήμο είναι μια θεσμική και πολιτική πρόταση που δεν τον αφορά, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του προχωρεί δυναμικά μπροστά. Παράλληλα, χαρακτήρισε άκαιρα τα σενάρια περί προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

    [06] Γενικές εξετάσεις μαθητών Β' και Γ' Λυκείου

    05/06/2001 13:30:55

  • Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές της δευτέρας λυκείου διαγωνίστηκαν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία. Οι απόφοιτοι της τρίτης λυκείου εξετάστηκαν ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει στην Ιστορία, τη Βιολογία, τη Χημεία-Βιοχημεία και την Ανάπτυξη εφαρμογών. Στο μεταξύ, πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίνουν τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία από μικρά αλλά ενδεικτικά δείγματα, γραπτών της δευτέρας και τρίτης λυκείου.

    [07] Αρχισε η υποβολή αιτήσεων αλλοδαπών, για παράταση της άδειας παραμονής τους

    05/06/2001 13:30:49

  • Κανονικά άρχισε το πρωί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από χιλιάδες αλλοδαπούς, που ζούν στη χώρα μας, για τη χορήγηση προσωρινής εξάμηνης άδειας παραμονής. Η καταγραφή γίνεται σε 1300 σημεία σε όλη τη χώρα και αφορά περισσότερους από 400.000 οικονομικούς μετανάστες. Χρήση της ευκαιρίας αυτής μπορούν να κάνουν όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα για ένα τουλάχιστον χρόνο στη χώρα, αρκεί όμως να το αποδείξουν.

    [08] Χριστόδουλος-Επισκέφθηκε την πυροσβεστική ακαδημία στη Θεσσαλονίκη

    05/06/2001 13:30:42

  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος ο οποίος μεταφέρει τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ το οποίο είχε παραλάβει κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία. Ο κ.Χριστόδουλος επισκέφθηκε την πυροσβεστική ακαδημία και μίλησε στους δόκιμους πυροσβέστες. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το δήμο Νεάπολης και στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου του δήμου, θα γίνει παράδοση του τμήματος του λειψάνου. Νωρίς το βράδυ ο αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του ιατρικού τμήματος.

    [09] Θάνατος 38χρονου εργάτη-Επεσε στο κενό απο τον 5ο όροφο πολυκατοικίας.

    05/06/2001 13:30:36

  • Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στους Αμπελοκήπους, στην Αθήνα. Ο Βασίλης Βλάχος, 38 ετών, υδραυλικός, βρήκε τραγικό θάνατο όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό απο τον 5ο όροφο πολυκατοικίας όπου εργαζόταν. Μεταφέρθηκε απο συναδέλφους του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    [10] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μίλαν Κούτσαν

    05/06/2001 13:30:29

  • Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μίλαν Κούτσαν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και η κατάσταση στη Βαλκανική. Το μεσημέρι ο Σλοβένος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενώ το βράδυ θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [11] Ωρωπός-Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά.

    05/06/2001 12:14:20

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική. Από τη φωτιά έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων στον Ωρωπό, τον Κάλαμο και το Βαρνάβα, ενώ καταστράφηκαν και 40 σπίτια.

    [12] Θάνατος Ηλιόπουλου.

    05/06/2001 09:26:54

    Πέθανε χθες ο Ντίνος Ηλιόπουλος σε ηλικία 86 ετών απο τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στην Ελλάδα. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1915 στην Αλεξάνδρεια πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Μασσαλία και στην Αθήνα έφθασε με την οικογένειά του το 1935. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1944 με το θίασο Κατερίνας, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε με τη Μαρία Κοτοπούλη, τη Βάσω Μανωλίδου, το Δημήτρη Χόρν και άλλους. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, οι προέδροι της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ και ο υπουργός Πολιτισμού.

    [13] Εξετάσεις.

    05/06/2001 09:26:47

    Συνεχίζονται οι πανελλήνιες εξετάσεις με τους μαθητές της Β΄Λυκείου, να διαγωνίζονται σήμερα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία. Οι απόφοιτοι της Γ' Λυκείου εξετάζονται ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει, στην Ιστορία, τη Βιολογία, τη Χημεία-Βιοχημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών. Σύμφωνα με τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία απο μικρά αλλά ενδεικτικά δείγματα γραπτών της Β΄και Γ΄Λυκείου διαπιστώνεται πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [14] Σλοβένος πρόεδρος.

    05/06/2001 09:26:41

    Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί απο χθες ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μίλαν Κούτσαν μετά απο πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του. Ο κ. Κούτσαν θα συναντηθεί με τον κ. Στεφανόπουλο,τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα θέματα, που αναμένεται να συζητηθούν κατά τις συνομιλίες του Σλοβένου προέδρου με Ελληνες αξιωματούχους είναι η διμερής συνεργασία κυρίως στον οικονομικό τομέα και οι προοπτικές για την επέκτασή της, η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.

    [15] ΝΑΤΟ-Υπουργοί Αμυνας.

    05/06/2001 09:26:34

    Πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η άτυπη σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ της ΝΑ Ευρώπης, όπου θα παραστεί και ο Αμερικανός ομόλογός τους. Στο περιθώριο της συνόδου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του ο υπουργός Αμυνης Ακης Τσοχατζόπουλος. Μεταξύ των δύο ανδρών θα εξεταστούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στη σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την κατάσταση στα Βαλκάνια και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι υπουργοί θα επισκεφθούν στη συνέχεια μονές του Αγίου Όρους.

    [16] ECOFIN.

    05/06/2001 09:26:28

    Αρχίζει σήμερα το διήμερο συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο διεθνής ρόλος του ευρώ και η καθιέρωσή του, οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές οικονομικής πολιτικής, το φορολογικό πακέτο, η εφαρμογή του ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η φορολογία ενεργειακών προϊόντων, η οικονομική βοήθεια στη Γιουγκοσλαβία και η καταπολέμηση της απάτης.

    [17] Μετανάστες.

    05/06/2001 09:26:21

    Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων απο τους αλλοδαπούς, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, για τη χορήγηση προσωρινής εξάμηνης άδειας παραμονής. Η καταγραφή θα γίνει σε 1.300 σημεία σε όλη τη χώρα και αφορά περισσότερους από 400.000 οικονομικούς μετανάστες. Χρήση της ευκαιρίας αυτής μπορούν να κάνουν όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα για ένα τουλάχιστον χρόνο στη χώρα, αρκεί όμως να το αποδείξουν.

    [18] Καύσιμα.

    05/06/2001 09:26:15

    Νέες σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο Τετάρτη τα Ελληνικά Διυλιστήρια. Οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερες κατά περίπου 10 δραχμές το λίτρο και κατά τρεις δραχμές το ντίζελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2001 - 11:31:03 UTC